Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Jaké botky na doma pro dítě, kterému se fakt hodně potí noha?
Mám kotníkové látkové klasické bačkůrky, crocsky, značkové, žádnej padělek, myslela jsem, že v tom se noha nepotí a protiskluzové ponožky. Ve všem má za pár minut mokré nohy i ponožky. Ale fakt jako mokré, po hodině musím ponožky převléknout a vyměnit obutí, prototže má ponožky jak když stoupl do vody. Tak jaké botičky mu pořídit ![]()
@wildcherry Myslíš látkové? Protože ty maj jen málo otvorů a je to prakticky to samé jako plná bačkůrka ![]()
Na boso to nejde? Pokud nemate extra studene podlahy, tak bych nechala na volno.
Nebo zkusit na boso do kozenych capacku, ale tam si s tou potivosti nejsem jista.
@rozumbrada píše:
Něco takového třeba.
Ty máme, noha je mokrá
Má to asi dědičné po tátovi, ale u tak malého dítěte je to děs
@suik Máme barák, nepodsklepenej, v obýváku kde tráví většinu času je plovoučka. Podlaha je studená. A kožené capáky nevím, jemu se zpotí noha i ve froté ponožce s protiskluzem. A na boso by se prý po plovoučce nemělo dítě nechávat. Tak nevím co s ním ![]()
@monika32 píše:
@wildcherry Myslíš látkové? Protože ty maj jen málo otvorů a je to prakticky to samé jako plná bačkůrka
ahaaa, chudacek…a co klasicky sandalky na suchace a tenke ponozky bez proti skluzu…obcas i bez tech papucku na chvilu
.vim, ze u dospelaku se delaji boty se spodni regulaci vzduchu a vlozky do bot co saji vlhko, tak se mozna poptat, jestli je neco i pro malochy…jinak uz nevim ![]()
A obycejny ponozky samotny? da se koupit i nejaka barva, kterou si natupkas ten protiskluz.
plovoucka klouze teda desive. Nam teda ortoped rikal, ze boty jen na ven, doma na boso, ponozky, mekky capacky kozeny a tak. Dcera je kolikrat uplne na boso. Pravda podlahu mame prkenou podnetu pro nozky dostatecny.
co nejaky pudr na nohy? treba s salveji?
Příspěvek upraven 26.12.12 v 09:26
Mému dítku se taky potí noha…zatím máme na doma tyto sandálky http://www.mimibazar.cz/foto.php?… jako noha se mu v tom potí, ale už ne tak moc…má to prodyšnou podrážku
U nás to samý, taky se mu potí nožky.
Dávám střídavě normální bačkůrky (když běhá po chodbě na dlažbě), do pokojíčku mu je sundavám a nechávám v ponkách a pokud vypustím do všech prostor, tak má sandálky na ven. Dva proužky na sucháč, tenký ponky a je to lepší. On se celkově od narození hodně potí, ale jak chodí, tak je to nejvíc znát na těch nožkách.
V létě jsem pudrovala klasickým dětským pudrem (ráno a odpol), to taky pomáhalo. ![]()
@suik píše:
A obycejny ponozky samotny? da se koupit i nejaka barva, kterou si natupkas ten protiskluz.plovoucka klouze teda desive. Nam teda ortoped rikal, ze boty jen na ven, doma na boso, ponozky, mekky capacky kozeny a tak. Dcera je kolikrat uplne na boso. Pravda podlahu mame prkenou podnetu pro nozky dostatecny.
co nejaky pudr na nohy? treba s salveji?
Příspěvek upraven 26.12.12 v 09:26
Tak ono se mu to neklouže, mám i slabé ponožky s protiskluzem, spíš se bojím, aby se mu nezničila noha
Kdyby náhodou podědil po tátovi i něco jiného než pocení, tak bude potřebovat zdravé nohy
Takže ho můžu nechávat jenom v ponožkách? Běhá i do pokojíčku, tam má koberec. Protože to se nebojím že nastydne, je zimomilnej, není po mě, ale bála jsem se, aby se mu nezničila noha.
Já dávám na doma klasický kožený sandálky superfity co měl na léto, ale nám se nožky zas tak moc nepotí ![]()
@monika32 já si myslím, že když chodí bez bot tak je to pro nohu lepší než s botou.