Tříletá dcera - spaní o samotě

193
12.12.14 09:02

Tříletá dcera - spaní o samotě

Ahoj maminky :-)

Prosím o radu, protože sami se doma nějak neumíme rozhodnout a třeba bude mít některá z vás podobnou zkušenost. Mám bezproblémovou tříletou dceru, která spí sama v pokojíčku, usíná dobře, někdy spí sama do rána, jindy v noci přijde za manželem a za mnou do postele a dospí se u nás. Pokoje jsou vedle sebe, je to klasický 3+1 v bytovce.

No a za týden se stěhujeme do nového mezonetového bytu a dcerka bude mít pokoj v patře, my dole úplně na druhém konci bytu. A neumíme se rozhodnout, jestli ji rovnou nechat nahoře samotnou a spát dole, nebo třeba dva měsíce spát provizorně vedle v pokoji nahoře než si zvykne. Mám strach, aby se mi v noci rozespalá neskulila ze schodů nebo tak :think:

Další věc je, že v květnu nám přibude další potomek a už chci být dole, aby ona měla klid na spinkání, takže náš přesun určitě nejdéle v březnu, aby si nespojila náš „odchod“ s narozením prcka a nežárlila na něj.

Tak co myslíte? Máme s manželem rovnou spát dole nebo ty dva, tři měsíce zůstat nahoře?

Díky moc za názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1053
12.12.14 09:05

Asi bych poridila zabranu na schody, preci jen v noci toho fakt moc neuvidi. Urcite bych ji ale nepresouvala az se prcek narodi, je fakt, ze to by zarlit mohla a brala by to tak, ze ji nechcete. Ale pro klid bych ji do pokoje dala chuvicku, abys ji slysela, kdyby cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
12.12.14 09:09

Nejde to fakt nějak vymyslet, že budete na jednom patře? to je nahoře jediný pokoj? já bych tříletáčku samotnou v jiém patře spát nenechala, možná na chůvičce, ale ta mi zas ruší. prostě jí chci mít v doslechu.
nebo to vyměnit? - vy nahoře, ona dole? cesta do schodů v rozespání je přecijen furt bezpečnější. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
12.12.14 09:13

Taky bych jí dala dolů a vás nahoru. Nebo ideálě nahoru dát mimino a jí udělat pokojíček dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
12.12.14 09:15

Asi bych tříleťačku samotnou v patře nenechala…v pokojí bez problému, klidně v jiné části domu, ale ne v patře. Bála bych se, že v noci bude chtít k nám a spadne ze schodů a je vymalováno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
12.12.14 09:17
@Foxisssss píše:
Asi bych poridila zabranu na schody, preci jen v noci toho fakt moc neuvidi. Urcite bych ji ale nepresouvala az se prcek narodi, je fakt, ze to by zarlit mohla a brala by to tak, ze ji nechcete. Ale pro klid bych ji do pokoje dala chuvicku, abys ji slysela, kdyby cokoliv.

zábrana na schody pro tříleťáka, no já nevim. z těch zchodů dolu nepůjde náhodně, ale prostě cíleně za rodiči. naše by jí prostě přelezla a bylo by to vo držku ještě cí. nehledě na to, že by jí už asi rizdělalal i přes tu pojistku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
12.12.14 09:20

Zábrana na schody a malá na chůvičce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31387
12.12.14 09:22

@Partes řešila bych jí zábranou na schody, zvlášť když přibyde další mimino, tak ji využijete bohatě a že by ji přelézala nebo otvírala v polospánku, to si nemyslím :think:. Dcerku bych nechala nahoře a píchla ji na chůvičku, kdyby něco potřebovala, ať zavolá, uslyšíš ji a přijdeš za ní (pro ní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.12.14 09:35

Trilete dite bych v patre samotne nenechala.
Mame loznice vsechny tri na patre, pricky tenke, jeste koupelna a mimino mi starsi deti nikdy nerusilo, i kdyz trete rvalo kazdou noc kvuli nocnim prebalenim a musela jsem i poustet vodu ve vane. Starsi deti, tehdy 1,5 a 3,5 uplne v pohode. Pokud mate v patre moznost sve loznice, nastehovala bych se tam trvale. Do spodni loznice bych sla az kdyz by mladsi dite melo alespon 4 roky. V puberte budou deti pak zcela stastne, ze jste na druhem konci bytu, ted mi to neprijde bezpecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
12.12.14 09:40

Jo a zabrany rusim, pro dvouletaka je zabrana jen prekazka k prekonani :zed: Od chvile, co ma velkou postel, tak nestacim zirat, ceho je v noci schopen :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
12.12.14 09:41

Ne nenechala zvlášt když se narodí mimino a to bude u Vás. Víš jak se bude cítit odstrčená nahoře v patře? Nešlo by to vymyslet jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
12.12.14 09:47

Měla bych ložnici nahoře. Mimino rušit nebude. Nemám vlastní zkušenost, ale kamarádka má tři děti hned po sobě narozené, problémy se vzájemným buzením neměly. Oceníš to i když bude starší nemocná a budeš k ní muset v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
12.12.14 09:54

Dceru bych nahoře samotnou nenechala, zvláště pokud tam máte pokoj kde ta ložnice pro vás nebude problém. Nikdy nevíš co se stane a rozespalé dítě na schodech bych neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
12.12.14 09:59

Tak u nás teda mimino staršího budilo :zed: a budí se navzájem do dneška… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
12.12.14 10:01

@Partes samotnou bych ji tam nenechala ani v 5-ti letech. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí