Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ví se, že na vyšilující imunitu může pomáhat dostatečná hladina vit D. Nechat si nabrat v laborce a pokud je spíše v dolní části normy, tak dodávat tak, aby byl v horní části normy. Nečekat zázraky, ale může to zabránit zhoršení nebo rozjetí dalších příznaků. Časem třeba i zlepšení. Mám-li nějakou autoimunitu, hlídám taky D.
@J_Doe píše:
Tak jdu od endokrynolozky, potvrzena Hashimotova tyroiditida. Dle vysledku z krve je fT4 v norme, ale antigeny tpo a tg strasne vysoke. Nikdy jsem se nelecila s nicim, ted jsem dostala Euthyrox (nebo jak se to pise, jeste jsem to nevyzvedla) 50. Trochu me stve, ze lekarka nedoporucovala zadnou zmenu stravy, nic, proste tady mate prasky, za trimesice odbery… Ja to chcela nejdriv zkusit co nejcic prirodne
S tím se léčím přes 30 let. Nezmizí to, nefunguje na to úprava stravy apod. Na druhou stranu za těch 30 let se mi dávka zvedla jenom po prvním porodu. Po druhém ne. Opravdu brát Euthyrox 50 není nic hroznyho.
@J_Doe léky bych brala a zkus se mrknout na stránky Tereza Feltoni.
@Janli píše:
Nesuď druhý. Ono to opravdu není o tom, že ty se “rozhodneš nepozorovat”. Někdo přechodem proplouvá v pohodě, někoho to semele. Navíc oni ty “stavy” u tebe ještě můžou přijít. Já si taky myslela, že tím v pohodě proplouvám a teď jsem měla takovou ataku, že jsem nacukrovala pro lexaurin. Ty neduhy neřešíš, jinýho to i proti jeho vůli totálně semele.
Nikoho nesoudím. Jen píšu jak to mám já.
A taky píšu, že doufám, že mi to dlouho vydrží ![]()
@J_Doe píše:
Tak jdu od endokrynolozky, potvrzena Hashimotova tyroiditida. Dle vysledku z krve je fT4 v norme, ale antigeny tpo a tg strasne vysoke. Nikdy jsem se nelecila s nicim, ted jsem dostala Euthyrox (nebo jak se to pise, jeste jsem to nevyzvedla) 50. Trochu me stve, ze lekarka nedoporucovala zadnou zmenu stravy, nic, proste tady mate prasky, za trimesice odbery… Ja to chcela nejdriv zkusit co nejcic prirodne
Kamarádka má nějakou knížku o tom, jak se stravovat při hypofunkci, ale do toho má i prášky. Vím, že podle toho i jí.
Já jsem na to moc líná, tak mám jen léky.
Vybuzena autoimunita je často ze stresu. Zkus omezit stresující faktory. Držím palce!