Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, potřebuji naléhavě radu a slyšet vaše zkušenosti. Kluk 18,5 m máme jít zítra na poslední 4 hexu. Lezou nám teď dole čtyřky nahoře pětky, malý je v pohodě, jsme bez teplot. Jen mi teď 3 dny stávku s jídlem, jí fakt málo. Snídaně 3× si kousne do chleba pak mě odhadní, jogurt vůbec ten plive, teplé jídlo nepozre vůbec, ovoce zeleninu z každého kousíček, kaše ani náhodou. Mléko vypije. Začal chodit teprve nedávno, takže se ještě občas motá, nepoznam jestli je tim krátkým chození nebo z hladu. Jenže ať mu nabídnu cokoliv, téměř vše odmítá. Přijde mi takový slabý. Můj dotaz zní? Mám to odložit nebo jít na očkování? Předchozí očkování hexy zvládal bez větších reakci. Děkuji všem za informace.
3 dny nic nejsou, klidně bych šla. Pokud pije mléko, hlad zas tak hrozný mít nebude.
a tak asi to nebude problém, nicméně přesně takhle to řekněte u doktora, má dítě prohlédnout, poslechnout, kouknout do pusy a pak normálně zhodnotit
mě takhle jednou dítě slintalo, nejedlo, jinak se tvářilo vesele
doktorka koukla do krku, viděla malou herpangínu, no tak jsme s očkováním počkali a bylo, mě nějak ani nenapadlo mu do krku kouknout…dítě se jinak nezdálo že by se mu něco dělo…ale bylo to tam
tož bych zašla a takhle to tam nahlásila jak to vidíte
Jo, p. s. z hladu se nemotá, to se zase nebojte, to bych se fakt nebála že by byl hladovej a proto se motal, to néé ![]()
Ja bych nesla, neni kam spechat. Pokud bude v poradku, tak za 5 dni bude taky a pak muzete vyrazit. Na to jsem opatrna, radeji si byt jista, nez si pak vycitat, ze iste mohli pockat.
@rendes píše:
Ahoj holky, potřebuji naléhavě radu a slyšet vaše zkušenosti. Kluk 18,5 m máme jít zítra na poslední 4 hexu. Lezou nám teď dole čtyřky nahoře pětky, malý je v pohodě, jsme bez teplot. Jen mi teď 3 dny stávku s jídlem, jí fakt málo. Snídaně 3× si kousne do chleba pak mě odhadní, jogurt vůbec ten plive, teplé jídlo nepozre vůbec, ovoce zeleninu z každého kousíček, kaše ani náhodou. Mléko vypije. Začal chodit teprve nedávno, takže se ještě občas motá, nepoznam jestli je tim krátkým chození nebo z hladu. Jenže ať mu nabídnu cokoliv, téměř vše odmítá. Přijde mi takový slabý. Můj dotaz zní? Mám to odložit nebo jít na očkování? Předchozí očkování hexy zvládal bez větších reakci. Děkuji všem za informace.
Tak je fakt, že naše dr. říkala, že při růstu zoubků bývá oslabená imunita..
Leze mu jich teda víc najednou jak píšeš..
No, je to na tobě..Ale to, že o tom přemýšlíš ve vztahu k tomu, jak se syn chová, ač to není nijak dramatické, signalizuje to, že úplně jistá si kvůli jeho projevům nejsi ![]()
Já bych počkala, až se vyklubou..ale to je můj názor.
Už jsi dospěla k nějakému závěru?
Klidně bych šla. Já jsem odkládala a teď ležíme s malou na Bulovce ![]()
@Therushka píše:
Klidně bych šla. Já jsem odkládala a teď ležíme s malou na Bulovce
S čím??
@Therushka píše:
Klidně bych šla. Já jsem odkládala a teď ležíme s malou na Bulovce
Nechapu tu souvislost s ockovanim posledni hexy.
@Verun83 Tazatelka se ptá, jestli odložit či ne - v první větě odpovídám. Ve druhé větě doplňuji aktuální zkušenost kt. jsem udělala, protože jsem odkládala očkování - proti rotavirům také existuje možnost očkovat. Snad je to jasnější ![]()
Holky děkuji všem za různé názory zkušeností. Je pravda, že mu nikdy u očkování zoubky nerostly. Proto nemohu plně soudit. Ale stačilo mi když měl 3 dny 40 při prořezávání jedniček na hoře. Další prořezávání zubů už byly sice bez teplot, ale byly noci kdy se budil, že ho něco trápilo a ta nevrlost přes den byla taky na ![]()
Ráno jim zavolám, že to prostě posunu. Rozhodnutí je intuitivní. Nechci mu zbytečně ještě nakládat. Ono se vlastně ani nic nestane, když mu to měsíc posunu… Ještě jednou všem děkuji za názory ![]()
@rendes píše:
Holky děkuji všem za různé názory zkušeností. Je pravda, že mu nikdy u očkování zoubky nerostly. Proto nemohu plně soudit. Ale stačilo mi když měl 3 dny 40 při prořezávání jedniček na hoře. Další prořezávání zubů už byly sice bez teplot, ale byly noci kdy se budil, že ho něco trápilo a ta nevrlost přes den byla taky na
Ráno jim zavolám, že to prostě posunu. Rozhodnutí je intuitivní. Nechci mu zbytečně ještě nakládat. Ono se vlastně ani nic nestane, když mu to měsíc posunu… Ještě jednou všem děkuji za názory
Do tri let casu dost. Zvlast posledni hexa opravdu nespecha…