Večerní kaše, jídlo, nočník

80
2.6.06 21:23

Večerní kaše, jídlo, nočník

Ahoj holky,

chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti a rady. Našemu malému je 13 měsíců, baští úplně perfektně, ale nemá zájem sám si držet lahev. Ráno si dá mlíčko a večer kaši, ale stále ho krmím a nevím jestli by si měl lahev držet sám nebo večer už dávat kaši lžičkou. Taky strašně bojkotuje nočník - jako by ho měl ukousnout. Nenutím ho, zkusíme to třeba za týden, ale nevím jak na něj. Říkám si, že se to zlepší až začne chodit, ale nevím nevím.
Jaké jsou vaše zkušenosti od kdy jedí vaši prckové úplně sami?

díky za rady

Pajuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2793
2.6.06 21:32

Pajusko,moje holčička byla taky líná držet si lahev,naučila se to asi až v 15 m.
Kaši bych zkusila dávat lžičkou,když píšeš,že s jídlem nemá mrňous problém.
A nočník klidně ukliď,času je dost.Na nočník se má vysazovat až mezi 15.-18.měs.,radil to tak i Matějíček.
Takže vlastně žádný problém nemáte,že? :D :D :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
2.6.06 21:32

Ahoj
nam malej ji uplne hrozne, ale flasku si drzi sam-postavim ji pred nej a vezme si ji-nejprve si s ni jen hral, pak zkousel dat do pusy a nakonec nahnout. Chce to podle me trpelivost a neustale zkouseni. pije z ni vsak jen caje a vodu. Kasi musime davat lzici. Jinak sam ji zatim jen kousky chleba s necim, jablicko apod.-ostatni krmim.
Nocnik-maleho vzdy posazuji rano, prave aby si zvykl. Mame na to ritual:po:,–(im ho na nocnik a dam mu do ruky kartacek na zuby s troskou detske pasty a ja si pri tom taky cistim zuby. On si sudla tech svych sest zoubku a u toho se vetsinou vycura.
 Alca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
2.6.06 21:34

Pajusko, co se držení lahve týče, to neporadím, Vítek si ji drží od začátku, co dávám UM , sám-tj. od 9.měsíců. Leží u toho na zádech, hlavu podloženou polštářem.
Co se nočníku týče, je na to spousta času, měli jsme o tom před časem celý deníček (květňátka 2005), psychologové se shodují že děti jsou na nočník zralé až cca v roce a půl. Já jsem ho zrovna dnes ze zvědavosti koupila a chci to zkusit, neb Vítek se pravidelně pokaká tehdy, když je bez plíny a nechám ho, aby chvilku větral zadek. To do 5 minut je hromádka na zemi, anebo už jsem profík v chytání hovínek do ruky :roll: taky kaká běžně večer do vany. takže si myslím, že by ten nočník jít mohl, ale hrotit to určitě nebudu, zdá se mi, že se mu nebude na něm chtít sedět.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.6.06 10:21

K lahvi - kaši už bych začala zkoušet lžičkou - kaše je těžká, blbě se drží, když na to není zvyklej. Jinak já jsem teda malé kolem půlroka začala ke koju dávat i malou flašku (125ml) s vodou - an ne ´plnou a už od tý doby jsem jí trénovala na samodržení, tj. že jsem jí nechala držet flašku a já jí držela s ní, postupně jsem jen přidržovala apouštěla. Myslím, že to by šlo i teď. Nebo nějaký hrneček či flašku s držáčkem.
K nočníku - máte času hafo. Nedělala bych si s tím starosti, kam spěcháte? Tím se naučí si z toho dělat legraci a nebude ho chtít používat k danému účelu. V horším případě k tomu bude mít odpor. Dokud si prcek nezačne říkat sám, je celkem nesmysl ho tam posazovat tím spíš, že nespolupracuje. Spíš se zaměřte na to, aby se naučil poznat, že něco dělá a časem to zahlásil a pak má cenu posazovat. Moje dcera začala na 18měs sama (já bych čekala do léta a to by jí byly skoro 2roky), ale spousta dětí začíná až právě kolem dvou let, kdy si to uvědomují, jsou schopny to nahlásit a už i chvíli vydržet.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
3.6.06 17:52

ahojky

tak ja mam doma mega lenocha :D . Flasku si zacal drzet sam v roce a pul, na nocnik zacal chodit po 2.roce a do dvou mesicu byl bez pliny. Co se tyce jidla, tak i ted ma obdobi, kdy se nechava radeji krmit :D

takze si myslim, ze tvuj broucek ma dost casu

magrat a delfinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
16.1.15 17:30

Poradil by mi někdo jak dlouho zhruba dávat dítku před spaním kaši a kdy přejít na večerní jídlo? Malý má 1,5 a zhruba v 5 večeříme a v osm večer pak kašička a hajdy na kutě. Zajímalo by mě jeslti je to ještě ok, nebo jeslti už je na čase zařadit druhou véču a popřípadě co by to tak mohlo být. Díky moc za radu:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
16.1.15 21:41

@willo mam podobne stareho syna, k jidlu se moc nema, i s kasi jsme meli sveho casu problem.. Nicmene tak od roku k veceri stridame krupicku, brambororou kasi ci jogurty, to mi prakticky vzdycky sni. Ji to okolo sedme, a pred spanim v osm ma jeste trochu mlicka. Pokud ti ditko kasi neodmita a nema s ni jiny problem, davala bych ji dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
18.1.15 12:52

Díky za radu, budeme asi pokračovat s kaší, malej e u toho vždycky pěkně zrelaxuje a pak hned usne. Jen by mě ještě zajímalo, od kdy zhruba děti už druhou večeři mít nemusí a stačí jim normální večeře. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.1.15 12:59

@willo Nemusel mít druhou večeři tak od roku určitě (do rána v pohodě bez jídla vydržel), v tu dobu už dostával šizené mlíko před spaním jen jako součást rituálu. Ale v cca 16. měsících jsem mu ho odbourala s ohledem na jeho zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí