Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
já na to nepřišla proč tak malá hrozně řvala a umělý mlíčko nechtěla vůbec a vyblinkala ho…prostě se to samo upravilo…
asi 2 týdny,ale to tak nějak šlo, vždycky se dala nějak oblbnout a nakonec se napila, ale poslední 3 dny je to horší.Pije slušně jenom v noci a přes den vypije třeba jenom 20-30 ml na jedno kojení a to když ji to do pusinky přímo nastříkám
Jo jo, v noci mi taky pil i když byla nějaká krize. a to nemá hlad, nepláče přes den hlady?Aby si na to odstříkaný mlíčko v lahvičce nezvykla. A co zkusit kloboučky na kojení nebo se přisává dobře? já to teda nikdy nezkoušela, ale radila mi to tenkrát laktační poradkyně. Jenomže jim se to radí. Já si s kojením užila svý, ale s první jsem vydržela do roka, u druhýho jsem si říkala, že už to bude brnkačka a stejně peklo. Taky někdy pomohlo, když jsem to na něj stříkla a on aspoň projevil zájem. On byl extrémní žrout, takže jsem vždycky šílela, když nechtěl.
To je právě to co mě zaráží, nebrečí, jako kdyby to jídlo vůbec nepotřebovala. Je spokojená, usměvavá.Brečí jenom když se ji chce spát, jinak pohodička.Jediná kdo je z toho na psychiatrii jsem já ![]()
Z lahvičky nepije, stříkám ji to přímo do pusinky, jak u bláznů ![]()
aha, tak jí zkus nechat vyhladovět a uvidíš večer, jeslti není vyloženě hubeňour. A zkus zachovat klid. Já ho sice taky nikdy nezachovám:-) ale říkají, že to dítě vycítí. Třeba za pár dnů zase začne jíst jak zběsilá. U malý to bylo taky tak nárazově a vlastně je do tď. Chvilku žere jak zběsilá a pak týden skoro nejí.
Děkuji,klid zachovat nedokážu
ale stejně mi nezbyde nic jiného než vyčkat
já to taky neumím:-)tak držím palce a dej vědět. Víme moc dobře, že je to boj.
Tak jsem tady zase, byla jsem s malou u dr a vzala nám krevní obraz a moč, jestli tam něco nebude. Jinak pořád nejí, je to na zbláznění, přiznám se, že to pomalu vzdávám.Dnes mi přijde, že má už i hlad, ale přisaje se k prsu a jak zjistí že to je bradavka tak to pustí a řev ![]()
Zkoušela jsem odstříkat a dát ji to lahvičkou,ale to jen žmoulá a taky nic.
Jsem v koncích
tukina píše:
Tak jsem tady zase, byla jsem s malou u dr a vzala nám krevní obraz a moč, jestli tam něco nebude. Jinak pořád nejí, je to na zbláznění, přiznám se, že to pomalu vzdávám.Dnes mi přijde, že má už i hlad, ale přisaje se k prsu a jak zjistí že to je bradavka tak to pustí a řev
Zkoušela jsem odstříkat a dát ji to lahvičkou,ale to jen žmoulá a taky nic.
Jsem v koncích
malá to fakt dělala taky, řev a řev a řev ale v noci pije že??
ale fakt to přešlo.....
@Elis22 píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi a po přečtení pár příspěvků je mi jasné, že řeším to samé co zakladatelka. Malá je plně kojená, tedy byla od pondělí přikrmuji Hippem Bio Combiotic, chutná jí a je spokojenější, předtím chtěla jíst každé dvě hodiny nebo i daleko dřív, pořád si cucala ruce, já myslela, že to je normální, ale co dokrmuji už to nedělá a vydrží delší dobu tak ty 4 hodiny. Jenže dělá to, že přes den si z prsou už jen tak cucne, začne se odstrkovat a nechce, ale v noci pije dobře, jsou jí 4 měsíce, vím že všichni doporučují kojit alespoň do 6 měsíce, jenže jak takhle přes den stávkuje, já mám čím dál tím méně mléka, dnes mám pocit, že v tom jednom už skoro nic nenímyslíte, že to mám lámat přes koleno a nutit jí pít i když nechce nebo bude lepší nechat to na ní s tím, že zřejmě brzy bude jen na UM?
Muj malý se mi takhle postupne odstavil… Taky jsem neplanovala prestat kojit, ale cca ve 4 mesicich jsme dokrmovali nutrilonem, zacli s prikrmy a maly si pres den jen cucnul, v noci pil v pohode bez problemu.. Pak se odstavil od denniho kojeni, rval pokazde kdyz jsem mu davala prso, takze dostal nutrilon a odtrikane MM v lahvicce abych si udrzela laktaci.. a kojila jsem ho ALESPON v noci. JENŽE!
Pak prskal i to moje odstrikane mleko z lahvicky, bojkotoval nocni kojeni, zacal spat celou noc a jsme na Sunaru..
Strasne me to mrzelo, mela jsem uplne stejnou situaci jako ty, bojovala jsem co se dalo, ale maly nechtel..
nehla jsem s nim..
Kojila jsem alespon do 5ti mesicu..
@AnneettkkA - mě také mrzí, že začala kojení takhle bojkotovat, ale zase si říkám, že konečně bych mohla jíst normálně
- malá dost trpí na prdíky, takže se pořád hlídám, abych nesnědla něco co by jí mohlo vadit(i když je fakt, že po tom Hippu ty 4 dny prdí ostošest a bez problémů, radši klepu na zuby) ale zase příprava UM je složitější než jen „vyndat prso“
nevím no, chtěla jsem alespoň těch půl roku kojit, vůbec mě nenapadlo, že by mohla začít takhle stávkovat, mlíčka jsem měla od porodnice až až… vlastně až doteď ho bylo pořád dost, jen už jí zřejmě tolik nezasytilo, proto jsem začala dokrmovat. A hlavně se bojím, že pokud se mi mlíko úplně ztratí, tak mě okolí odsoudí, že nekojím, nevím proč, ale mám to takhle zafixované, že když ženská nekojí, je „špatná“ ![]()
@Elis22 píše:
@AnneettkkA - mě také mrzí, že začala kojení takhle bojkotovat, ale zase si říkám, že konečně bych mohla jíst normálně- malá dost trpí na prdíky, takže se pořád hlídám, abych nesnědla něco co by jí mohlo vadit(i když je fakt, že po tom Hippu ty 4 dny prdí ostošest a bez problémů, radši klepu na zuby) ale zase příprava UM je složitější než jen „vyndat prso“
nevím no, chtěla jsem alespoň těch půl roku kojit, vůbec mě nenapadlo, že by mohla začít takhle stávkovat, mlíčka jsem měla od porodnice až až… vlastně až doteď ho bylo pořád dost, jen už jí zřejmě tolik nezasytilo, proto jsem začala dokrmovat. A hlavně se bojím, že pokud se mi mlíko úplně ztratí, tak mě okolí odsoudí, že nekojím, nevím proč, ale mám to takhle zafixované, že když ženská nekojí, je „špatná“
Já to měla taky tak.. Bála jsem se reakce okolí, také jsem měla mlíčka pořád míň a míň, ale opravdu jsem se snažila alespoň odtříkávat do lahvičky, když nechtěl prso - abych si udržela tu laktaci.. Ale když pak odmítal i tohle.. pořád jsem mu dokola nabízela prso, jestli si to nerozmyslí, asi měsíc jsem to takhle zkoušela, ale nic.. třeba tvoje malá bude rozumnější.
Já chtěla také kojit déle než bylo pět měsíců. Vlastně jsem si tím prošla ted nedávno, protože bylo malému před dvěma dny půl roku
Byla jsem hrozně špatná z toho, že mu vlastně nemůžu dát to nejlepší.
Máš pravdu, že je to pro tebe pohodlnější nedávat prso a dát flašku.. ALE zvaž i to, že musíš mít ssebou termosku s teplou vodou, UM na cestách, když někde budeš a budeš kojit tak jen vytáhneš prso
do toho vyvařování lahviček, to nemluvím o tom kolik v dnešní době UM stojí, když je na něm dítě plnně…
Hlavně zůstaň optimistická, zkoušej to jako jsem to zkoušela já, pořád prso nabízej, a třeba se tvoje maličká brzy umoudří
A jestli ne, vůbec nejsi špatná matka.. taky jsem si říkala jak jsem klesla jako máma když ho nekojím.. Ale dělala jsem co jsem mohla, ty evidentně také a když to nejde, tak to nejde.. á jsem s malým pak opravdu nehla.. zabejčil se a nehlo s ním ani stádo…
Každopádně držím palečky
a vůbec z toho nebud nestastna, ja jsem byla taky, nekdy to na me padne i ted, ale opravdu nema cenu se kvuli tomu trapit. Když i když se maminka snaží, že by se rozkrájela tak to nejde.. Myslím, že je hlavní že malý a tvoje malá měli alespoň ten základ.. A víc s tm nic neudělám(e)
![]()
@Elis22 Proč vadí kojení co 2h popř. častěji? Mám teď miminko 4 měs a máme to taky tak, je pravdou, že obvykle spí celou nocv kuse, takže si říkám, že nemám důvod jí krmení kdykoliv přes den odpírat. Nijak zvlášť neblinká, i když jí dám po hodině. Pokud začneš přikrmovat z flašky, pro miminko je to méně namáhavé a potom se mu nechce tahat z prsa, v noci je rozespalé, neřeší to a prsa jsou po odpočinku víc nalitá, takže to hlavně ze začátku teče samo. Jestli chceš udržet kojení, vyřaď flašku, doktorka mi říkala, že v tomto věku můžu začít přidávat ovocné nebo zeleninové příkrmy, nebyla by tohle u vás cesta? Pokud si chceš udržet laktaci, tak musíš pravidelně odsávat a dávat jí MM z té flašky. Mě osobně přijde zbytečné kupovat umělé mléko, pokud mám své.
@zuzkasim Častější kojení může vadit jen u hodně malých mimin. Můžou z toho mít bolebřich. Naopak při růstovém spurtu je časté kojení (klidně po hodině) nutnost k navýšení laktace.