Odejít ze zaměstnání?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.9.16 08:41

odejít ze zaměstnání?

Ahoj, chtěla bych znát váš názor. Nejde o mě ale o mího přítele. Dlouho dělal na stavbách, byl to klasický dělník. Práce ho celkem bavila. Peníze nebyli jooo kdo ví jakej odvaz, ale vycházeli jsme v pohodě. Pak se mu naskytla příležitost dělat v jedné firmě, tak tam nastoupil. Ve smlouvě měl určenou práci, kterou bude dělat, měli ho zaškolit, to by trvalo tak týden a pak by normálně makal. Jenomže už je tam víc jak týden a zatím ho nikdo neškolil, a dělá tam jen nějaký blbosti, jakože seká trávu kolem firmy a tak dále :roll: občas dělal i něco normálního ale pořád nedělá to co má napsané ve smlouvě. Peníze by měl lepší o trochu než na stavbě, ale tahle práce ho nebaví a štve ho že nedělá to co měl napsané ve smlouvě. Tak přemýšlí jestli se má vrátit do své předešlé práce, kde mu řekli že se může vrátit kdykoliv, nebo jestli vydržet v té nové práci. Normálně bych to nějak neřešila, ale když vidím každý den jak chodí z práce naštvaný s tím že ho to nebaví, tak přemýšlím jestli ho nemám spíš podpořit v tom aby se vrátil na stavbu? Co byste dělali vy? :? J.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35740
5.9.16 08:48

Ptal se proč ho nikdo nezaručí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12874
5.9.16 08:48

A v té stávající firmě se ptal nadřízeného, proč není zaškolován a proč nedělá práci dle smlouvy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.16 08:50
@pikola píše:
Ptal se proč ho nikdo nezaručí?

jo ptal, prý napřed potřebují vypomoct s jinýma věcma, ale je takový blbý že má dělat něco co mu říkali, a místo toho seká trávu a stříhá stromky kolem firmy. J.

• Citovat
  • Upravit
Padme93
5.9.16 08:55

Tak třeba nejdřív v té nové firmě zjišťují, jakou má pracovní morálku… Já bych na jeho místě počkala, koneckonců do bývalé práce se může vrátit kdykoli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.16 09:18
@Padme93 píše:
Tak třeba nejdřív v té nové firmě zjišťují, jakou má pracovní morálku… Já bych na jeho místě počkala, koneckonců do bývalé práce se může vrátit kdykoli.

no vedoucí tvrdil že je s ním spokojenej, ale to ještě ani nedělal to co měl dělat, takže nakonec vlastně nemůže vědět jak by mu práce kterou má dělat šla..vím jak to myslíš, a můžu říct že můj chlap má pracovní morálku na jedničku. Myslím si že to mohli poznat i za ten týden, tak jsem zvědavá jak to dopadne. Přítel už se právě začíná cukat že půjde do předešlé práce, tak nevím jestli ho v tom mám podpořit nebo ho trochu vyhecovat aby tady zůstal. Normálně bych ho spíš hecovala, ale nechci aby dělal něco co ho nebaví, takže nevím nevím :? J.

• Citovat
  • Upravit
13141
5.9.16 09:24

Kdyz bude delat neco, co ho nebavi, jak se asi bude citit.

Sla bych za nima a narovinu bych rekla, co se mi nelibi. Ja to takhle udelala. Nic moc se nezmenilo. Nakonec jsem dala vypoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
5.9.16 09:31
@Anonymní píše:
no vedoucí tvrdil že je s ním spokojenej, ale to ještě ani nedělal to co měl dělat, takže nakonec vlastně nemůže vědět jak by mu práce kterou má dělat šla..vím jak to myslíš, a můžu říct že můj chlap má pracovní morálku na jedničku. Myslím si že to mohli poznat i za ten týden, tak jsem zvědavá jak to dopadne. Přítel už se právě začíná cukat že půjde do předešlé práce, tak nevím jestli ho v tom mám podpořit nebo ho trochu vyhecovat aby tady zůstal. Normálně bych ho spíš hecovala, ale nechci aby dělal něco co ho nebaví, takže nevím nevím :? J.

Tak ZATÍM dělá něco, cp ho nebaví. Ať se zkusí domluvit se šéfem, kdy teda začne dělat to, co je ve smlouvě. Pokud by se šéf vymouval, tak ať odejde. Dělat dlouhodobě někde, kde je to vopruz a práce nebaví, je hrozný.

• Citovat
  • Upravit
31278
5.9.16 09:51

Možná zaměstnavatel zkouší, co vydrží…jestli se umí ozvat atd.
Netuším tedy, co má za pracovní náplň ve smlouvě, ale měl by (asertivně) dojít za nadřízeným a říct mu, že byl přijat na tu a tu práci a že opravdu nemá zájem dělat zahradníka, že se sekačkou může běhat i doma a že by rád věděl, kdy bude zařazen a vyškolen na svou pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
9.9.16 12:47

Mám na Vás dotaz, šéf v práci mi dneska řekl, že pokud přijdu s tím, že jsem těhotná, tak mě vyrazí a důvod si vždycky najde. Jsem v práci chvilku a tak nevím co dělat. Peníze potřebuji kvůli mateřské, protože jsem zjistila že jsem v tom a netuším co dělat. Kdybych si našla jinou práci, můžu nějakým způsobem odejít ze dne na den? Nějaké rady pro mě prosím?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat