Od kdy dětem boty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3198
3.2.13 14:43

Odkdy dětem boty?

Ahoj maminky, prosím vás, odkdy jste začaly dávat dítku botičky? Jakmile jste je daly do sporťáku nebo až začaly chodit? I když pokud dám dítě do sporťáku a ještě nechodí, tak stejně asi na nožce mít už něco musí, že :oops:
Já jsem zmatená z těch velikostí, na kterém čísle se tak cca začíná? 17 mně přijde děsně malý asi tak na 6-9 měsíců?
Děkuji všem za rady a tipy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
3.2.13 14:46

Bačkory dostala asi ve 14.m., ale i tak byla většinou naboso. První boty na ven jsme koupila v 16m., doma stále chodí hodně naboso (bačkory má jen když je někde najde a urputně se dožaduje obutí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.2.13 14:48

Syn boty dostal, když začal sám chodit. Do té doby měl kožené capáky s měkkou podrážkou. Jinak byl bos, protože bylo léto, tak jsem to neřešila.
Začínal na velikosti 22. Ale je to dítě od dítěte, znám roční dítě, co má velikost 17…
Jinak do fusaku boty nedávám pořád. Má jen teplé ponožky.

• Citovat
  • Upravit
7241
3.2.13 14:48

Jakmile začala sama chodit i venku, dokud jsem ji jen občas postavila na nožky, měla teplé protiskluzové ponožky. Ale často jsem je prala, takže klidně mohla mít botky dříve. :-)
Ono je to hodně i o počasí. My ťapkali v ponožkách celé léto a na podzim se koupily botky. Dřív mi to přišla škoda peněz, beztak nožka ještě vyrostla. Ale kdyby místo léta byla zima, pak bych je určitě koupila, aby kočce nebyla zima na nožky, asi tak. :-) Čísla bych neřešila, někde je zkus, a pak uvidíš. My měli jako první velikost 22 (zašla jsem se podívat :-D ), ale to bylo na ponožky, na podzim, aby jí nebyla zima. Zimní - v roce - už má velikost 22 a i teď na jaře jsou jí ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnetKarla
3.2.13 14:50

Dokud nechodila, boty v kočárku neměla a nepřišlo mi to ani nijak divné, když bylo teplo, měla ponožky nebo nic a jak se ochladilo, přikryla jsem ji dekou… Doma dostala papučky v 11 měsících když začala chodit po celém bytě. Koupila jsem jí i zimní, ale ty budu prodávat jako asi 3krát obuté.

• Citovat
  • Upravit
251
3.2.13 15:08

Botičky se mají dávat jakmile se dítě staví na nohy. Chodit rovnou nemusí, stačí když se na ty nožky postaví. To mi říkala doktorka, když jsme byli na kyčlích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
3.2.13 15:32

@mikela do kočárku teď v zimě používám toto http://www.srovnanicen.cz/…0sterntaler/ vyteplené capáčky, dobře se to natahuje na nohu a hřejou. Botičky mám v plánu kupovat až bude víc chodit než lozit, ale zatím to vypadá, že to bude asi až na ven někdy na jaře/v létě. Doma má ponožky s protiskluzem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
3.2.13 15:37

Ahoj,

my jsme koupily pevné botičky, jakmile stála většinu času na nohách a chodila. Jinak na doma chodila na boso nebo v ponožkách s protiskluzovou podrážkou, to bylo v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
3.2.13 15:38

Boty jsem kupovala az poradne chodil. Ale poradne, do té doby chodil s protiskluzovyma ponozkama doma. Tak je to pry nejlepší pro nohu. Ostatne i pro nás by bylo lepší chodit bez bot;)
V kočárku měl normálně nekolikatery ponožky. Divne mi to taky nepřipadalo.

Příspěvek upraven 03.02.13 v 15:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
3.2.13 15:38

@mikela v kočáru jsem jim dávala ponožky a boty dostaly v době, kdy přešly víc jak půl pokoje. Tedy v době, kdy méně lezly. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
3.2.13 15:51

Ahoj boty na ven má od podzimu, aby jí nebyla zima v kočáru, to začla chodit mezi 13-14měs. a často vedle kočáru, teď bude mít 17 měs. a než začla chodit měla silnou vrstvu ponožek :lol:.
Doma ji zatím nechávám na punčochách jen protiskluzové ponožky, měla i papučky koupené, ale věčně je někde vyzula a stejně byla bosky, takže ji dávám doma jen ty ponožky, tak ji tak nechávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
3.2.13 15:51
@Billi píše:
Syn boty dostal, když začal sám chodit. Do té doby měl kožené capáky s měkkou podrážkou. Jinak byl bos, protože bylo léto, tak jsem to neřešila.
Začínal na velikosti 22. Ale je to dítě od dítěte, znám roční dítě, co má velikost 17…
Jinak do fusaku boty nedávám pořád. Má jen teplé ponožky.

mám holčičku 13 měsíců a konečně jsme dorostly do velikosti 17 :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
3.2.13 15:55

První boty až když sama pevně chodila… předtím párkrát látkové „na ozdobu“, v zimě už chodila, ale ne moc po venku, ve fusaku bývala jen v ponožkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
3.2.13 15:55

Míša byl ve sporťáku v létě, dávala jsem jen takové plátěné botky s látkovou podrážkou, spíče capáčky aby jako na těch mohou něco měl. V zimě do fusaku bych pro nechodící dítko nedávala botičky žádné.
Botky bych dala až když dítko více chodí než leze.
Každé dítko má jinak velkou nožičku i když je to třeba stejný věk. Mušíš změřit a zkusit a nezapomenout na nadměrek.

Příspěvek upraven 03.02.13 v 15:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
3.2.13 15:56

Nebo se dají koupit v tescu boty, to jsou takové já říkám jen na parádu, ale né na chození jsou prostě měkké, dcera s tama měla dvoje mimi kozačky a tenisky :mrgreen: a ty jsem ji taky dávala občas, že dědáci ji to dovezli, kdyby jí to nedovezli, tak je nemá, v kočárku na parádu se využily :kytka:.

Ale za tímhle účelem opravdu bohatě postačí ponožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková