Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Mam syna 5let dceru 3roky vcera mi ucitelka ve skolce rikala ze syn odmita rikat básničky, rikadla atd (skakal pes,..atd) že pry je toto blbost a dělat to nebude pry kdyby si radsi normalne zazpívali doma kouka na Dr. Notičku Ju a Hele atd proste co běží na Dèčku.
Ve skolce to naprosto odmita doma mi znechuce prerika styl kdyz je to teda nutny..
Bavila jsem sese o tom se znamou co ma stejne starou dceru a pry je to u nich taky boj ta dokonce odmita i hry napr. Chodi pesek, honenou..ze pry se nenecha mlatit a nebude behat jak blazen..
Nejak si s tim nevim rady jestli je to jen obdobi a nebo ty dnesni deti jsou myslenkove nekde jinde…
Já bych řekla, že není myšlenkově nikde jinde, ale prostě ho to nebaví a má svoji hlavu ![]()
Řekla bych, že je to povahou dítěte - každého prostě nebaví všechno.
Pokud je tvůj syn a dcerka známé ve stejné školce, tak by to mohlo být i paní učitelkou - třeba ty básničky a zpívání prezentuje pro některé děti nestravitelně. (To prosím není kritika učitelky, prostě lidé jsou různé, menší i větší).
Skákal pes mi teda taky přijde spíš pro menší děti, ale nemám úplně odhad - mám dojem, že u nás pětileťáci na besídkách a vítání občánků měli už úplně jiný level básniček ![]()
Paní učitelka to nějak víc řeší, nebo se jen zmínila?
Coz o to me osobne to nevadi ale ucitelky vysiluji ze nechce spolupracovat…mame jeste 15let pubertacku u ni jsme sise vyzkouseli styl vychovy vlastni osobnost a nazor a víme ze nam to sedlo…ja ho do toho „nutim“ kvuli skolce…jen si tam rikam jetsli by to nemeli treba nějak „modernizovat“ k dnesni dobe..maji hodiny aj hodiny pc (delaji na tabletech chodi na net) a pak maji odrikat tohle…
Jinak taky nevim jestli je normalni nosit ve skolce domaci ukoly..i ty mame..ruzne lepime listy atd to jsme delali na zs ve skolce mi DU prijde brzo…ale pry jsou nějaké nove osnovy
Ona to řešila jako „upozornění“ ze odmita a vlastne pry tim bouri i ostatní deti…u nas je takova smes..2,5-6let v jedne tride..takze mladsi jsou asi v pohode ale ty strasi uz to bojkotuji @Knihomyš
no paní učitelka nezvládá svou práci - namotivovat děti ke společné činosti a ještě se tím chlubí rodičům.
Problém je v úče, ne v dceři.
Zaplatpanbuh, ze dcera do skolky nechodi. Taky by ji to nebavilo. Proc radsi nenechaji ty deti si hrat?
Tak treba cviceni kresleni je bavi ale ty rikadla jsou proste problem…
@Lenca27 píše:
Zaplatpanbuh, ze dcera do skolky nechodi. Taky by ji to nebavilo. Proc radsi nenechaji ty deti si hrat?
Tak třeba proto, že se tomu říká předškolní vzdělávání? ![]()
Ne každé dítě je na básničky. Můj syn uměl dřív násobit dvěma, než 1. celou básničku. A neřekla bych, že to dělal naschvál. Prostě to šlo úplně mimo něj. Na druhou stranu znám chlapečka, co uměl snad desítky básniček v době, kdy ještě pořádně neuměl mluvit, a naprosto netušil, co to vlastně říká. Ale pamatoval si je. Každý je jiný. Neřeš to.
@Tunrida píše:
Tak třeba proto, že se tomu říká předškolní vzdělávání?
Rikat se tomu muze jak chce, jsou to deti a chteji si hrat. Navic nechapu, jak se clovek vzdela tim, ze se nauci nazpamet basnicku.