Tříletá dcera - spaní o samotě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5533
12.12.14 10:21

Já měla dítě v pokojíčku v patře od dvou let. Naše ložnice v přízemí, docela daleko, ale jinak to nešlo.
Na schodech máme LED osvětlení, aby na ně bylo vidět a zároveň ospalce neoslňovalo, a asi do šesti let tam byla i zábranka (pak ji zničili :cert: ).
Navíc jsem v pokojíčku do pěti let mladšího dítka měla i chůvičku a tudíž jsem věděla o každém jejich otočení. Vlastně jsem tak zmagořená, že ač jsou přes půl domu, tak slyším každý jejich pohyb dodnes.

Ale moje děti byly od malička zvyklé na to, že ty schody prostě v bytě jsou.
Zakladatelko, asi bych pro jistotu pár nocí strávila s malou v pokojíčku, než si zvykne na něco nového :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
12.12.14 10:39

My máme dštský pokoj dole a ložnici nahoře. Přece jen aby ty děti nebyly „odstčený“ od všeho dění, když i obývák a kuchyň je dole :nevim: Chůvička je nezbytná.
A dokud byla naše malá mimino, byla s námi v ložnici, až v létě se teď přestěhovala dolů…

@Lama Lama kvalitní chůvačka neruší, je zticha když jsouzticha i děti ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
12.12.14 10:39

Díky moc všem za reakce :-)

Varianta s chůvičkou je na zvážení, zábrana určitě ne, to by se snažila přelézt…

My v patře dlouhodobě spát nechceme, budeme zařizovat velkou ložnici dole, kde máme šatnu, velkou koupelnu, jídelnu, kuchyň a obývák.

Nahoře jsou tři pokoje a koupelna, tam plánujeme mít děti a pracovnu/návštěvy.

Ale spíš mě trápí, aby se opravdu necítila odstrčená, to mě nenapadlo v těch všech variantách, co by mohl být problém :)

Asi to vyřešíme tak, že teď budeme nahoře spát všichni a jak půjde malá do školy a prcek do školky, zařídíme jim tam pokojíky oběma, to už tam budou spolu, budou zvyklí a my se konečně přesuneme do klidu dolů.

Aspoň si v klidu zrekonstruujeme ten spodek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
12.12.14 10:45
@tterka píše:
Já měla dítě v pokojíčku v patře od dvou let. Naše ložnice v přízemí, docela daleko, ale jinak to nešlo.
Na schodech máme LED osvětlení, aby na ně bylo vidět a zároveň ospalce neoslňovalo, a asi do šesti let tam byla i zábranka (pak ji zničili :cert: ).
Navíc jsem v pokojíčku do pěti let mladšího dítka měla i chůvičku a tudíž jsem věděla o každém jejich otočení. Vlastně jsem tak zmagořená, že ač jsou přes půl domu, tak slyším každý jejich pohyb dodnes.Ale moje děti byly od malička zvyklé na to, že ty schody prostě v bytě jsou.
Zakladatelko, asi bych pro jistotu pár nocí strávila s malou v pokojíčku, než si zvykne na něco nového :think:

To LED osvětlení je v plánu, i nějaké protiskluzové nálepky nebo tak, přeci jen, malá je divoška a občas si nekouká pod nohy. Pak mě napadá - chůvička jasně, plus případně nějaká obyč. branka třeba jen na háček - aby ji dokázala otevřít a nepřelézala, ale upozornilo ji to na ty schody.

Tak zase nevím…já bych fakt radši byla dole, ale nechci jí ani stresovat, ani nijak ohrožovat nočními výlety po schodech :think:

Určitě tam s ní tedy nějakou dobu zůstaneme a pak se podle situace asi rozhodneme, pokud bude hodně chodit za námi, zůstaneme nahoře na dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
12.12.14 10:47

@Partes to jsi udělala dobré rozhodnutí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
12.12.14 11:25
@kamiŠ píše:
@Lama Lama kvalitní chůvačka neruší, je zticha když jsouzticha i děti ;-)

neruší tebe, mě jo. :nevim:
děti chodí na záchod, kašlou, mluví ze spaní. já nechci slyšet každý jejich pohyb. chci slyšet řev. Přenastavení citlivosti by nebylo řešení, protože bych pak neslyšela ten odchod dolů, leda pak už řev po pádu.
Ale je to fakt asi o zvyku., věřím, že pokud je dítě naučené odmala, nebo prostě má rodič jistotu, že nechodí samo ze schodů v noci za nimi… tady je situace jiná, dítě na schody v noci zvyklé není, za rodiči chodí, k tomu nové prostředí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
12.12.14 11:47

@Lama Lama tak to jo, já myslela že tě ruší ta chůva a ne děti :) Ten kašel to je pravda, ten je otravující, ale tak není to pořád. Na záchod nechodí a zatím ani nemluví ze spaní, tak snad jim to vydrží :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
12.12.14 12:09
@Lama Lama píše:
neruší tebe, mě jo. :nevim:
děti chodí na záchod, kašlou, mluví ze spaní. já nechci slyšet každý jejich pohyb. chci slyšet řev. Přenastavení citlivosti by nebylo řešení, protože bych pak neslyšela ten odchod dolů, leda pak už řev po pádu.
Ale je to fakt asi o zvyku., věřím, že pokud je dítě naučené odmala, nebo prostě má rodič jistotu, že nechodí samo ze schodů v noci za nimi… tady je situace jiná, dítě na schody v noci zvyklé není, za rodiči chodí, k tomu nové prostředí…

Já s chůvičkou problém nemám, běžné zvuky typu kašel atp. mě neruší. Naopak když mám dceru dál (třeba na dovolené a tak) a nejen přes zeď, tak bez chůviček nespím a pořád jí podvědomě poslouchám…

Asi to máme každý jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
12.12.14 12:29

@Partes 8o Fakt tě nevzbudí, když na chůvě zakašle nebo něco zahuhlá ze sna? To mi připomíná spánek chlapa, ten netuší, že jsem v noci několikrát vstala, protože malá se vzbudila. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
13.12.14 13:51
@Ukulina píše:
@Partes 8o Fakt tě nevzbudí, když na chůvě zakašle nebo něco zahuhlá ze sna? To mi připomíná spánek chlapa, ten netuší, že jsem v noci několikrát vstala, protože malá se vzbudila. :)

Fakt nevzbudí :-) Asi mám nějak nastavený filtr na závažné a nezávažn zvuky :-D Můj muž třeba vstává na fňuknutí, když nejsem doma a ví, že musí. Ale jakmile jsem doma, nevzbudí ho ani řev, normálně hluboce spí dál…má to tak prostě nastavené :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.12.14 16:12

@Partes Ten filtr ti závidím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie