Od kdy necháváte dítě chodit venku

21
8.12.14 15:32

od kdy nechavate dite chodit venku

Mám chlapečka skoro 14 měsíců, chodí sám od roka, jde mu to pěkně, ale nejsem si jistá, jak s chozením venku. Párkrát jsem to zkusila, na nerovném povrchu často padá, musím ho stále přidržovat, to se mu zase nelíbí, je to prostě náročné, navíc teď, když je zima. Nejradši bych počkala až do jara a zatím procházky pěšky vynechala. V kočárku ale moc spokojený není…Tak se chci zeptat, jak to řešíte, s takhle maličkými dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
8.12.14 15:37

Ahoj, obe holky jsou lednove, chodit zacinaly zacatkem prosince, takze jakmile doma chodily celkem stabilne, tak venku slapaly taky. Jak pises v kocaru byt nechtely, mame fotky okolo Vanoc a chodi i venku. Nevidim duvod dite nutit sedet v kocare, tak spadne no, zvednes a jde se dal. Navic mas vyhodu, ze ma silnejsi kalhoty, cepici a rukavice a tim padem se neodre jako kdyby zacinalo chodit, kdyz je venku tepleji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.12.14 15:38

@Melkorka mám taky 14 m a musím napsat, že dlěám podle sebe, jka vyhovuje mě :)
DO školky jedem v kočárku a vytahuji ho tam před školkou třeba na 10 min, ale jako chození- ne.. Jsem ráda, že přijedu, odjedu, dojedu domů a doma si běha, venku je v kočárku, až bude sníh- pokud :mrgreen: bude v sáních a nebo pak chodit bude- padat do sněhu je něco jiného jak do bláta a kaluží

Příspěvek upraven 08.12.14 v 15:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
8.12.14 15:38

Odchvíle kdy začal doma sme zkoušeli i venku první byl schopný někam dojít až kolem roku a půl, u druhého sme kočár nevedli vůbec takže od roku chodil pěšo do obchodu a cca za dva měsíce už sem šátek nebrala ani na cestu do města busem(tzn cesta na bus a zpět, pochodit obchůzky po městě+ nějaké hřiště)čím dřív začneš tím líp, a když spadne…však to oračka vyoere ne? V zimě je velká výhoda že má rukavice a je víc oblečený tskže nehrozí žádné odřené ruce, kolena a pod :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.12.14 15:39

Buď pořádně obléknout a počítat s neustálím zprasením od bláta, nebo mít v kočáru. Víc asi vymyslet nejde :-) já měla na dceru kšíry s takovým vodítkem, ale to bylo proto, že se bála chodit, tak jsem ji tím vodítkem jistila, aby nespadla :) ale pro chodce, co chce chodit samostatně a daleko od maminky, by to asi nebylo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
8.12.14 15:39

@Melkorka Pokud nikam nespěcháte, tak bych ho nechala ťapkat. Někdy se to naučit musí :) Samozřejmě s hlídáním, o to je to náročnější. Ale zase je lepší, když je teď pořádně oblečený, protože to ho pak to žuchnutí tolik nebolí. Nejlepší je to pak na sněhu (náš případ) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
8.12.14 15:41

My jsme začli teda v létě, ale myslím že ty silnější kalhoty mohou být právě výhodou. Já jsem chodila vždycky s kočárem a když už nemohl (zlobil), tak jsem ho dala do kočárku odpočinout. Od začátku chodí po chodníku, ale je to náročné ho uhlídat. Poslední dobou zdrhá, tak se mi s ním zase moc nechce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27701
8.12.14 15:41

Nechápu proč by nemohl chodit venku synovi je 15m a venku chodí za ruku, občas se pustí a jde sám a když spadne tak ho zvednu a jde dál, přece mu to nebudu zakazovat dalších pomalu pět měsíců :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
8.12.14 15:42

Nejmladsi je listopadovy, zacal chodit pred vanoci, nechavala jsem chodit venku, kdyz nebyl snih v celorockach, zimni boty mi prijdou na prvni chozeni venku nevhodne.
Ale teda nechavala jsem uz predtim lezt po ctyrech po hristi, koukat z kocaru na brachy by nevydrzel.

Nejstarsi je dubnovy, chodit zacal v zari, takze skoro hned ven, padal kazdych 20 kroku, bylo mu to fuk, odhodlane znovu a znovu vstaval a sel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
8.12.14 15:46

Od začátku, když spadl tak sebrat a znova :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
8.12.14 15:46

Však se musí naučit taky padat :lol: Jen ho pusť do bláta. Bude mít radost :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29436
8.12.14 15:48

Nechávám je chodit od prvních krůčků. Starší začal ve 14 měsících, ale moc nepadal. Byl si od začátku celkem jistý, do měsíce už běhal. Mladší začal už v 9 měsících, takové nohy bez mozku, dost padal. Ale nechávala jsem ho chodit. Bylo jaro, chodívali jsme dost na hřiště a hodinu, dvě v kočáru by mi vážně nevydžel. S mladším to vypadalo tak, že každou chvíli sebou někde sekl, ale hned se oklepal, vstal a šel dál. Věčně byl jak čuník, ale byl spokojený. Má aktuálně 16 měsíců a chodí už dost bez kočáru, protože v něm moc nechce být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
8.12.14 15:59

Hned co doma chodila. Myslím opravdu chodila, ne na střídačku s lezením. :) Zrušili jsme kočár a procházky přizpůsobili kondici. Tzn první dny jsme hodinku courali po ulici tam a zpátky, pak o ulici dál, atd. Od roka a půl už chodíme pěšo všude a není problém. Tříleťáci v kočárech „na procházce“ mě fascinují. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
8.12.14 16:03

@Kapaz Tak můj 3,5 letý si taky občas vleze do kočáru, je mu to vzácné. :mrgreen: Ve 2 letech mu kočár sebral mladší brácha, od 18 měsíců byl téměř bez kočárku, zvyklý chodit byl, v létě vyšlapal po svých Sněžku, ale jak jsme venku a je volno v kočáru a já mu to povolím, tak neváhá ani chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.12.14 16:08

Já si spíš myslím, že je to spíš takové běhaní s kočárkem.. Mě třeba mladší spí tak, že se vzbudí o půl 12 a musím do 12 si vyzvednout ze školky, takže něco před 12 jdu..
Takže pokud něco takto budu mít něco na pilno i s třeba 2,5 letým, tak si ho tam dam- nebudu kvůli tomu, že může- něco nestíhat.. :)
My vlastně, když se nad tím zamyslím měli kočár jenom na ty rychlé přejezdy a nákupy- taška do sportáku zpátky

Příspěvek upraven 08.12.14 v 16:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect