21,5měsíční syn nemluví! :(

Lo
6285
9.12.14 12:59

21,5 měsíce, nemluví! :(

Maminky, potřebuju rady, zkušenosti. Mám syna 21,5 měsíce a nemluví. Nebo jen velmi maličko. Nebo si vybírá jen určité slova. Říká tma, svítí, kaka ( kanál :D ), Dáďa ( jmenuje se Daniel ), máma a to je vše. Když „mluví“, brebentí i několik vět vkuse, ale nikdo tomu nerozumí, jak říkal můj přítel, zní to jako na tržnici u vietnamců :) Jinak malej rozumí všemu cokoli mu povím, ví, co má dělat. Ale mluvit prostě nebude :(
Myslím, že by se už měl rozmlouvat daleko více než říkat 5 slov a mluvit tak, že jen brebentí a nic mu nikdo nerozumí :(
Děkuju za vaš názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
midlajs
9.12.14 13:01

@Lo Nase holka do dvou let nedelala ani to…

• Citovat
  • Upravit
22169
9.12.14 13:02

Má čas, netrapte se tím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.12.14 13:02

Normální chlapeček, mě do 2 let ani nekvákli. starší začal ve 27m rovnou ve větách, mladší po druhémm roce bů a haf, a postupně se rozmluvil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
9.12.14 13:05

Musím říct, že jste mě uklidnili. Moje známá má o 2 měsíce mladčí holčičku a ta jede jako blázen :D Normálně komunikuje. A ta známá na mě : Proč ještě nic neříká? Tak mě to trochu vystrašilo. I když samozřejmě vím, že každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22169
9.12.14 13:06

@Lo :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
9.12.14 13:09

@Lo Holka buď v klidu :mrgreen:. Mně kluk začal jakž takž mluvit až když ve třech a půl letech nastoupil do školky. Ale pravdou je, že jeden čas jsem z toho měla dost depku :oops:.

Ale zase zlatý kluk :pankac:, holka začala mluvit už někdy v roce a půl, a to jako že fakt dost, a od té doby tu hubu (omlouvám se za výraz, ale to se fakt jinak nedá :mrgreen: )ještě pořádně nezavřela (kromě spánku, a i ve spánku toho kolikrát nakecá dost), jinak je jako kolovrátek. Teď je jí skoro 8 a hlavu z ní mám jako pátrací balón. Už se začínám těšit, až bude v pubertě, věčně uražená, nafouklá a já budu mít klid :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.12.14 v 13:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
9.12.14 13:09

@Lo tak určitě se zde najde spousta mamin, která tě uklidní, mě osobně by to znervoznovalo. V takovém věku moje mluvila už jako fakt hodně. Známé malá taky málo mluvila, pořád čekali a čkali, nakonec se nevyhli neurologii a tam se něco zjistilo :| Asi nemá cenu ptát se, jestli s ní hodně komunikujete, to taky hodně udělá, ale předpokládám, že ano

Příspěvek upraven 09.12.14 v 13:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
9.12.14 13:10

@Lo mám skoro 21m syna a jsme na tom podobně… Svojí svahilštinou si breberentí furt, ale kloudného slovo… Mno místo pes štěká apod., umí všechny zvířata napodobit a dopravní prostředky, ale autobus teda neříká… co umí parádně je táta a mňam a tady a taky, tam, Tami (náš pes), a nejlíp mu jde slovo tanga, to ho naučil tatínek a jde mu to nejlíp a zřetelně :mrgreen: Nehrotím to… Z okolí stejně starých dětí nemluví nikdo o nic vice… Záleží, co má kdo pod pojmem ‚mluvit‘… Netrap se… To přijde, jako první zub, první krok… :kytka:

Příspěvek upraven 09.12.14 v 13:12

• Citovat
  • Upravit
485

Nic si z toho nedělej. Moje sestra byla to stejné, do 2 let ani slovo, pak něco trochu, ve 4 letech jsme jí rozuměli jen rodinní příslušníci. Pak musela do školky a do půl roku vše dohonila. Teď bych dala nevím co, kdyby laskavě zavřela svůj užvaněný zobáček.
Já jsem byla přesný opak, v 18m už jsem jela věty. Hlavně si nenech namluvit, že to je o tobě, že se málo věnuješ. Já se dceři nijak speciálně nevěnuju a jede věty též od 18m. Kamarádky na tu svoji mluví pořád a je to taky vietnamská tržnice.
Jak budou potřebovat, rozmluví se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099

Tchyně říká, že můj manžel ve 3 letech říkal pouze ee-ee a ukazoval prstem :mrgreen: stopy to na něm nezanechalo myslím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.14 13:12

Synovi budou za měsíc 2 roky a jediný co řekne je ňam, ňam a hají, jinak napodobuje zvířátka a to je vše. Od kamarádek holčičky už mluví ve větách. To samé je s plínou, vůbec na nočník nechce. Takže zkoušíme ale nenutím, budu řešit až v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22169

@Bavi Každé dítě je jiné…a právě nemá smysl se trápit něčím, co by se stejně neřešilo… :| Nebo si myslíte, že v necelých 22 měsících bude pediatr tohle řešit??? Jak??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833

Můj syn má 2,5r. a mluví asi tak stejně :mrgreen: Jo a druhý má 13m a mluví taky stejně. Každé dítě je jiné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22169
9.12.14 13:13

@kaculkadraculka Přesně tak :palec: u nás podobně, nenutím do ničeho. Nočník na očích…Prostě některé děti jsou odplenkované v 1,5 roce, jiné stěží ve 3 letech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí