Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A je nutné, aby měly postele zvlášť?
Já jsem dětem původně plánovala postele do L, ale nakonec je zatím mají sražené k sobě, takže se k nim vejdu na uspávání (i v případě nějakých nočních problémů)… a všechny známé v okolí taky dětem postele srazily, děti se navzájem cítí a spí lépe
Je fakt zajímavé, kolik lidí mi to - zcela nezávisle na sobě - vyprávělo, jak dali postele např. podél zdi nebo do L a skončilo to sražením postelí ![]()
@chaarleene píše:
A je nutné, aby měly postele zvlášť?
Já jsem dětem původně plánovala postele do L, ale nakonec je zatím mají sražené k sobě, takže se k nim vejdu na uspávání (i v případě nějakých nočních problémů)… a všechny známé v okolí taky dětem postele srazily, děti se navzájem cítí a spí lépeJe fakt zajímavé, kolik lidí mi to - zcela nezávisle na sobě - vyprávělo, jak dali postele např. podél zdi nebo do L a skončilo to sražením postelí
To jsem chtela od zacatku.. Manzel s tím, ale nesouhlasí.. Pry je třeba aby byly holky samostatne.. Jeho taky nikdo neuspaval…
Máme takový navrh
A proč? Holkám vysvětlíš, že už jsou velké, a že buou mít každá svoje místečko. A když jim vždycky před spaním dáte dobrou noc, přečtete pohádku a tak, tak budou v pohodě. Jen bych striktně nespala jen u jedné. Buď bych to střídala a nebo si sedla tak, abych byla stejně daleko od obou.
@Moniulik Ten návrh je moc hezký
. Je fakt, že už jsou holky dost velké na to, abys je každý večer uspávala a byla tam než usnou. Já bych teda asi navíc spala jako první
Z čeho máš strach? Uložíš je, přečteš jim pohádku. Navíc jsou v pokojíčku dvě, takže se nebudou ani bát. Přece s nima nechceš spát do puberty? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,Jdu se vypovídat.. Do ted jsme spali všichni v ložnici na trojposteli
Mám z toho hrozny strach.. A je mi smutnoholky jsem chodila uspavat.. Ležely jsme spolu než usly.. Až usly vstávala jsem… Večer jsem se k nim pritlila a spali jsme tak i s manzelem.. Tomu už to zacina vadit. Teď děláme pokojíček holkám a budou tam mít každá svoji postel.. Starší už bude muset ležet sama a já budu ležet s mladší nez usne…
Naše děti mají svůj pokojíček už rok, mladší bylo 18 měsíců a staršímu necelé 3 roky, postele mají sražené k sobě a po stranách zábrany, je to super, kolikrát leží spolu na jedné posteli
mám u nich u postele křeslo, takže večer přečtu pohádku a jdu když usnou, většinou usínají uz během pohádky ![]()
Od minulého týdne jsem nechala i nejmladší (8 měsíců) ve vlastním pokojíčku a hned spinka líp. Akorát nejstarší si k ní v noci chodil lehat, aby tam nebyla sama, tak už jsem ji postýlku přesunula k nim, planujem, ze do roka připojíme třetí postel ![]()
Ja tedy srazit postele naopak nedoporucuji. Akorát se kluci navzájem budí (zkušenost z chalupy), zlatý vlastní pokojíček, kde jsou doslova přes cely pokoj každy ve svém rohu a posteli ![]()
Znala jsem jednu, co neměla manžela, aby ji usměrňoval a ta spala se svojí dcerou ještě když tý dceři bylo 18...... ![]()
@Moniulik píše:
To jsem chtela od zacatku.. Manzel s tím, ale nesouhlasí.. Pry je třeba aby byly holky samostatne.. Jeho taky nikdo neuspaval…Máme takový navrh
V cem jste prosim delali ten navrh? Dekuji
Mne se ten navrh moc libi,budou mit svoje kralovstvi,svuj prostor.Podle me jsou uz velke a kdykoli se prece muzou prijit pomazlit.My jsme davali deti taky v podobnem veku k sobe,kazdy ma svoji postylku a je to lepsi (i kdyz chapu,ze nekomu muze vyhovovat neco jineho).Kdyz jsem spala vedle starsiho,opravdu to neslo - mele sebou,nohy jsem mela az u hlavy…Nerozumim ceho se bojis?Musis je nechat rust,ne je stale prehnane ochranovat…to je vyvoj,ktery se neda zastavit ![]()
@Božislava píše:
Znala jsem jednu, co neměla manžela, aby ji usměrňoval a ta spala se svojí dcerou ještě když tý dceři bylo 18......
On někdy ani ten manžel nepomůže. Znám jednu (také sem chodí, proto anonym), co spí v manželské posteli s jedenáctiletým synem. Tatínek spí ve stejném pokoji akorát na druhé straně na dětské posteli.
Tak to je teda narez spat s 11letym synem spolu v manzelske posteli
…to si nejak pani popletla partnery,ne?Tim vubec nechci rict ani naz acit,ze by se neco odehravalo,ale normalni mi to teda neprijde.
A počítá manžel s možností, že za vámi budou v noci obě chodit? ![]()
Nevidim problem.
My jsme se do noveho nastehovali, kdyz holky mely 3r. a 6r., nejmladsi mel 17 mesicu. Od prvni noci spi kazdy ve svem pokoji. Na starem byli v jednom pokoji od klukovych 10 mes., pres den si hraji, navstevuji se ruzne v pokojich. Ted uz ma nejstarsi bude mit 10r., vodi si sve kamaradky pres den a nekdy u nas i prespi, jak se naucila cist, tak si bere knizku a lehne si do sveho pokoje ani nerekne a cte si, kdyz ji mali skuti rusi, tak si zavre.
Vecer se spolu divame v loznici na tv, kdyz reknu, ze jdeme spat, tak jdou do sveho pokoje.
V noci nam do loznice nikdo nechodi, protoze spi. Prijdou, kdyz jsou nemocni, ale jinak v noci nechodi. Teda v kvetnu prisel syn do loznice 5:15, ze mamko vstavej nebo nam ujede autobus (meli jet se skolkou na vylet, byl nedockavy), tak i brzo vstal, jinak ho budim pred 7h.
Ahoj holky,
Jdu se vypovídat.. Do ted jsme spali všichni v ložnici na trojposteli
holky jsem chodila uspavat.. Ležely jsme spolu než usly.. Až usly vstávala jsem… Večer jsem se k nim pritlila a spali jsme tak i s manzelem.. Tomu už to zacina vadit. Teď děláme pokojíček holkám a budou tam mít každá svoji postel.. Starší už bude muset ležet sama a já budu ležet s mladší nez usne…
Mám z toho hrozny strach.. A je mi smutno