Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
Prosim vas, nechavala jste nejaka ockovat dite pri ryme? Mame ji uz 14 dni mame a nic dalsiho se neklube, tak to pry nevadi, ze to tak u miminek byva. Mame 3,5 mesice.
Nenechala. Doktorka ze me obcas silela. Ale je to moje dite, moje zodpovednost. Driv bylo podminkou nejen zdravi, ale dokonce bezinfekčnost, ted to do deti perou hlava nehlava ![]()
Ne nenechala. A už vubec ne takhle brzy. Začala bych očkovat na jaře, kdy už nebude lízat všude kolem tolik viru.
Jsem zastáncem očkování, ale u naprosto zdravých dětí. Mojí lékařce stačí říct, že dítě není ve své kůži a očkování odloží. Dítě s rýmou bych neočkovala v žádném případě.
Příspěvek upraven 10.10.17 v 15:56
Též očkuji, ale jen když jsou děti zdravé a můj doktor je stejného názoru.
Vzdyt ma cas, je brzy. Vubec nevadi, kdyz zacnete za 3 nebo 6 mesicu. Schema 2+1. V 10. mesici prvni, ve 12. mesici druhou a za rok od druhe treti.
Zadny stres.
@Crackell píše:
Ahoj maminky,Prosim vas, nechavala jste nejaka ockovat dite pri ryme? Mame ji uz 14 dni mame a nic dalsiho se neklube, tak to pry nevadi, ze to tak u miminek byva. Mame 3,5 mesice.
Mimino určitě ne.
Ockovala jsem vzdy jen 100% zdrave, zadna ryma, nic, ani kdyz je starsi.
Ne, to bych nedělala, můžou se přidat teploty a jiné komplikace a už tak oslabený organismus dorazíš očkováním.
JA NECHavam, rymu mame porad, neberu to jako nemoc, to bych se nedockala. kdyz uz je stara 14 dni, tak to bude mozna i jen podrazdeny nos z refluxu.
Ne. Malýmu jsem teď odmítla očkování v 5 letech, byl po nemoci a DR ho chtěla na kontrele naočkovat, což jsem odmítla, no netvářila se nikterak nadšeně, ale prostě nemocné dítě a dle mě i kratce po nemoci nenechám očkovat
Ne. I starší jsem nechala očkovat až po rýmě. Ono se to o ty dva týdny nezblázni. Očkovat jedině zdravé dítě, zvlášť když je takové maličké