Očkování - Trochu oleje do ohně...

43031
31.3.17 12:42

Trochu oleje do ohně....

„Je zvláštní paradox, že v době, kdy máme k dispozici účinné očkování a byli jsme blízko eradikaci spalniček, což by následně vedlo k tomu, že by bylo možné zrušit plošné očkování proti nim, stojíme tváří tvář opakujícím se epidemiím tohoto infekčního onemocnění,“

http://www.zdravotnickydenik.cz/…ric-evropou/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
31.3.17 12:45

@Pudloslava : :mrgreen: No to bude pozar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
31.3.17 12:49

Co na to říct no :roll: :roll: a to jsou teprve „jen“ spalničky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
31.3.17 12:50

„Je zvláštní paradox, že v době, kdy máme k dispozici účinné očkování a byli jsme blízko eradikaci spalniček, což by následně vedlo k tomu, že by bylo možné zrušit plošné očkování proti nim, stojíme tváří tvář opakujícím se epidemiím tohoto infekčního onemocnění,“ konstatuje docent Rastislav Maďar, prezident Fóra infekční, tropické a cestovní medicíny, a odborný garant sítě Center očkování a cestovní medicíny Avenier.

„Odpůrci očkování volají po tom, aby se očkovalo co nejméně, čehož by skutečně v případě spalniček bylo možné dosáhnout, kdyby se podařilo udržet dostatečně vysokou proočkovanost, a spalničky by se tak přestaly vyskytovat.

Svým zastrašováním ale dosahují pravého opaku, a proto vyspělé země jako Rakousko nebo Německo mají se spalničkami větší problémy než třeba Honduras či Guatemala, kde je dostatečně vysoká proočkovanost,“ dodává.

ono totiž antivax hysterici nevidí věci v souvislostech a nevidí tzv. dále…proto jim nedochází a nemaj jak dojít další epidemiologické souvislosti…

a pak když do své „argumentace“ navíc zamontují lži, výmysly a nepravdy…pak s nima nemá příliš cenu vést tzv " dialog", protože odborník mluví o faktech a datech z velkých populací o odborných řádně vedených studiích a antivax hysterky o svých pocitech, dojmech a o něčem co viděly na internetu na nějakém konspiračním webu plném výmyslů

:nevim:

prostě to nejde, no

jak chcete vést jakoukoliv smysluplnou debatu s někým kdo „něveří“ v to že pravé neštovice byly vymýceny očkováním a kdo schvaluje zabíjení očkujících a preventivně působících zdravotníků :roll:

jak chcete stavět fakta proti sektářské víře? a argumentací pocity " já jako matka cítím, že…"
nijak, no
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
31.3.17 12:57
@Svistice píše:
@Pudloslava Tak pokud se nemoc nevymítí celosvětově a nezůstane opravdu jen někde v laboratoři nebo na velmi izolovaném místě, tak je jasné, že pokud není populace proočkovaná, tak stačí někdo, kdo jí do dané země zatáhne a pak se vesele jede na novo. :nevim: Což v dnešní době globalizace a migrantů není vůbec složité.
Kdyby se přestalo čkovat proti obrně, tak věřím, že by se sem dřív nebo později taky dostala s nějakým afgánským uprchlíkem.

vsechno se da zneuzit a branit dobrym vecem ze strachu, ze toho nekdy nekdo zneuzije, neni myslim dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
31.3.17 13:00

@Pudloslava Mě by tak zajímalo, jestli by odpůrci očkování taky tak vehementně vystupovali proti pravým neštovicím, kdyby se ještě běžně vyskytovaly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
31.3.17 13:01

Tak já třeba nejsem odpůrce očkování, ale nelíbí se mizdejšíočkovací kalendář. A maslím, že většina odpůrců-včetně mě má problém s živou trojvakcínou v 15 měsících. Je nesmysl očkovat proti příušnicím a zarděnkám batole. Děti potřebují být proti těmto nemocem chráněné v pubertě a to už bohužel nejsou. Viděla jsem pár očkovaných kluků v pubertě s příušnicema a se zánětem varlat a nic moc. A marně se rodiče ptalik čemu tedy bylo to očkování.
Já osobně jsem proti spalničkám očkovat chtěla, ale jenom proti nim, ty považuju opravdu za nebezpečné. Proč tedy není monovakcína? Sháněla jsem ji, sehnala bych ji od tety, která bydlí v Rakousku, tam v té době byla. Ale samozřejmě dr. by mi ji odmítla naočkovat, což chápu. I kdybych si malou píchla sama, což by nebyl problém, tak by stejně byla oficiálně neočkovaná.
Mně by opravdu zajhímalo, proč ta monovakcína není, nikdo to neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
31.3.17 13:03

Dalsi uryvek clanku, pokud by se to nechtelo nekomu cist cele:

Až donedávna vědecká komunita vycházela z nedávné německé studie, podle níž je riziko rozvojesubakutní sklerotizující panencefalitidy 1:1 700 u dětí, které prodělaly spalničky před pátými narozeninami. Starší práce pak uváděly četnost této fatální komplikace spalniček, která se rozvíjí i léta po vlastní infekci, 1:100 000. Při tomto onemocnění spalničkový virus pomalu napadá centrální nervový systém dítěte, až nakonec dojde k úmrtí. Toto onemocnění, kdy se virus po předchozí infekci znovu aktivuje, je nevyléčitelné a drtivá většina nemocných umírá během tří let od manifestace choroby. Studie ukázala, že pravděpodobnost této fatální komplikace spalniček, která vždy končí úmrtím dítěte, je ve skutečnosti vyšší a to 1:1 387, v případě, že onemocní dítě mladší pěti let. Pokud však onemocní kojenec, který ještě nemohl být vzhledem k věku očkován, je pravděpodobnost rozvoje subakutní sklerotizující panencefalitidy dokonce 1:600.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
31.3.17 13:04
@j.a.n.i1 píše:
@Pudloslava Mě by tak zajímalo, jestli by odpůrci očkování taky tak vehementně vystupovali proti pravým neštovicím, kdyby se ještě běžně vyskytovaly :think:

mozna kdyby byl ve vakcine hlinik :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
31.3.17 13:10

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale ve chvíli, kdy v tom článku zmínili Trumpa, pro mě přestává mít vypovídající informační hodnotu :roll: :zed: :zed: :zed:
Je to článek o politice nebo o spalničkách??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.3.17 13:11
@renap píše:
Tak já třeba nejsem odpůrce očkování, ale nelíbí se mizdejšíočkovací kalendář. A maslím, že většina odpůrců-včetně mě má problém s živou trojvakcínou v 15 měsících. Je nesmysl očkovat proti příušnicím a zarděnkám batole. Děti potřebují být proti těmto nemocem chráněné v pubertě a to už bohužel nejsou. Viděla jsem pár očkovaných kluků v pubertě s příušnicema a se zánětem varlat a nic moc. A marně se rodiče ptalik čemu tedy bylo to očkování.
Já osobně jsem proti spalničkám očkovat chtěla, ale jenom proti nim, ty považuju opravdu za nebezpečné. Proč tedy není monovakcína? Sháněla jsem ji, sehnala bych ji od tety, která bydlí v Rakousku, tam v té době byla. Ale samozřejmě dr. by mi ji odmítla naočkovat, což chápu. I kdybych si malou píchla sama, což by nebyl problém, tak by stejně byla oficiálně neočkovaná.
Mně by opravdu zajhímalo, proč ta monovakcína není, nikdo to neví.

naprostý souhlas. Navíc se třeba neinformuje o tom, že očkování chrání jen omezenou dobu. Kdybych se teď chtěla v dosplěosti nechat přeočkovat jen na spalničky, tak nemám čím. A nechci do sebe zbytečně cpát trojvakcínu, když už jsem jednu nemoc na kterou se tím očkuje, prodělala.

• Citovat
  • Upravit
1046
31.3.17 13:16

Proč v tom článku je plno dezinformací o Wakefieldovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
31.3.17 13:21

@Mar__tanka1983 Protože ve všem je politika a prachy. proč se třeba plošně přeočkovávalo v 5 letech Infanrixem, když byly na trhu další dvě vakcíny, které měly PROKAZATELNĚ méně nežádoucích reakcí a poskytovaly stejnou ochranu? Doslova takto mi to napsal dr. Petráš, když jsem se ptala, čím přeočkovat, jelikož dcera dost blbě snášela Hexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
31.3.17 13:37
@Pudloslava píše: „Je zvláštní paradox, že v době, kdy máme k dispozici účinné očkování a byli jsme blízko eradikaci spalniček, což by následně vedlo k tomu, že by bylo možné zrušit plošné očkování proti nim, stojíme tváří tvář opakujícím se epidemiím tohoto infekčního onemocnění,“http://www.zdravotnickydenik.cz/…ric-evropou/

Ono ani očkování nezaručí 100% ochranu.Viz má dcera- očkována hexou dle kalendáře a ve 3,5 letech žádné protilátky proti tetanu 8o…wtf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
31.3.17 13:38
@luca241 píše:
Ono ani očkování nezaručí 100% ochranu.Viz má dcera- očkována hexou dle kalendáře a ve 3,5 letech žádné protilátky proti tetanu 8o…wtf?

ale to přeci nevadí, stačí, že nebude mít ty spalničky od koho chytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek