Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já doufám, že tě z letadla vyhodí. To je fakt vrchol bezohlednosti.
Doufám, že si aspoň nasadíte respirátor. Let vám asi nepřidá a klimoška v letadle taky ne no.
@karkarka a co mám tady asi dělat? A hádej kde jsem to chytla - v letadle, kdy tam každý kolem me kaslal a chrlal…kdybych měla před dovolenou tak nikam neletim, ale něco jiného je tu zůstat sama v cizi zemi ![]()
@lucad77 ten samozřejmě budu mít, bez něho by me to ani nenapadlo letět
@Anonymní píše:
@lucad77 ten samozřejmě budu mít, bez něho by me to ani nenapadlo letět
@Anonymní píše:
@karkarka a co mám tady asi dělat? A hádej kde jsem to chytla - v letadle, kdy tam každý kolem me kaslal a chrlal…kdybych měla před dovolenou tak nikam neletim, ale něco jiného je tu zůstat sama v cizi zemi
Chytla jsi to v letadle, kde každý chrchlal, a nikdo je nevyhodil, proč by měli vyhodit zrovna tebe? vezmi si léky, respirátor a ono to nějak půjde.
Vzala bych si lék na snížení horečky (preventivně, tím čekáním na letišti to může vylétnout nahoru, tak ať nerozbzučíš ten rám zbytečně), antihistaminika na otupění toho kašle, koupila bych si nějaké pastilky (Halls apod.) do letadla, to taky kašel utlumí. A samozřejmě respirátor a mýt si ruce a dezinfikovat si je gelem.
Upřímně - taky bych si v cizině nenechala uletět zaplacené letadlo jen kvůli kašli.
@karkarka píše:
Jak by ses zachovala ty?
@karkarka píše:
A co má jako dělat když odleta z dovolené? Zůstat tam, zaplatit hotel na další týden, koupit si novou letenku?
@Anonymní píše:
Cestoval jste někdo poslední dobou letadlem v době akutní nemoci? Zitra máme odletat z dovolené, bohužel už dva dny lezim na pokoji s kaslem, bolavými průdušky (doufala jsem ze se to trochu zlepší ale je to horší a horší), upřímně se už těším domu, jen ta cesta bude asi silena…ale obavam se aby me ještě na letišti nevyhodil z letadla
Ano, stalo se nam to uz pred mnoha lety. Asi v letadle na dovcu jsme se nakazili (pri cekani na odlet domu jsme se od ostatnich dozvedeli, ze to chytla polovina letadla, nekteri skoncili i v nemocnici). Let domu byl narocny.
Drz se ![]()
@Anonymní píše:
@karkarka a co mám tady asi dělat? A hádej kde jsem to chytla - v letadle, kdy tam každý kolem me kaslal a chrlal…kdybych měla před dovolenou tak nikam neletim, ale něco jiného je tu zůstat sama v cizi zemi
Vis kolik nakazis lidi i pres rousku, chapes ze ten vzduch tam recirkuluje a i pres ty filtry to neni 100%. No uprimne jeste pred koronou jsem letela s chlapkem co chrchlal jak tu tuberak a fakt hrozny let, 5 dni na to ja v horeckach..
@Alušáček píše:
A co má jako dělat když odleta z dovolené? Zůstat tam, zaplatit hotel na další týden, koupit si novou letenku?
Ano? Riziko letu do zahranici..
@Anonymní píše:
Cestoval jste někdo poslední dobou letadlem v době akutní nemoci? Zitra máme odletat z dovolené, bohužel už dva dny lezim na pokoji s kaslem, bolavými průdušky (doufala jsem ze se to trochu zlepší ale je to horší a horší), upřímně se už těším domu, jen ta cesta bude asi silena…ale obavam se aby me ještě na letišti nevyhodil z letadla
Ano i ne…chytla v ČR, propuklo to v Egyptě… Naštěstí jsem měla zásobu lékařské pomoci včetně imunoglukanu. Takže jsem nebyla úplně v pohodě, ale neodpadla jsem.
Víš kolik lidí chrchla v tramvaji, busu, v praci?? V letěla je skoro 200lidi, to je prostě riziko. Prostě let domu, jestli se necítíš, vem si respirátor, i když na tebe budou koukat jako na covidaka. Možná, pokud máš možnost a čas, udělat test abys měla něco v ruce, ale pokud to země nevyžaduje nebo letecká společnost, nemůžou přece nic..
Já taky vždycky nachcipam z klimatizace, to je tradice prostě..a nejsem jediná.
Letos v Egyptě, byla jsem 12dni..v polovině z těch přechodu z 50°C do 22°C jsem měla šílené bolesti v krku, nějak jsem to po dvou dnech zabila různýma strikatkama a bonbonama a kloktala more, ale jako litame často a vždycky to někdo odnese, i kdyby jen trošku.. drž se a šťastný let ![]()