Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To, že na spánku je vyšší teplota, než na čele, je normální. My máme bezkontaktní teploměr a v návodu je měřit pohybem od čela ke spánku. To, že nelhaly bohužel pouze rtuťové teploměry, je naprostá pravda.
Presne bezkontaktni teplomer uplne na nic, na mne napr. nefunguje vubec, na syna velice nepresne.
@Janitka @Janitka …neda mi to nereagovat a nepridat svou dnesni zkusenost. Dnes jsem zkoncila driv v praci, proze mi bylo zle a I po paralenu mi zustali na klasickem sklenenem teplomeru teploty 37,2. Uplne ze me lilo a byla sem hotova. Cely den zizen, ze bych vypila I kaluz. Migrena, ze sem myslela, ze mi praskne hlava. Protoze jsem do konce roku 2019 marodila s trvalyma teplotama a od noveho roku me doktor I s teplotama poslal zpet do prace. Rozhodla jsem se zkusit pohotovost. Ja naivni blbec, ze sem tam vubec lezla. Nejenze mi to bylo k prdu, ale jeste mi premerili teplotu jejich el. teplomerem. Rikala jsem, ze normalni skleneny teplomer nameril 37.2 a ta jejich el. nadhera namerila jenom 36.5 na cele. Po mereni tim jejich kramem na me zirali co tam otravuju a ze teploty podle toho nemam. Tak sem si rikala, ze asi konecne zabral paralen. A ono prd. Za ctvr hodiny jsem merila teplotu doma na normalnim klasickem teplomeru. No a teplomer nameril 37.3. Takze prosim vas ty elektricke budizknicemu nekupujte. Jsou s prominutim na hovno.
@Janitka píše:
Ahoj maminky,
dcera byla včera na očku proti hexe. po prvních dvou byla bez reakce a dnes teplota (máme schema 2+1). Ale: na čele má 36,5, na spánku 37,8??? měřeno digitálním teploměrem. Pod paždíčkem 37,4 (měřeno ve spánku, doufám, že tam byl dobře zasunutý). sem z toho jelen.
Zatím se řídím tedy teplotou pod paží. Ale kde se má tedy měřit teplota digitálním teploměrem? Je možné, že tam je tak skokový rozdíl? měřila jsem několikrát…já sama nemám skoro žádný rozdíl, když změřím čelo a spánek… když ji budu měřit v noci, kam mám mířit? Děkuji za rady…
Bezdotykové teploměr vyhoďte je k ničemu. U malého dítěte je nejlepší teplotu měřit v podpaží - rychloběžkou.