Odloučení od miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odloučení od miminka
Ahojky maminky, chci se zeptat, mám skoro 5.měsíčního chlapečka, kterého částečně kojím, hlavně před spaním. Ale ted jsem dostala možnost brigády hrát ve filmu jako kompars, je to na pár dní, denně okolo 8hodin, tak mám strach jestli miminko zvládne takto dlouhé odloučení bez prsa a mé blízkosti
?Aby se pak kojení nechtěl vzdát, to by mě mrzelo. Babička hlídala jednou cca 3hodiny. Do práce se nehrnu, chci se věnovat miminku, ale tato nabídka je opravdu za dobrý peníz
. Děkuji za názory
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@binu Já bych do toho šla, mimčo to pár dní zvládne a pokud kojíš jen částečně, tak to pro něj zas taková změna nebude… moje odmítá láhev a to chodím jednou týdně na 8 hodin do práce a vždy si s pitím počká až dorazím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@binu a jak to chceš řešit? Pije z flašky? Můžeš odstříkat? a na kolik dní to je? Mohla bys během těch 8h odstříkávat někde? Jinak si koleduješ o zánět. Mně osobně by to za to nestálo, ale záleží na tobě že jo. a taky pokud bude v pohodě hlídání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, tak čtu že částečně..takže UM z flašky pije. No tak pokud budeš mít hlídání a myslíš že prsa to zvládnou a tvoje psychika taky, tak proč ne..
Já kojila v 5m plně, od mimča ani na krok..takže by to nešlo a ani bych se o to nepokoušela. Ty sama musíš vědět jaká je u vás situace. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
Já bych se taky nebála. malou jsem sice nekojila už od narození, ale co se odloučení týče, to bylo vždycky v pohodě, teď už má 14 měsíců a dá se říct, že jí je jedno jestli je doma, u babičky jedné nebo druhé. mimi to určitě na pár dní zvládne a trošku se otrká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brala bych to, navíc, třeba může být babička někde na blízku a případně můžeš nakojit přímo na place.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla bych strach z toho, co tomu budou říkat prsa
Dokud jsem kojila (velmi krátce), tak jsem byla jedno odpoledne na školení a myslela jsem, že bolestí umřu + představa, že místo školení trávím hodinku na záchodě s odsavačkou, byla taky fajn ![]()
Příspěvek upraven 27.05.13 v 14:52
- Citovat
- Upravit
Já jsem v 5m kojila plně, většinou nepravidelně, a nikdy jsem nedavala MM z flašky, takže já bych tak brzo nešla, navic to nenin jenom 8h, musis připočítat cestu atd ne?.. ale jestli máš zajeté částečné kojení, tzn že kojís jenom před spaním, tzn nic se nezmění, tak jdi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji za názory
myslím se že to zvládne, pije z flašky už více než z prsu, prso má spíše přes noc a to doma budu, má ho na uklidněnou. Jste hodný, že mi takhle zdělíte názor či zkušenost. Je to na měsíc ale ne každý den. ccs max 10-14dnů. Ale večer se budu vracet domů. A myslíte že je lepší aby babička hlídala u nás doma nebo u sebe? Jestli bude klidnější ve svém prostředí a nebo už to moc řeším.
Jinak prsa se mi moc nenalevají na odtříkávaní takže dobrý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem plně kojené dítě „opustila“ i na 24h. Jeli jsme na svatbu. Měl odstříkané mlíko takže měl co jíst, akorát jsem si musela odstříkat mlíko z prsou protože byla plná, ale 8h bych to zvládla i bez odstřikání, takže záleží jak máš citlivé prsa ![]()
- Citovat
- Upravit
@binu když byl malej hlídanej tak to bylo půl na půl, moje mamka ho hlídala u sebe (kvůli práci by se nestihla dopravit k nám), tchýně u nás ( je v důchodu), v podstatě bych se spíš zamyslela nad tím, jestli je pro tebe problém stěhovat každej den všechno, co mimčo potřebuje ![]()
- Citovat
- Upravit
@binu moje děti jsou hlídané spíše doma, je to komfortnější pro všechny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pro mě i mimi je pohodlnější když je hlídání u tebe doma.. známé prostředí, všechno při ruce, spaní ve svojí postýlce, a ty nemusíš převážet tuny věcí a pak si jezdit pro mimčo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@binu Taky bych byla pro hlídání doma, mimčo je ve známém prostředí a nehrozí, že zapomeneš něco důležitého doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych do toho sla a hlidani by bylo u nas doma - vse po ruce a ditko bude klidnejsi..a co tatinek? Bude po ruce pres den? Aby melo mimco blizko sebe alespon jednoho z rodicu..U nas by urcite byl muz doma, vzal by si dovolenou..,ale on ma ted skvelou sefku, ze by stacilo ji zavolat rano, ze neprijde, ze si musi neco zaridit a ona je v pohode, ale chapu, ze vetsina zamestnavatelu takove pochopeni mit nemusi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit