Od kdy dětem boty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8937
3.2.13 16:32

Do kocarku jsem davala boty „nechodici“, s mekkou podrazkou, proste spis na ozdobu nebo hrubsi ponozky.
Doma zacal nosit botky v dobe, kdy prevladlo chozeni nad lezeni, vozbylo v 10,5 mesici a v tu stejnou dobu zacal nosit i botky ven, bylo to v lete, takze chodil hned i po venku.
S tou velikosti je nejlepsi zajit do obchodu s detskou obuvi a oni vetsinoy poradi. Syn zacinal na 19, ale kamaradky dcera na 17 a zase jine kamaradky kluk na 20, to je dost individualni dle pohlavi, vysky…
Dulezite je mit o bot tzv. nadmerek (volne misto ve spicce), aby jak ditku roste noha se nedeformovala, a to by ti prave mela poradit ta prodavacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
3.2.13 17:36

Náš malej dostal první boty (bačkory befado - vypadají jak sandálky s pevnou patou, kotníkem atd.) k prvním narozeninám. Cca od 10M si začal stoupat, v 11M obcházel nábytek, chodit naplno (víc na dvou než na čtyřech) začal cca ve 14M.

Do fusaku mu boty dávám, i když venku ještě skoro nechodí, ale je to hlavně proto, že jsem je dostala za pár kaček, tak aby se taky využily a abych měla tu možnost ho z kočárku vyndat, když by v něm fakt hejkal. Má deitexový kotníkový zimní.
Befada má vel. 21, zimní má vel.22.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
3.2.13 19:06

Ja malymu boty do kocarku nedavala, kdyz nechodil. Prislo mi to zbytecny. Prvni capacky, ty uplne mekkoucke, kozene jsem koupila, kdyz si zacal stoupat u nabytku. Koupila jsem je na ven, protoze obcas chtel postavit treba u plotu atp. Dalsi, uz normalni boticky, jsem koupila, az se trosku rozchodil. Davam mu je jenom na ven, doma chodi bosky. Zijeme v cizine a tady se neprodavaji boty s pevnym opatkem, tak ma „normalni“ tenisky - samozrejme kozene s mekci podrazkou. Rikala jsem si, ze ten opatek tak vadit nebude. Doma chodi naboso a to mu taky tu paticku nic nezpevnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
3.2.13 20:49

@F1ona zajimeve,mne doktorka zase rikala, ze kdyz se dite uci chodit, ma mit co nejcitlivejsi nohu, takze kdyz ne naboso, tak protiskluzove ponozky. Ze pry psat se taky neuci v rukavicich. A hlavne aby diteti nezneprijemnovaly botky lezeni. Tak asi kazda dr.ma jiny nazor :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
3.2.13 21:01

@irinna, @F1ona - Ja slysela, ze se maji boticky koupit, az je dite samo schopne prejit pokoj. Driv je na to moc brzo. Je fakt, ze kdyz lezou, tak by jim boticky jenom prekazely. Navic dite si pry ma opravdu nejdriv ozkouset, jake to je chodit bosky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
3.2.13 21:03

@irinna tak to je teda dobré no :potlesk: a teď komu věřit co? Jak to tak vidím, tak každý ať si dá botičky tak jak uzná za vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
3.2.13 21:04

@Easinka Když leze tak botičky ne. To by opravdu překáželo. Ale když už se začne stavět? Jak si už četla, tak co doktor, to jiný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
4.2.13 07:49

Holky a co když máme vesměs všude podlahu, tak asi dát spíš papučky než jen ponožky, že, nebo více vrstev, aby jim nemrzly nožky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
4.2.13 08:39

Ahoj, podle mé dětské doktorky jre čas na boty když dítě více stojí a obchází nabýtek než leze. Do té doby měly obě děti chodící ponožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková