Přechod a zpomalení?

Anonymní
21.9.23 09:11

Přechod a zpomalení?

Raději anonym…holky je mi 47 let, vlítla jsem do přechodu, co mě ale trápí je to, že jsem nějaká zpomalená, unavená, říkám si, aby to nebyla lenost, pořád bych jen odpočívala :nevim: dříve jsem byla energická, vše jsem chtěla mít hned hotové, teď mě nechává v klidu i bordel doma…špatně spím, možná proto, nevím…neměla jste to některá na začátku přechodu? díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5683
21.9.23 09:15
@Anonymní píše:
Raději anonym…holky je mi 47 let, vlítla jsem do přechodu, co mě ale trápí je to, že jsem nějaká zpomalená, unavená, říkám si, aby to nebyla lenost, pořád bych jen odpočívala :nevim: dříve jsem byla energická, vše jsem chtěla mít hned hotové, teď mě nechává v klidu i bordel doma…špatně spím, možná proto, nevím…neměla jste to některá na začátku přechodu? díky

Je to tak, proste zapomen, ze budes furt jak tryskomys, vek je tu pro kazdeho a ted pomysli, ze budes chodit jeste min. dalsich 20 let do rachoty, patris-li k „vetsine“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
21.9.23 09:18

Musis zpomalit a musis udelat zmeny ve svem zivote, az se tomu prizpusobis, tak se zase budes citit fajn, ale je potreba se mit vic rada, vic si dopravat odpocinek a relaxaci a vic se rozmazlovat.
Na spanek a unavu existuje spousta doplnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
21.9.23 09:32
@Anonymní píše:
Raději anonym…holky je mi 47 let, vlítla jsem do přechodu, co mě ale trápí je to, že jsem nějaká zpomalená, unavená, říkám si, aby to nebyla lenost, pořád bych jen odpočívala :nevim: dříve jsem byla energická, vše jsem chtěla mít hned hotové, teď mě nechává v klidu i bordel doma…špatně spím, možná proto, nevím…neměla jste to některá na začátku přechodu? díky

Promiň, ale co čekáš? Mě bude 46, přechod nemám, ale taky už začínám cítit, že té energie není tolik. Chce to víc spát, lehce cvičit, víc relaxovat, doplnit vitamíny. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.9.23 09:32

Jej, já celou dobu přemýšlím, jestli se ti něco stalo, když jsi vlítla do toho přechodu bez rozhlédnutí :mrgreen: :oops:
Jak píšou holky, je to celkem normální. Prostě zvolni a smiř se s tím, že už nebudeš tak šíleně aktivní, jako dřív. Ono taky - proč vlastně? Proč se někam honit? Bordel doma taky neuteče. Věnuj se víc sobě, tomu, co tě baví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.9.23 09:34
@brisco píše:
Promiň, ale co čekáš? Mě bude 46, přechod nemám, ale taky už začínám cítit, že té energie není tolik. Chce to víc spát, lehce cvičit, víc relaxovat, doplnit vitamíny. ;)

Mimochodem tohle by si měly přečíst všechny ty ženy, které tvrdí, že mít miminko ve 40 je ještě úplně v pohodě ;) Ona ta příroda vážně nejde očůrat a věk není jen číslo ;) Taky se těším, že v tomto věku už budu mít děti z domu a budu moct zvolnit, ne se starat o puboše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
21.9.23 09:34
@unuděná píše:
Jej, já celou dobu přemýšlím, jestli se ti něco stalo, když jsi vlítla do toho přechodu bez rozhlédnutí :mrgreen: :oops:
Jak píšou holky, je to celkem normální. Prostě zvolni a smiř se s tím, že už nebudeš tak šíleně aktivní, jako dřív. Ono taky - proč vlastně? Proč se někam honit? Bordel doma taky neuteče. Věnuj se víc sobě, tomu, co tě baví :kytka:

Tak hlavně děti už jsou snad větší a o ty domácí povinnosti je potřeba se spravedlivě podělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
21.9.23 09:38
@unuděná píše:
Mimochodem tohle by si měly přečíst všechny ty ženy, které tvrdí, že mít miminko ve 40 je ještě úplně v pohodě ;) Ona ta příroda vážně nejde očůrat a věk není jen číslo ;) Taky se těším, že v tomto věku už budu mít děti z domu a budu moct zvolnit, ne se starat o puboše

Tak já tu mladší měla skoro ve 40, teď šla do první třídy. Ale ona je šikovná, zvládáme to v pohodě. Kdyby měla diagnozy jako ta starší, tak bych asi dávala těžko, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.9.23 09:40
@brisco píše:
Tak já tu mladší měla skoro ve 40, teď šla do první třídy. Ale ona je šikovná, zvládáme to v pohodě. Kdyby měla diagnozy jako ta starší, tak bych asi dávala těžko, to je fakt.

No ale puberta před vámi ;) Já neříkám, že to nemůže být v pohodě, ale ze zkušeností v mém okolí kolem té 50 (prostě kolem přechodu) nastává u ženy celkem skok, emoční i fyzický. V té době mají kolikrát co dělat samy se sebou, natož ještě s hormony rozlítaným puberťákem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
21.9.23 09:41
@unuděná píše:

Presne tak; ja se ve 40ti citila jak ve 20,zdrava, jeste zadna unava, sporty, atd. Jenze on se ten vek bohuzel nikomu nezastavi a co si budem, ve 40 uz se to definitivne u naproste vetsiny z nas preklapi do te druhe a konecne faze zivota. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
21.9.23 09:44
@unuděná píše:
No ale puberta před vámi ;) Já neříkám, že to nemůže být v pohodě, ale ze zkušeností v mém okolí kolem té 50 (prostě kolem přechodu) nastává u ženy celkem skok, emoční i fyzický. V té době mají kolikrát co dělat samy se sebou, natož ještě s hormony rozlítaným puberťákem ;)

Pochybuju, že to bude horší než puberta kombinovaná s dysporuchama a ADHD, kterou si užíváme teď. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.9.23 09:49
@brisco píše:
Pochybuju, že to bude horší než puberta kombinovaná s dysporuchama a ADHD, kterou si užíváme teď. 8)

Jenže teď ještě nejsi v přechodu, jak sama píšeš. Ono to člověku opravdu ubere hodně sil. Moje mamka třeba byla taky vždycky taková tryskomyš. V tom přechodu jí semlely návaly, výkyvy nálad, únava. Sama říkala, že mít teď někoho, o koho se musí starat, tak si půjde hodit :P Naštěstí ségra (je o dost mladší, že já) vylítla těsně předtím z hnízda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56024
21.9.23 09:56

Já nevim, co trošku s tou leností bojovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
21.9.23 09:57
@unuděná píše:
Jenže teď ještě nejsi v přechodu, jak sama píšeš. Ono to člověku opravdu ubere hodně sil. Moje mamka třeba byla taky vždycky taková tryskomyš. V tom přechodu jí semlely návaly, výkyvy nálad, únava. Sama říkala, že mít teď někoho, o koho se musí starat, tak si půjde hodit :P Naštěstí ségra (je o dost mladší, že já) vylítla těsně předtím z hnízda.

Tak ještě že máme toho tátu tedy. Chlapi přechod nemají, takže to bude jeho starost. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
21.9.23 10:01
@brisco píše:
Pochybuju, že to bude horší než puberta kombinovaná s dysporuchama a ADHD, kterou si užíváme teď. 8)

Ano ano, tyto děti nám nedají šanci nad nějakou únavou přemýšlet :mrgreen:
Na pubertu nás připravují průběžně, období klidu snad přijde až vyletí z hnízda :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex