Čep na mandlích v těhotenství

20.9.23 11:04

Čep na mandlích v těhotenství

Dobrý den,
jsem 19+3 a v sobotu na pohotovosti mi zjistili anginu s čepy. Dostala jsem zinnat 500 jenže čep v krku od té doby je stále. Nezmenšuje se ani nezvětšuje. Žádné teploty nemám jen v noci se vzbudím hrozně zpocená. Jenže nevím co s tím čelem jestli ještě počkat nebo jit do pátku zase k lékaři. Nemáte nějaká zkušenost s tímto případem? Jinak zábaly nepomáhají ani voda se solí vykloktaná. Děkuji za případné rady ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
20.9.23 11:50

Cep jako mandlovy kamen? Nic ti jinak neni a na to mas atb…?
Masakr.

Namoc uchostour do jodovky a vymackni si to. Vyreseno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
20.9.23 13:15

Přesně tak, zřejmě jde o mandlový kámen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
20.9.23 13:28

Vzdycky jen vystouchnu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
20.9.23 15:38

Tos měla v krku jen jeden čep? Jak přišli na angínu? Dělali ti CRP? Jinak ti nic není? Něco ti být muselo, jinak bys nejela na pohotovost, ne? Jak víš, že to není zmiňovaný mandlový kámen (neboli jen zbytek jídla uviznuty v mandli, který se časem obali bordelem a je potřeba ho vystouchnout z mandle ven?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.23 15:48

@AnoNe ano jeden čep tam mám. Zarudnuté hrdlo, tonsily zánětlivé, lehce zvětšené uzliny, čepy v levo, toto se píše v mé lékařské zprávě. Samozřejmě, že mi bylo na nic proto jsem jela ale už od pondělí mě takhle nic není občas pobolivá při polknuti ale není to bolest ze bych umírala spis taková jemná, ale jak píšu je to tak jednou za 3 hodiny třeba 💁🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.9.23 16:08
@Martina376 píše:
@AnoNe ano jeden čep tam mám. Zarudnuté hrdlo, tonsily zánětlivé, lehce zvětšené uzliny, čepy v levo, toto se píše v mé lékařské zprávě. Samozřejmě, že mi bylo na nic proto jsem jela ale už od pondělí mě takhle nic není občas pobolivá při polknuti ale není to bolest ze bych umírala spis taková jemná, ale jak píšu je to tak jednou za 3 hodiny třeba 💁🏼‍♀️

Normalni viroza, na kterou uplne zbytecne dlabes atb :nevim:.
Az ti priste bude na nic, tak si dej caj, vitaminy a zalez do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
21.9.23 12:58

A dělali ti to CRP, aby zjistili, jestli vůbec potřebuješ antibiotika nebo jestli je to jen viróza? To by měli dělat každému a zejména těhotné, abys nejedla antibiotika zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.23 19:31

@AnoNe ne nedělali já se o crp testu dočetla na internetu když jsem více brouzdaliště. Klasicky mě vyšetřily, že se podívali do krku a změřili teplotu. Klasika no. Ve čtvrtek jsem se naštvala a šla jsem k obvodní, že je vše ok akorát ten bílý čep, tak se ho snažila vymáčknout a neslo ji to. Pak až ke konci se ji to podařilo. Její reálce pak byla, že se to tam muže objevit znovu ale že snad ne když jsem ještě pod antibiotiky. Skvělá zpráva :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
23.9.23 20:06

@Martina376 vzdyt to nic neni. Mas jich tam i tak urcite vic, jen nejdou videt. Kdyby sis to tam pomackal, tak nejaky vylezou. V klidu fakt. Se divim, ze ti ho tahala vubec obvodacka a nerekla ti, at si ho vyndas sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.9.23 03:42

Ty cepy tam klidne muzes mit dlouho, o nic nejde.
Znaci to slabsi imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast