Odmítá cokoliv mléčného

Napsat příspěvek
Velikost písma:
145
12.12.14 21:42

U nás neprošlo ani rýžové či mandlové mléko. Ale aspoň jsem si pak pošmákla já, vychlazené to nemělo chybu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
12.12.14 21:44

...

@kouřící králík Děkuji..-) To si nemyslím, že by jí po tom něco bylo. Už si dokáže říct, zda jí něco bolí. A průjem sem u ní neviděla už rok a půl. Naopak, bych si u ní nějaký neškodný přála. Má bobany jak dospelák. Ale to už je jiná kapitola. To se zase léčíme na gastro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
12.12.14 21:46

Náš starší jí maximálně 2 jogurty týdně, mléko nepije vůbec, sýry vůbec. Jí jen máslo (ale v tom vápník skoro není). Dávala jsem multisanostol sirup. Dr. mu odebírá 1× za rok krev a zatím ji měl v pořádku. To ale ještě jedl maso. Teď už i to minimálně. Jinak jiné potraviny s vápníkem (třeba brokolice nebo mák vážně nehrozí). No, jsem z jeho života ze vzduchu na nervy a přibrala jsem 20 kg. Jsem zvědavá, jak mu dopadne krev letos, jdeme po Novém roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32067
12.12.14 21:50

@Sfaticata Pozor na to, ze ryze stavi, Vapnik je hodne obsazen v brokolici a maku (viz @Levandule121 ), porku, celeru, rybim mase, oriskach… Dcera taky mlecne nijak extra neji, delam hodne vyvary plne zeleniny, ty naopak muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.14 21:51

@Sfaticata

tak to je skvělé. Hlavně, ať je vše v pořádku, neboj, mléko nepotřebuje. Nedávej žádné doplňky stravy jak tady píšou holky, pro dítě to není dobré.
Dítě si vždy řekne samo co si tělo žádá :*

Příspěvek upraven 12.12.14 v 21:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
12.12.14 21:53

...

@Levandule121 Tak to máš doma taky masakr. Jana přes den taky vůbec nejí. Opravdu. Náš momentální jídelníček je asi tak 4 kousnutí chleba. Svačina ovoce a to mi taky odmítá. Musím jí dávat přesnídávku, aby aspon něco malinko měla. Oběd pár lžic čehokoliv. Když je to bez masa, tak jásá. Taky s tím bojujeme. No…svačina a večeře to samý. Škoda mluvit. Je ale spokojená, vitální…jenom mi přijde dost bledá. O ten rozbor si musíš zažádat? Bojím se, že ho neudělá, že třeba řekne, že plaším. :-) Platí se něco? Nebo to máte ze zdravotních důvodů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
12.12.14 21:57

...

@Hobitka No jo vlastně. Já jsem blbec. Rýži taky nesmí. Místo toho má kus kus. Ten jí nic nedělá. I když kus kus je spíš těstovina? Já vůbec nevím. :-D A s těmi oříšky to zkusím. Nějak pozvolna. Ještě jsem jí nedávala, tak se bojím. Jsou prý dost alergenní. Dneska teda měla trošku slunečnicových semínek, tak aspon malý úspěch. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
12.12.14 22:21

Jo, je to prostě strašné. Navíc je to kluk, když nevyroste, bude to mít blbé. Už teď mu lidé hádají o rok míň. Tu krev udělá pediatr zadarmo. První roky bez problémů, pak už trochu prudil, ale udělal to. Letos jsme byli u jiné Dr. a ta to udělá bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
12.12.14 22:27

@Levandule121 Jana je na svůj věk v normě. Tak třeba to kluk ještě dohoní. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
12.12.14 22:36

Tak má dnes už 3 letá dcera nejí asi tak od 1,5 roku žádné mléčné výrobky. Žádné jogurty, sýry, mlíko, nic. Jediné, co snesla dřív bylo máslo na chlebu, ale to už teď taky odmítá. Co by klidně jedla je mléčná zmrzlina… Dr. řekla nenutit a pokud jí zeleninu, ovoce, maso, tak by to mělo být ok. Zatím na ní žádnou újmu nepozoruju. Občas dám Multisanostol, kde je vápník. Čekám na dobu, kdy jí to začne chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
13.12.14 08:10
@Catus píše:
Hlavně nenasazuj vápník bez rozboru krve. Usazuje se pak v ledvinách. Dětské tělíčko je prý velmi chytré a dokáže si poradit samo.
Mně syn bojkotoval mléko od osmi měsíců a v krvi hodnota ok, opakovaně. Takže bych to nijak nehrotila :kytka:

Dávám vápník na doporučení mudr. z ortopedie, kam od narození chodíme, ale žádný rozbor krve mu před tím nedělala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí