Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Já mám pro dceru samé nové botky.
TeĎ čekáme druhé. A některé botky podědí. Hlavně ty loňské, kdy měla zimní botu dva měsíce než jí porostla noha a vozila se v kočáru. To samé podzimní.
TeĎ jí roste noha po delší době, tak už je stihne onosit a zničit.
Boty které nosí více dávat mladšímu nebudu, teď už hodně dcera chodí, tak boty stejně poničí a nejsou už pěkné.
Stejně tak budou dědit lyžáky a brusle.
Vím, že někdo to tak dělá, když opravdu nejsou boty moc jeté, tak to asi nevadí… Ale já bych dítěti nikdy nošenou botu nedala. Vadí mi to i z hygienického hlediska…
Taky m takovou kamarádku, některé boty jsem si od ní vzala, ale později, první boty jsem raději kupovala nové. I teď kupuju nové, ale ty její používám, třeba na ven.
Měly by se kupovat nové. Použité bych koupila asi až v rámc poslední varianty šetření. Začala bych šetřit nejprve na oblečení, hračkách a dalším vybavení. Boty by přišly na řadu jako předposlední. Nakonec jídlo ( ale i to se dá dělat kvalitní i za slušnou cenu e základních surovin)
Podle toho, co to je za boty…Jestli skoro nenošené zdravotní, certfikované boty, nemají sešlapanou podrážku, tak bych o tom uvažovala, ale třeba nějaký válenky z nextu, crocsy apod. bych nebrala
V obchodě se zdrav. dětskou obuví mi prodavačka řekla, že Superfity jsou asi jediné boty, u kterých prý dědění (jedno
) nevadí
Co je na tom pravdy, netuším…
Ahoj, mam deti kratce po sobe a ani tak jim nebudu davat dedene boty. Ony sice vypadaji jako nove, ale vnitrek detskych boticek je velmi mekky a staci chvilka a vytvaruje se podle nozky.
Ahoj, za ne urcite ne. i kdybych nemela zrwt, twk botky se zirafkou.ale ted jsme treba kupovali od fare na doma a staly nas 250kc, coz mi prijde uplne zanedbatelny.na ven je to horsi, ale ma svagrova taky dava jety.
U některých mi použité neva, u některých bych nevzala, dcera měla nové prakticky první 4 roky, teď má pár kousků použitých
Ty značkové, zachovalé, skoro nenošené ty bych dítku dala.
Obyčejné nebo sešlapanější ne.
Ahoj, pokud budeš kupovat nové kvalitní boty, tak je to samozřejmě lepší. Ale pokud budeš z finančních důvodu šetřit na nových botkách, tak pak už můžeš dát i ty nošené, to je můj názor.
Boty na lítačku máme poděděné, hezké na ven kupuji. I když teď jsem koupila na zimu původně na lítačku boty za 29Kč
Zateplený pracáky a syn mi je stejně nosí do školy ![]()
Ja mam dve deti, bohuzel prvni syn mel vsechny boty nove a kozene, co po nem zbylo jsou jedine nikdy nenosene, nebo jednou vyzkousene, jinak nic, druhy syn je narozen v jinou rocni dobu a rozhodne po prvnim nic nezdedi, stejne bych mu koupila nove.. Za me ne
Podle stavu botky, jestli jich holčička měla hodně a nosila je málo, nejsou sešmajdané, vevnitř vyšlapané, oježděné na odrážedlech, tak bych asi dala.
Nošené bych nedávala, i když v nich chodí chvilku, vnitřek se vytvaruje podle chodidla a na druhého už pak nepasují i když se to nezdá a zvenku jsou jako nové, nedala bych. Navíc dětské nohy se dost potí, tak i z hygienického hlediska. U nás nedědí po sobě ani sourozenci. Finančně si taky vyskakovat nemůžeme, ale raději odepřu něco sobě a boty dětem pořídím fakt kvalitní. Zrovna nedávno jsem někde četla, že se zdravýma nožičkama se narodí skoro všechny děti, ale v důsledku nošení nesprávné obuvi jich jde už do první třídy více než 60 % s nějakou anomálií nohy nebo chodidla. Takže za mě určitě nové a kvalitní.
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat zda se dítěti má kupovat jenom nove botky aby se nedeformovala noha?
Mam kamaradku, ktera ma o rok starši holčičku než je naše.. a měla pro ni na koupene botičky použivaly všechny, ale jenom kratce (jsou na tom trošku jinak finančně)
ted mi nabídla jestli chci ty boty koupit za minimalni častku..
Boty se mi libi jsou některe opravdu jako nenošené.. jenže jsem někde slyšela, že by se dětem měly kupovat jenom nové boty?
Omlouvam se za anonym, ale nemusí to vědět..