Odmítá cokoliv mléčného

1265
12.12.14 21:19

Odmítá cokoliv mléčného

Tak si po dlouhé době jdu opět pro radu. Mám holku 2 roky. Má klasické období, kdy nic nejí. Za celý den si vystačí s málem. V tom moc problém nevidím. Něco do ní dostanu. Průšvih je v tom, že už mi více jak měsíc odmítá cokoliv mléčného. Nepije sunar, nepije kravské mléko a to ani ochucené. Jogurty taky ne. Nemůže kaši. Ucpává jí. Léčí se s chronickou zácpou. Máme zákaz. :-( Sýry. S bídou mi sní trochu lučiny s chlebem. Tvrdé odmítá. Když všude čtu, jak mají prckové vypít minimálně půlitr denně a ona už celý měsíc a půl nic, obávám se o vápník. Máte s tím zkušenosti? Mám plašit, nebo jí koupit nějaký doplnek v lékárně? Prodávají to vůbec? Jsem fakt bezradná. Vápník potřebují přece hrozně moc. Děkuji.
P. S. Nepije ani kefír. Zkoušela jsem i ochucený tvaroh, ale je to marný. Jo a puding taky nechce. :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
12.12.14 21:21

Mléko nepotřebuje. Doplnila bych vápník z jiných zdrojů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
12.12.14 21:24

@Sfaticata Nase dcera mela kolem dvou let taky obdobi, kdy nejedla absolutne nic mlecneho. Ptala jsem se dr, ta mi rekla, ze to nevadi, ze telo by si samo reklo, kdyby ji neco chybelo a ze zrejme ma vsechno co potrebuje z jinych zdroju. Pak to obdobi samo preslo, zase zacala jist jogurty, tvaroh, mleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
12.12.14 21:24

Zkus chia semínka - udělat ji z toho puding nebo přidávat do ovocných přesnídávek. A hodně vápníku je třeba v máku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
12.12.14 21:27

@omites To jest? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565

Netlač na pilu. Třeba čínská medicína tvrdí, že mlíko není potřeba vůbec :mrgreen:

Moje malá třeba nikdy nepila Sunar, vůbec, čili co se odstavila, byly jsme jen na jogurtech atd.

Pokud se bojíš o vápník, zkus jí koupit třeba rýžové mléko s vápníkem (mají třeba v DM), třeba jí to bude chutnat - s Grankem nebo tak. (Jo, vím, není to ideál, ale pokud Tě to straší, tak bych to zkusila.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145

Máme podobný problém, roka půl starý syn nemá rád mléko a mléčné výrobky, tak obden si dá jednoho lipánka a to je vše. Dokud jsem kojila, neviděla jsem v tom problém, ale před dvěma měsíci se sám odstavil, tak nad tím teď také dumám. Snažím se nahradit vápník z rostlinných zdrojů- mák, brokolice a pod., jen si nejsem jista, zda ho tělo dost vstřebá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
12.12.14 21:28

@Z.jev Děkuji. Potěšila jsi mě. právě už jsem to taky chtěla řešit s doktorkou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.12.14 21:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.12.14 21:29

@Sfaticata syn má zvýšené hodnoty na ABKM, moc toho v tomhle směru nepojí, sem tam má jogurt. Dopňujeme jinak a v pohodě ;-)
Mléko se přeceňuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
12.12.14 21:30

Já nepila mléko taky skoro vůbec a nesnaším dodnes. Jsem zdravá, zuby v poradku. Nikdy nic zlomenyho, takže kosti taky ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
12.12.14 21:31

...

Tu rýži zkusím. Naděje umírá poslední. Díky holky. Všem co už odepsaly i těm co teprve odepíšou, at se pořád neopakuji. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
12.12.14 21:34

...

@omites Super stránka. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.14 21:34

@Sfaticata

jestli můžeš vyzkoušej bezlaktózové výrobky. Mají je hodně ve Špáru za dobrou cenu.

Je možné, že jí mlíko nedělá dobře, bolí bříško, průjem, nadýmání. Pocit plnosti. Nech u MUDr. udělat rozbor na laktózu,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
12.12.14 21:38

Hlavně nenasazuj vápník bez rozboru krve. Usazuje se pak v ledvinách. Dětské tělíčko je prý velmi chytré a dokáže si poradit samo.
Mně syn bojkotoval mléko od osmi měsíců a v krvi hodnota ok, opakovaně. Takže bych to nijak nehrotila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí