Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
E.coli je ve stolici běžná flóra (patří tam). S nynějším kašlem nesouvisí.
Nemůže mít covid nebo jiná viróza. I ten průjem mohl být od toho.
Má prokázáno tu E.Coli ve stolici. Průjem je prý od toho…víc ji doktorka neřekla
@Adelka951 píše:
Nemůže mít covid nebo jiná viróza. I ten průjem mohl být od toho.
Mela jsem stejnou myslenku. Nemas doma nahodou nejaky zbyly test na covida? V kazdem pripade pokud by se mamince pritizilo, tak holt asi pohotovost.
@Anonymní píše:
Má prokázáno tu E.Coli ve stolici. Průjem je prý od toho…víc ji doktorka neřekla
E.coli do stolice patří. Nebo to byl sérotyp způsobující průjmy? Ty se standardně vyšetřují u malých dětí a nebo u cestovatelských průjmů.
Děkuji. Omlouvám se za zmatený příspěvek. Já teprve za maminkou jedu vlakem. Maminka dnes mluvila jen se sestřičkou, doktorka tam už nebyla.
Prý ji ještě v pondělí dělala test z krve a z něj vyšla viroza. Měla ale velmi silný průjem a postupně se přidal ten kašel…
@Anonymní píše:
Děkuji. Omlouvám se za zmatený příspěvek. Já teprve za maminkou jedu vlakem. Maminka dnes mluvila jen se sestřičkou, doktorka tam už nebyla.
Prý ji ještě v pondělí dělala test z krve a z něj vyšla viroza. Měla ale velmi silný průjem a postupně se přidal ten kašel…
Tipuju covid.
Takhle mi vždy začínal covid, příznaky se objevily až několik dní po průjmu. S ecoli to nesouvisí, ta tam je běžně. Udělala bych test, teď to zase řádí.
Tlak za očima je úplně typický.
Aha, děkuji. Já cestou skočím do lékárny pro testy na covid.
@Anonymní píše:
Aha, děkuji. Já cestou skočím do lékárny pro testy na covid.
A respirátor ![]()
Holky, tak covid to není. Nicméně maminka tvrdí, že je jí už lépe.
Moc děkuji za rady.
Dobrý den,
Potřebuji poradit. Maminka dostala pred nekolila dny silný prujem. Byla u lékařky, ve stolici se našla bakterie Escherichia Coli. Dostala probiotika a něco na zastavení průjmu.
Prujem ustal. Ale maminka mela trochu kasel, nyni má velmi silný kašel, teplotu 38 stupnu a tlak za očima.
Je jí 70 let.
Co teď? Praktická už neordinuje. Může mít ta bakterie ve stolici a kašel souvislost? Prosím poraďte. Dekuji