Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tipuju sedmou nemoc. Ja ji mela bez teploty. A k doktorovi s tim nechod, stejne ti s tim nijak nepomuze. Jen nechod mezi lidi, je to extremne nakazlive a nekdo ma fakt blby prubeh.
A příznaky te sedmé nemoci mohou být jen tyhle puchýřky? V krku me neboli, horečku nemám, nemocná nejsem, jen tohle ![]()
Ruka noha pusa, sedmá nemoc. Vysoce infekční a bolestivé. Teploty nemusí být. To spíš děti mají ty teploty.
@Anonymní píše:
A příznaky te sedmé nemoci mohou být jen tyhle puchýřky? V krku me neboli, horečku nemám, nemocná nejsem, jen tohle
Ano, ja mela zase jen puchyrky na chodidlech. Bez teploty, bez unavy, jen me chodidla bolela jako po celodenni ture na horach v novych botech. A to jsem byla tehotna. Nebyt toho, ze tyden predtim mela dcera sedmou nemoc (ani s ni jsem nebyla u doktora), tak tomu ani nevenuju pozornost.
Dcera mela par dni horecku, pak puchyrky na chodlech i jinde na nohach, na zadku, na uchu a hrozne osypanou pusu pod dudlikem, tam mela vylozene hnisave kratery. Ale unavena nebyla, uvnitr v puse nic. Po mesici ji slezly nehty na nohach, pod kterymi predtim mela puchyrky. Kazdy ma jiny prubeh.
Nekdo skonci na kapackach skrz hrozne afty, nekdo neni schopny zavazat tkanicky skrz bolest rukou. Proste zustan doma, dokud se nevylecis.
Pupínky na dlaních-puchýřky naplněné světlo tekutinou jsem měl asi…30 let.
Byl jsem s tím u několika kožních lékařů.
Dostal jsem mnoho mastí, speciálních mýdel, kortikoidy ale pupínky stále přicházely.
2-3 týdny jsem je měl, pak jsem je 1-2 týdny neměl…a tak stále dokola.
Byly mi udělány testy na alergii-polepená záda mnoha alergeny ale žádná alergie se neprokázala.
Dělal jsem pokusy-vyhybal jsem se kontaktu…s jarem(nádobí),s benzínem, naftou, ředidlem, brzdovou kapalinou..(jsem kutil)
Dal jsem na tady z internetu-pracoval jsem zásadně v rukavicích, vyhýbal se starému dřevu(násady),měnil jsem často ručníky…
Ale pupínky jsem měl stále.
Až poslední pokus asi zabral-mám rád mléko a jogurty-sním klidně kilo jogurtu naráz…
Přestal jsem jíst jogurty a pít mléko-ani sýr si nedám.
PUPÍNKY ZMIZELY A UŽ JE NEMÁM
(třeba to někomu pomůže, mě to trvalo 30 let, lékaři byli bezradní)
Petr Cervan.
Ahoj, včera se mi udělaly na dlanich a prstech na rukou tyhle puchýřky, všímám si že mám trochu něco podobného i na vnitřním rtu a tvářích zevnitř. Nesvědí to, jen je to bolestivé, na internetu jsem četla něco i o sedmé nemoci, ale nemám horečku, cítím se zdrave, opravdu me nenapadá co by to mohlo být, mate s tím někdo podobnou zkušenost? Navíc jsem teď na 3 měsíce v zahraničí a nechci tu moc řešit doktory, tak myslíte ze by to mohla být ta 7 nemoc nebo jen vyšiluju a je to nějaká alergicka reakce?