Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Teď koukám na ten minddren a ten není určený pro děti a to druhé jsem nenašla vůbec. ![]()
@Lisa 20 píše:
Teď koukám na ten minddren a ten není určený pro děti a to druhé jsem nenašla vůbec.
Kvůli obsahu lihu. (Nicméně malým dětem, se Mindren natírá na kůži.)
Kupodivu u kapek Stoptussin volně prodávaných v lékárně nevadí ani 96% ethanol ani polyusorbát 80 - a to se dává mrňatům vnitřně.
Nicméně zajímalo by mě, čemu říkáš příšerné horečky. Pro mě je příšerná horečka až v okamžiku, kdy stoupá nad 39.5 a nejde srazit. Pokud mělo mrně dva dny horečky nižší než 39 a bylo jen ty dva dny ukňourané, tak bych neplašila. A v klídku dala Hexu schéma 2+1 s dvou-šestiměsíčním rozestupem mezi první a druhou dávkou.
Plašila bych u horeček které lezou ke 40, nebo kdyby dítě přestalo dělat věci, které už umělo, nebo kdyby se u něj objevila ven vyklenutá fontanela, nebo neutišitelný křik, bylo dlouhodobě ukňourané (ne jen ty dva dny), několika denní průjem či zvracení. A po zkušenostech s šíleným atopem bych plašila, kdyby se do měsíce po očkování rozjel atopický exém. Možná bych plašila i kvůli dalším věcem, ale ty mě zrovna nenapadají.
@alifie teda souhlas. Toto jsou naprosto bezne a jeste mirne reakce na ocko.
@Bubiii našla jsem tohle… http://www.joalis.cz/…eparaty.html kterej to je, prosím tě?
@dani24687 mam zakazano od adminu davat odkazy na Joalis preparaty do diskuzi. Prosim Te, preparaty se jmenuji deimun activ, mindDren, najdi si je na tom webu sama. Velmi dekuji.
@Bubiii píše:
@dani24687 mam zakazano od adminu davat odkazy na Joalis preparaty do diskuzi. Prosim Te, preparaty se jmenuji deimun activ, mindDren, najdi si je na tom webu sama. Velmi dekuji.
já moc děkuji ![]()
@Lisa 20 píše:
Děkuju holky. asi se poohlídnu i po jiném pediatrovi, jelikož mě fakt vytočil timhle jednáním a obávám se, že si od něj opravdu poslechnu pěkný věci až mu povím, že to chci odložit.
Tak doktorovi řekni, že malá měla teplotu teď 2 dny a že chceš přeobjednat proto a mezitím si najdi někoho jiného. Naše dr. je sice už stará škola, ale na očko řekla, že nemá problém počkat s 1. dávkou hexy do 6-ti měs.
@pepřenka jj nebo že je nachlazená a že se ozveš sama, to sem udělala já.
@dani24687 píše:
@pepřenka jj nebo že je nachlazená a že se ozveš sama, to sem udělala já.
Jj, to je ještě lepší ![]()
@pepřenka píše:
Jj, to je ještě lepší
prostě že neví, kdy bude v pořádku, že se ozve, až bude ok
![]()
@Lisa 20 očkovali jsme nedávno, na první sice žádná reakce, u druhíé teplota první noc, ale ni c závratného…boule jsou běžné i kdyby byla starší, bude je mít…být tebou tak tolik nestresuju. Pokud chceš podpořit dobrý průběh očkování, můžeš zkusit homeopatika (thuya, silicea) nebo zažádat o ampuli na výplach a udělat si homeo domácí…já udělala oboje a fakt nám to pomohlo.