Odhláška z úřadu práce

130
24.3.25 16:37

Odhláška z úřadu práce

Dobrý den,

Přemýšlím, že se dobrovolně odhlásím z úřadu práce ze závažných rodinných důvodů. Je to opravdu dalekosáhlé, nechci ÚP lhát že jsem si schopná poctivě a intenzivně hledat práci. Na to do září nebudu mít kapacitu Sice jsem nějaké životopisy rozeslala ale zatím většina dopadla neúspěchem.. Asi si na překlenutí najdu nějakou brigádu. Nevíte prosím jak to je? Musím popsat o jaký problém se jedná? Nebo můžu napsat na vlastní žádost?

Nevíte jak je to s podporou? Mě ještě běží březen a duben. Myslíte, že když se odhlásím příští týden, tak podpora se zastaví k 1.4 ale za březen ji ještě dostanu? Nebo již na podporu za březen nebudu mít nárok? Mockrát děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101684
24.3.25 16:46

@Alishia29 Stačí uvést na vlastni zadost a podpora ti poběží přesně do data odhlášení, prostě se přepočte podle počtu dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
24.3.25 16:52
@j.a.n.i1 píše: Více
Moc díky. Takže podporu za březen bych ještě dostala (vyplácela by se 15.4). A můžu se potom zase třeba přihlásit do 3 měsíců, pokud bych třeba nenarazila na práci sama? A ten měsíc nevyčerpané podpory za duben by se ještě někde promítnul pokud bych se na ÚP přihlásila znovu? Mockrát díky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
24.3.25 16:54
@Alishia29 píše: Více

Jojo, můžeš a dobrala bys ji po přihlášení, pokud samozřejmě budeš splnovat tu podminku odpracovaneho roku za poslední dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
24.3.25 17:06

@Alishia29 není lepší tu podporu dobrat a pak se odhlásit? Když už jde o jeden měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
24.3.25 17:11

@cestovatelka 1 57485435 [/citace to by bylo logické. Jenže já jsem těch životopisů poslala asi jen tak 30 a bojím se že ÚP to vyhodnotí jako málo a vyhodnotí to, že jsem porušila s nimi smlouvu. A hned by mě posílali na jejich pohovory. Ale na to já teď fyzicky ani duševně nemám. Hledám spíš nějaký půlúvazek nebo brigádu od rána po brzské odpoledne. Protože nejpozději po 15 hod musím být doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
24.3.25 17:23

@Alishia29 ÚP fakt neřeší kolik pošlete životopisů. Taky jsem byla na ÚP a dělala jsem si seznam odeslaných životopisů, kde jsem byla na pohovoru a tak. Seznam jsem tehdy donesla na schůzku a paní ho ani nechtěla vidět. A na pohovory mě nikdy neposlala. Práci jsem si našla sama. Však na půl úvazku můžete hledat práci a být pořád na ÚP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
24.3.25 17:26
@cestovatelka 1 píše: Více

díky mě paní referentka dala už v prosinci lísteček kde si to mám psát. Kam jsem psala, komu s jakým výsledkem a kdy. Tak nevím, asi to bude horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
24.3.25 17:28

Hlavně se nezapomeň nahlásit na pojišťovně jako samoplatce. Jinak bys pak mohla mít problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
24.3.25 17:30
@ludmilaadamkova píše: Více

Jojo, nicméně když se odladi az začátkem dubna, tak ma jeste duben poreseny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
24.3.25 17:31
@j.a.n.i1 píše: Více

To je pravda záleží kdy se odhlásí.. Já osobně tomu vůbec tedy nerozumím :think: co lidi tak prudí na up já tam ccca 2 měsíce byla a nikdo po mě vůbec nic nechtěl. Ale jakoze vůbec nic.

Teoreticky když by se odhlásila až v dubnu duben bude mít potěšený a pokud by nastoupila někdy v květnu tak nebude muset platit vůbec nic.

Příspěvek upraven 24.03.25 v 17:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
24.3.25 17:31

@Alishia29 možná je to teď jinak, ale pořád nechápu proč se chcete odhlásit když práci hledáte, i když na zkrácený úvazek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat