Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, jak dlouho se vám u dětí hojil pupínek po očkování proti tuberkulóze? Díky za odpovědi ![]()
@Moonkie Ty jo, dlouho.. Nepamatuju se přesně, ale něco mezi měsícem až dvěma.. Očkovaný novorozenec.
@Moonkie Jj hojí se to dlouho a jak mu ten stroupek odpadl, tak tam měl úplně kráter hluboký.
Děkuju, tak jsem trochu klidnější.. Kamarádka byla s malým současně s námi na očkování a malej to má už krásně zahojený a my to máme takový červený, vystouplý a tvrdší, je vidět, že tam ten hnis je
Doktorka říkala mazat framykoinem, ale nepřijde mi, že by se to nějak zlepšovalo, tak to chce asi ještě tedy čas.. ![]()
Každopádně děkuji za odpovědi ![]()
Nám se to hojilo víc jak 9 měsíců, už jsem z toho byla zoufalá, byl to obrovskej strup, pod ním vždy bylo vidět plno hnisu, vždy odpadl a udělalo se to znovu, no bála jsem se, že bude mít dcera jizvu, ale má to krásné
Můžu se maminky zeptat, jakou vakcínou byly vaše děti očkované? Půjdem taky na očkování, ale teď už je tu jen vakcína z Polska a jiná nebude. Ale v Polsku se používá již 50 let, tak asi můžu být v klidu.
@Halamka píše:
@ferinka A vy jste v nějaké rizikové skupině?
no, jak se to vezme, matka mého muže byla se svými sourozenci od dětsví do dospělosti hlídaní na tuberkulózu, protože jejich babička na ni umřela. Jde spíš o to, že dcera má astma bronchiale a proto mám obavy, že by mohla být s přílivem cizinců do naší země slabým článkem. Naočkovaná v porodnici nebyla, protože se narodila na hranici zralosti a neměla požadovanou váhu. Pak nám mudr. tvrdila, že očkování není potřeba, že je nemoc u nás téměř vymícená. Ale co bude v budoucnu…prostě ji chceme naočkovat, i když to nezabrání tomu, že by mohla tuberkulozu dostat, ale aspoň nedostane těžkou formu nemoci.
Rozumím. Každopádně si zkus vyhledat informace o vakcíně. U nás se vlastně stáhlo povinné očkování nejen z důvodu „vymizení“ nemoci, ale hlavně proto, že vakcína fungovala z cca 60% a měla více nežádoucích účinků než byl přínos.
Možná by stálo za uvážení, zvlášť jestli má malá problémy, zda je to opravdu nutné. Chápu, že máš obavy. Zkus popsat svůj /dcerky/ případ dr. Petrášovi na mail petras@vakciny.net. Odpovídá rychle a je to odborník právě na vakcíny a očkování jako takové. Třeba poradí i jako vakcínu, když už.
Držím palce ![]()
@Halamka píše:
Rozumím. Každopádně si zkus vyhledat informace o vakcíně. U nás se vlastně stáhlo povinné očkování nejen z důvodu „vymizení“ nemoci, ale hlavně proto, že vakcína fungovala z cca 60% a měla více nežádoucích účinků než byl přínos.
Možná by stálo za uvážení, zvlášť jestli má malá problémy, zda je to opravdu nutné. Chápu, že máš obavy. Zkus popsat svůj /dcerky/ případ dr. Petrášovi na mail petras@vakciny.net. Odpovídá rychle a je to odborník právě na vakcíny a očkování jako takové. Třeba poradí i jako vakcínu, když už.
Držím palce
Tak ona už takové problémy nemá, víme jak na příznaky bronchitidy, už to poznáme, stav se hodně zlepšil a pravidelně docházíme na imunologii ohledně té bronchitidy. S imunitou nic nemá ani žádné alergie a všechna povinná očkování má a neměla žádné komplikace, takže si myslím, že bude v pořádku, jinak bych to nepodstupovala. Větší strašák je migrace cizinců. Jsem ráda, že tato vakcína je dostupná, asi si někdo tam nahoře uvědomil, že udělali chybu…a to nebyla nějakou dobu dostupná u nás vůbec. Lepší 60% účinnost než nulová. Jak jsem psala, já vím, že ochrana není 100%, ale to u žádné vakciny.