Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Priorix! Spalničky, zarděnky, příušnice…Proti neštovicím ne
@lucysmidkova ne, je to zbytečné. V dětském věku mívají velmi lehký průběh, očkování mi přijde zbytečné, obzvlášť u neštovic
zvážila bych jen ve věku 10 a více ![]()
A platí se za to něco? nebo to proplácí pojišťovna? pomáhá to vůbec?
Já jsem právě slyšela že u malých dětí do půl roku to není dobré tak nevím
@lucysmidkova píše:
A platí se za to něco? nebo to proplácí pojišťovna? pomáhá to vůbec?
priorix je povinný, neplatí se za něj. Ohledně neštovic - jo, ty se platí (tedy aspoň se platily v době, kdy mi je dr nabízela).. ![]()
@lucysmidkova
Od 15ti mesicu jsou vsechny deti ockovany Priorixem (spalnicky, zardenky, priusnice). Pokud bys chtela nestovice, tak bud samostatnou vakcinou, nebo priorix tetra.
Do roka se neockuje, kvuli interferenci s materskymi protilatkami. U nas vyhlaska stanovi od 15ti mesicu.
Dle vyhlášky se „povinně“ očkuje v jedné vakcíně proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám (Priorix). Očkuje se od 15. měsíce. Ale je možné ho odložit. To záleží na tvém rozhodnutí, protože horní hranice není. Nicméně většina školek vyžaduje všechna základní povinná očkování před nástupem.
Dá se očkovat i Priorixem Tetra. Vakcína je kromě výše zmíněných i proti neštovicím.
Příp. se dá proti neštovicím očkovat i samostatně.
Doporučuji si prostudovat něco o nemocech i očkování, abys mohla zhodnotit, jestli se víc bojíš příp. komplikací u nemocí nebo samotného očkování.
Tak aspoň že to vím pořád mi říkala doktorka, že budeme očkovat proti těm nemocem ale nikdy mi neřekla kdy
Starší proti neštovicím, byly pro to důvody. V sedmi letech je stejně chytla ve škole
Ale měla velmi lehký průběh a aspoň už nemusím myslet na přeočkování.
Ahoj maminky chtěla jsem se zeptat, zda jste některá očkovala proti dětským nemocem jako jsou spalničky, neštovice,… děkuji