Misto menstrace pouze špinění

30
22.9.23 10:28

Misto menstrace pouze špinění

Dobrý den nechci otravovat ani nevím jestli sem ještě někdo chodí ale mám takový problém a už nevím co dál mám s toho depky tak bych potřebovala poradit…už druhý měsíc mi začala menstrace v den jak měla ale dva dny sem jen trochu krvacela a pak už jen špinila třetí den měla sem minulý měsíc cystu která praskla není to kvůli tomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2284
22.9.23 10:35
@Heluss píše:
Dobrý den nechci otravovat ani nevím jestli sem ještě někdo chodí ale mám takový problém a už nevím co dál mám s toho depky tak bych potřebovala poradit…už druhý měsíc mi začala menstrace v den jak měla ale dva dny sem jen trochu krvacela a pak už jen špinila třetí den měla sem minulý měsíc cystu která praskla není to kvůli tomu?

Nepíšete toho moc, věk, užívání HA atd. Každopádně to, že se vám tvoří cysty naznačuje problém s hladinami hormonů, konkrétně estrogenová dominance a ta může způsobit i jmenovaný problém s cyklem. Zadejte do vyhhledavače „estrogenová dominance“ a hledejte řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
22.9.23 11:31

@LadaSva
Děkuji víte už se naky ten rok snažíme o miminko tak už sem stoho na Nervy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
22.9.23 12:00
@Heluss píše:
@LadaSva
Děkuji víte už se naky ten rok snažíme o miminko tak už sem stoho na Nervy :zed:

Pokud by se u vás potvrdila estrogenová dominance, pak by to skutečně mohlo mít i vliv na problémy s početím. Nechte si udělat test na hormony, nejlépe ze slin, ten detehuje hormony, které má tělo skutečně k dospozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
22.9.23 12:26

@LadaSva
To dělají na gynde? Omlouvám se pokud to je hloupa otázka ale ještě sem o tomhle neslyšela :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
22.9.23 12:34
@Heluss píše:
@LadaSva
To dělají na gynde? Omlouvám se pokud to je hloupa otázka ale ještě sem o tomhle neslyšela :oops:

Gynekolog vám může doporučit rozbor z krve, který není tak dobře vypovídající - tedy rozbor na hladiny hormonů. Test ze slin pokud vím nabízí prostřednictvím laboratoří EUC pouze jedna soukromá osoba (o nikom jiném zatím nevím) a kontakt nebudu zveřejňovat, byla by to reklama a za tu už mám několik pokárání :)
(hormony se v krvi váží i na tuky, ale test je detekuje a nedává tak ucelený obraz o množství momentálně v organizmu použitelných hormonů, test ze slin detekuje pouze hormony, které jsou momentálně organizmu k dispozici nevázané)

ještě dodám k předeškému - potřebujete mít v období po ovulaci dostatečné množství progesteronu, který se právě podílí na zdárném uhnízdění oplodněného vajíčka, pokud ho máte málo, prvně vzniká estrogenová dominance - záleží na vzájemném poměru estrogen - progestero no a tím máte problém s početím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí