Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Danikoof píše:
Ten graf se těm co milují svoje děti moc nelíbí.
Mohu se zeptat proč? Ten graf ukazuje pokles úmrtnosti. (na druhou stranu, s grafy pracuji, většinou lze jimi ukázat, co člověk potřebuje
)
@Danikoof píše:
Já neprodělal žádnou…bohužel
Můžeš si nechat zjistit hladinu protilátek v těle a podle toho se rozhodnout. ![]()
@Kissie9 píše:
Mohu se zeptat proč? Ten graf ukazuje pokles úmrtnosti. (na druhou stranu, s grafy pracuji, většinou lze jimi ukázat, co člověk potřebuje)
Pac dle většiny ty rodice co očkovat nenechají hned svoje miminko ho pry nemilují
Taková blbost ![]()
@Kissie9 píše:
Můžeš si nechat zjistit hladinu protilátek v těle a podle toho se rozhodnout.
Prej asi to nechám na osudu. ![]()
Tady je trošku cerstvejsi graf. Jde sice o Švédsko, ale myslím, že jako ilustrace je to presvedcivy. Je to počet úmrtí před a po zavedení očkování.
@stock myslím, že by to chtělo dlouhodobější graf. Jaký je zdroj toho grafu? Není to náhodou MMR a ne MPR? ![]()
@Any83 píše:
@stock myslím, že by to chtělo dlouhodobější graf. Jaký je zdroj toho grafu? Není to náhodou MMR a ne MPR?
MMR-measles, mumps, rubella
MPR-mässling, påssjuka, röda hund
Stejný choroby, jiná řeč. ![]()
@Any83 co bych pro Tebe neudělala. Tady mas výskyt onemocnění od roku 1911 před a po zavedení očkování. Opet Švédsko a opet pro ilustraci ![]()
@stock píše:
MMR-measles, mumps, rubella
MPR-mässling, påssjuka, röda hund
Stejný choroby, jiná řeč.
Krásný graf dámy. Ale furt mě to nepřesvědčilo do mini mimi napumpovat ten kombi hnůj. Já v hovnech nežiju, takže min. s tím aspoň počkat bude fajn
Víc bych se mlátil do šišky s tím, že by se tomu drobečkovi něco stalo zrovna po očkování… případů je nepočítaně.
@Danikoof píše:
Krásný graf dámy. Ale furt mě to nepřesvědčilo do mini mimi napumpovat ten kombi hnůj. Já v hovnech nežiju, takže min. s tím aspoň počkat bude fajn![]()
Víc bych se mlátil do šišky s tím, že by se tomu drobečkovi něco stalo zrovna po očkování… případů je nepočítaně.
Já v nich, díky stávající situaci, ziju a proto se vnoucata, podle očkovacího programu, očkuji. A přesvědčovat Te, proč? A přeju Ti, aby jsi se nemusel mlátit do sisky v pripade, ze neočkujes a dite onemocni. Ale jinak je mi to uplne jedno. ![]()
@stock onemocnět se dá i přes očkování
Zarděnky a příušnice je možná lepší prodělat v dětství, než je pak i přes očkování dostat v produktivním věku. Vymýtit se nedají a epidemie těchto dvou nemocí se vyskytují nehledě na očkování
na střední jsme měli příušnicové prázdniny, ačkoli jsme očkovaní byli všichni ![]()
Já zarděnky jako malá prodělala a jsem ráda, nemusela jsem se v těhotenství bát, že je chytím. A ráda bych, aby mí synové prodělali jako malí přiušnice a nemuseli se pak bát případné neplodnosti z prodělání příušnic v době pohlavní zralosti.
Ostatní očkované nemoci ale prodělat nechceme ![]()
(znova dodávám, že děti očkuju, ačkoli teda podle skandinávského očkovacího plánu)
@Any83 píše:
@stock onemocnět se dá i přes očkováníZarděnky a příušnice je možná lepší prodělat v dětství, než je pak i přes očkování dostat v produktivním věku. Vymýtit se nedají a epidemie těchto dvou nemocí se vyskytují nehledě na očkování
na střední jsme měli příušnicové prázdniny, ačkoli jsme očkovaní byli všichni
Já zarděnky jako malá prodělala a jsem ráda, nemusela jsem se v těhotenství bát, že je chytím. A ráda bych, aby mí synové prodělali jako malí přiušnice a nemuseli se pak bát případné neplodnosti z prodělání příušnic v době pohlavní zralosti.
Ostatní očkované nemoci ale prodělat nechceme
(znova dodávám, že děti očkuju, ačkoli teda podle skandinávského očkovacího plánu)
Samozřejmě, da, ale ono si i nohu můžeš zlomit v posteli když spis ![]()
Jenže, kdo Ti zaručí, ze ty priusnice a zardenky dostaneš zrovna jako dite.
Ale je prokázány, ze ta nemoc v dospělém věku, pokud jsi očkována, probiha daleko „milosrdneji“ ![]()
A ano, epidemie se občas vynoří. Ale právě proto, ze lidi nejsou očkovaný. Proč si myslíš, když cestujes někam do Afriky, ze zrovna tohle očkování doporučuji.
Ale jak říkám, záleží na každém rodiči, co se svým dítětem vyvede. A docela určíte ne agituju pro, či proti očkování. Nejsem za to placena ![]()
A moje děti, a potazmo vnoucata, nelze očkovat podle jiného kalendáře. Jsou tam narozeny ![]()