Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Moniulik píše:
To jsem chtela od zacatku.. Manzel s tím, ale nesouhlasí.. Pry je třeba aby byly holky samostatne.. Jeho taky nikdo neuspaval…Máme takový navrh
Aby byl někdo samostatný, musí se v prvé řadě cítit bezpečně. A to děti poprvé ve vlastní posteli prostě nebudou
.
Mám podobně staré děti, nedávno jsme jim pořídili patrovou postel. Tak dva měsíce si tam chodili hrát a říkala jsem, že až se narodí miminko, tak to bude spát se mnou a oni na svých postýlkách. Jakmile se narodilo, tak tam opravdu začali spát, ale oba spolu na té dolní posteli (a ještě se mnou na uspávání, takže trochu mačkání). Když je dcera někde pryč, tak synovi tam chybí, víc se budí. Teď teprv začala víc spát nahoře (čte si tam a pak usne), takže je to takové hodně postupné zvykání.
Doporučuju dát postele k sobě, určitě. Ony se ve spaní navzájem vnímají, uklidňuje je blízkost té druhé, prostě to bude lepší. A stejně ještě budou chodit k vám
.
Anonym? Zase o starších dětech v posteli a podobně? Podobný způsob vyjadřování? Že by zase koupaliště a rozcapený holky? ![]()
u nás měl vždy každý svou postel, takže tyto rpoblémy neznám. Návrh pokojíčku je krásný. prostě bych to zrealizovala, nechala děti chvilku zvykat a pak tam děti přestěhovala. primárně bys ale měla „přecvaknout“ i ve své hlavě. POkud to nepřijmeš ty, nepřijmou to ani děti.
@KimL píše:
Anonym? Zase o starších dětech v posteli a podobně? Podobný způsob vyjadřování? Že by zase koupaliště a rozcapený holky?
A taky ranní diskuze o tom, jestli je normální, aby děti spaly nahé.
Mělo by se zakázat zakládat nováčkům anonymní diskuze.
Naše holky měly postele každá na jiné straně, ale potom, co každou noc spaly spolu v jedné posteli, tak jsme jim ty postele smrskly a mají jedno velké letiště
.