Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
při pohledu v obchodě na slipečky mě napadla otázka, odkdy začít malému dávat slipy. Až přestane nosit plínky nebo je dávat až přestane nosit bodíčka takže i přes plínku? Můžete mi prosím poradit? Malému je 1,5 roku, díky Tery.
Ahoj, ja som začala dávať Vanesske nohavičky keď sme ju odúčali od plienky(2roky).Nohavičky mala aj pod bodinkom.U Tobiaska tiež začnem so slipkami až pri odúčaní plienok.
tak u nás jsme začali nosit slipy až se skončením plínek - tedy bez bodýčka, protože si dost dobře nedovedu představit, že klučík - který se sám učí čůrat vestoje i sám rozepne bodýčko - takže si myslím, že slipi a spoďárky až bez plínek…
Přeji úspěch v učení - u nás zatím nejstarší je bezplínek od 2,5let, holčičku to teprve čeká…
Věra
Já kalhotky začala dávat při tréninku doma na nočník, kdy chodila bez plíny. Tedy, pár dní chodila jen v tričku nebo jen katatech od pyžamka staršího a pak se šlo do kalhotek. Na doma používám kalhotky, na ven na kratší cesty zatím také (a pokud je možnost nechat vyčůrat), na delší cesty a na noc dávám plíny - natahovačky. Takže pokud trénujete na nočník (celkem úspěšně), klidně začněte na doma.
Bodýčka používám taky - doma je má rozepnuté a při posazování si ho sama zvedá, aby ho nepočůrala, venku je to jen o malou vteřinku delší při sundavání. Na ven radši dávám trička, spíš z pohodlí, jinak nám vyhovuje obé.
GaB
Samozřejmě od počátku jsme učily, že kalhotky si musí sundat a po vyčůrání zas obléknout…takže používáme, byť bez plen zcela nejsme
My jsme začali dávat až byl bez plínky. na plínku to nemá význam,jen by to byla další věc co táhne…navíc bodýčko má plínku držet,to slipy ne ![]()
My sme tiež dali slipky až keď už nebola plienka.A teraz zase nahrádzam slipky boxerkami..predsa len sa mi zdajú ako u veľkých,tak malých mužíkov najlepšie
a dostať ich kúpiť už aj v celkom malých číslach,teda aspoň u nás.Na začiatok ale určite stačia slipky.A určite ešte máte čas…Môj Majko začal tak 2 aj niečo ročný,keď už cez deň nemal plienku.
Ahoj, my teda davame kalhotky, ale zacali jsem asi pred 2 mesici, kdy zacala mala chodit bez plinek ![]()
S.
Ahoj,
my jsme zacali davat slipy, az si zacal sam rikat. Preklenovaci dobu chodil s holym zadeckem a kdyz chtel tak si sednul. Bodycka jsme prestali nosit, protoze je to tezke na rozepinani, kdyz potrebujeme rychle svleknout a taky kdyz si curne tak to ma na vsem
slipy,body,puncosky atd.
Kac
Ahoj Tery, souhlas s holkama. Slipy jsme začali dávat, až když jsme byli bez plenek.
Alča.
Ahojky,
také souhlas. Slipy nosíme od té doby, co jsme bez plen. Do té doby bodíčka + plenku.
Ahoj,
slipy jsme začali dávat, když se nám konečně podařilo nějaké sehnat. Od cca 1 roku necháváme synka chodit doma (a po zahradě) bez plínek, první slipy jsem sehnala až když mu byl skoro rok a půl (před Vánoci) - to měl kluk výšku 78 cm, tak malé slipy se nekupují ale shání
. Teď v čerstvých 2 letech nosí kluk přes den slipy (nebo holé pozadí), na noc a delší cesty dáváme plenu. Když jsou třicítky vedra, tak cestuje také jen ve slipech - do plíny ho nenutím, mně osobně by se v takovém „brnění“ hrozně potil zadek
.
Tak syn nosí slipy od svých 5 let zeď mu jemu 14 a začali mu erekce a říká že když nemá erekci tak mu to nevadí a když má tak také v pohode takže slipy úplně v pohodě