Řezné poranění

20.9.23 22:30

Řezné poranění

Dobrý den, uřízl jsem si rotujícím strojem část posledního článku prstu, bylo to hodně šité, ale stehy se sundaly předčasně z důvodu zánětu a přirostlo to pouze svázáním, po cca 10 převazech u lékaře, to mám máčet v řepíku lékařském pár minut denně a kryt nasucho sterilně, mělo by to být téměř zhojené, čím si nejsem jistý, ta část byla téměř oddělena a přirostla k zbytku prstu, vypadá to dobře, ale jaksi se to hojení zastavilo posledních 14 dnů, žádná kůže, strup, nic. Mám to máčet pár min denně v řepíku lékařském dokud se neudělá strup a neupadne. Trvá to už skoro dva týdny od posledního převazu, od úrazu měsíc a už žádné pokroky nevidím, nevím jak posoudit zda už to je vhodné k používání, ale je to takové otevřené, téměř bezbolestivé, má někdo podobnou zkušenost, nebo jak pomoct tomu hojení? Mazal jsem to betadine mastí, tenkou vrstvou, ale tu už omezuji, není vhodná dlouhodobě jsem četl. Převazuji furt doma denně. Je to takové prohloubené, což foto zkresluje. Myslíte že to vypadá dobře? Děkuji
foto - https://ctrlv.cz/l48U

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5089
20.9.23 22:47

Šla bych s tím určitě k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3592
20.9.23 22:48

Ci to vypada dobre podla mna ti moze byt dost jedno. Dolezite je ako to hodnotis ty a aky je tam progress.

NIESOM doktor, ale moj pohlad pouceneho laika:

• Je to moc mokre, malo vzduchu, nechaval by som to denne ‚primerane dlho‘ uplne navolno - samozrejme bacha aby ti do toho necvrnky deti, nechytil si tym nieco atd…
  • Zanet nevidim, ak tam je urcite by som si nechal predpisat lokalne antibiotikum (mast)
  • Ak tam nieje zanet betadine je nevhodne a ak tam je tak tiez by som o prinosoch pochyboval, ja by som ho nepouzival
  • Neviem ako si predstavujes to machani v repiku, ale ja som to robil tak ze so malickej misky som dal repik, zalial vriacou vodou (cca 50ml, velmi malo vody, nie ako ked robis caj), pockal kym sa to ochladi na ranu dal velmi hustu latku (u nas sa to vola angin) a na to to nagebril vratane kuskov repika

Kazdopadne je tu na diskusii myslim nejaky doktor tak snad ti da kvalifikovanejsiu odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.23 23:09

Děkuji, hodnotit to nějak nemůžu, jak nové to už nikdy vypadat nebude, já bych řekl slušné že to je, na to, jak to bylo rozsekané, ale asi ta poslední fáze hojení je nejpomalejší, aby byla rána zarostlá kůží a nemusela se překrývat. antibiotika jsem už dobral (vnitřně) před 14 dny a pomohla, další už nebyly třeba, že se to pěkně začalo hojit, zabrala, ona se odstraňovala odumřela tkáň, protože se to nehojilo a nespojilo kvůli zánětu, potom to už šlo rychle to hojení, focené to je po tom luhování hned, proto vlhké, zaliju řepík lékařsky (čajové sáčky) horkou vodou, nechám až bude vlažná, a 5 min v tom prst koupu a poté půl hodinky nechám větrat, rozcvičuji, poté ještě ránu vytřu sterilním tampónkem a suché zabalím nalehko, sterilním obvazem a to opakuji každý den. Na kontrolu mám už zajít jen v případě potíží, bolesti nemám, prst jsem rozhýbal jakž takž. Možná to chce jen trpělivost, déle než měsíc, ale když bych tomu mohl nějak pomoct, abych to nezpomaloval, tak to udělám, ale nevím jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí