Dcera nespolupracuje ve školce

3204
12.6.18 10:31

dcera nespolupracuje ve školce

Zdravím vás, mám dceru, které bude v září 4 roky. Do školky konečně chodí ráda. Jen má problém spolupracovat s ostatními. Například dnes mají japonský den a teď jsem je viděla, jak šli kolem našeho bytu a všechny děti měli japonskou čelenku jen jedinná naše holka nic! A včera měli zase francouzký den a všechny děti měli na líčku namalovanou vlajku a ona jedinná ne. Zpívají ve školce, všichni krásně, alespoň se snaží a ona sedí jako pecka, v nejlepším případě nemá prst v nose :zed: a přitom nádherně zpívá, když jdeme třeba na procházku zpívá na celou ves. Je to jelito a nevím, jak jí přemluvit, aby si to taky nechala udělat, když vidí, že ostatní taky mají. Když se jí třeba zeptám, proč nechce taky zpívat, tak odpoví, že je ještě malá. A že nechce prostě. Jinak je v pohodě. Ve školce si sama hraje, ale mimo školku líta s ostatníma a děti rády běhají za ní. Mám vyčkat, že to třeba příští rok bude lepší nebo jí to mám pořád vysvětlovat? ale jak? Ještě se pořád drží jedné učitelky, kterou má moc ráda. Když má problém a brečí, letí za ní do kanclu. na procházce musí prostě držet paní učitelku Evu :roll: A učitelka jí má taky ráda, vždycky říká, že je hrozně upovídáná a hezky zpívá, ale jenom, když je s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27736
12.6.18 10:34

Nech jí ona z toho vyroste a navíc nebude se třeba v životě chovat jako ovce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
12.6.18 10:34

Nechala bych ji žít…nemusí nutně jít ve všem furt s davem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30833
12.6.18 10:35

Ještě nedozrála ke kolektivním věcem, rozhodně bych jí nenutila, pravděpodobně se to časem změní. Neřeš, že nedělá to co ostatní, bud ráda, že jí učitelky nenutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21500
12.6.18 10:37
@Chiquinquirá píše:
Zdravím vás, mám dceru, které bude v září 4 roky. Do školky konečně chodí ráda. Jen má problém spolupracovat s ostatními. Například dnes mají japonský den a teď jsem je viděla, jak šli kolem našeho bytu a všechny děti měli japonskou čelenku jen jedinná naše holka nic! A včera měli zase francouzký den a všechny děti měli na líčku namalovanou vlajku a ona jedinná ne. Zpívají ve školce, všichni krásně, alespoň se snaží a ona sedí jako pecka, v nejlepším případě nemá prst v nose :zed: a přitom nádherně zpívá, když jdeme třeba na procházku zpívá na celou ves. Je to jelito a nevím, jak jí přemluvit, aby si to taky nechala udělat, když vidí, že ostatní taky mají. Když se jí třeba zeptám, proč nechce taky zpívat, tak odpoví, že je ještě malá. A že nechce prostě. Jinak je v pohodě. Ve školce si sama hraje, ale mimo školku líta s ostatníma a děti rády běhají za ní. Mám vyčkat, že to třeba příští rok bude lepší nebo jí to mám pořád vysvětlovat? ale jak? Ještě se pořád drží jedné učitelky, kterou má moc ráda. Když má problém a brečí, letí za ní do kanclu. na procházce musí prostě držet paní učitelku Evu :roll: A učitelka jí má taky ráda, vždycky říká, že je hrozně upovídáná a hezky zpívá, ale jenom, když je s ní.

Vis, co to je stadovitost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
12.6.18 10:38

Ahoj, jestli ti to pomůže - já jako malá byla stejná a pořád jdu mimo proud. Všechny hry i na základce mi přišly divný, nerada jsem se zapojovala. Nenechala jsem se nikdy strhnout davem. Někdo má prostě takovou povahu. A náš syn je v tomto po mě - už jsem vzdala nějaké snahy o kroužky typu tanečky, divadélka apod. On si tam stejně jezdí jen autem, v nejlepším chvilku kouká a pak jde pryč :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
12.6.18 10:50
@kruel píše:
Nechala bych ji žít…nemusí nutně jít ve všem furt s davem ;)

Tak ve všem furt ne, ale byla bych ráda, kdybych jí viděla třeba recitovat, jako ostatní maminky svoje děti. Já doufám, že se alespoň na konci posledního roku ve školce podepíše do pamětní knihy předškoláků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22589
12.6.18 10:50

@Chiquinquirá
Určitě není první ani poslední, kdo si ve školce jede po svém :)
Vůbec bych si z toho hlavu nedělala a rozhodně ji do ničeho nenutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
12.6.18 10:59

Jak měli děti „vítání jara“ tak tam zpívali a recitovali. Jak jsem tam přišla, ředitelka říkala, ať jde za mnou, že je taková zvláštní (že se nezapojuje vůbec) No ale ona nikde nebyla, tak jsem si šla sednout mezi ostatní maminky a už představení začlo a ona vyšla ze záchodku, tak musela být mezi sotatníma dětma, co zpívali. No na konci si měli děti vzít maminky a tatínky a jít tancovat, naše holka tam stála, tak jsem šla já za ní a ona se na mě věšela a začla plakat, tak jsme šli pryč. Pak se tvořilo a to už byla v pohdě.

To je fakt, alespoň nejde se stádem a má na to svůj názor. Chtěli jsme jí dát do nějakého kroužku do tanečků, ona tak krásně tančí a zpívá, ale jen doma nebo semnou na procházce, že je škoda toho nevyužít. Snad na to časem příjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
12.6.18 11:03

@Chiquinquirá nechala bych ji. Nemusí se ve všem přizpůsobovat. Ono se ji to v životě bude hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
12.6.18 11:08

Mně tyhle aktivity přišly jako dítěti trapný nebo mi z toho bylo taky „ouzko“ a nechtěla se zapojovat. Jak kdy. Mně to teda vydrželo, když to šlo, tak jsem se na tyhlety věci vždycky vyprdla a nebo se teda přemohla. Mně se nechtělo ani na maturiťák. Ale třeba k tomu ještě dozraje, nevim, školkové dítě nemám, tak tomu nerozumim, jen mi to připomnělo sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
12.6.18 11:12

@Chiquinquirá naše malá je to samé, ta navíc s ředitelkou ani nepromluví, prý se jí nelíbí a prostě s ní mluvit nebude. Když něco dělají je bokem, jo u stolečku sice sedí ale jen pozoruje a když zahlásí že se bude končit tak najednou jako kdyby se probudila a práci udělá tak rychle že odevzdává jako první. Ale mluvit tam nebude :jazyk: Snažíme se jí vysvětlit že přece ostatní s ní mluví a ona že jí se ředitelka nelíbí a už vůbec nikdy s ní mluvit nebude. V zimě si přála aby ředitelku odnesl čert :lol: A já to viděla když jsme jí odvedla do třídy, ředitelka jí něco říká a malá totální ignorace a dělá si svoje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21500
12.6.18 11:22

@Chiquinquirá a co radeji zkusit zacit u sebe a podivat se na to jinyma ocima? Ja bych byla na dceru pysna, ze ma svuj nazor a nenamaluje si nejakou blbou vlajku na oblicej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
12.6.18 11:39

Vždyť je to ještě tříletý prcek, nemusí nutně dělat to, co ostatní, hlavně, když je ve školce spokojená.
Já si dodnes pamatuju, jak jsem jako malá byla s našima a mladší ségrou někde na dětském dni a kdo chtěl soutěžit, musel mít číslo, takové látkové, na šňůrkách, já ho nechtěla, tak jsem prostě nešla, a co, nic se nestalo.
Moje starší šla do školky až ve čtyřech letech a to ač je upovídaná, tak tam téměř nemluvila, když, tak šeptem, je prostě stydlín. První rok se do hraní s dětmi moc nezapojovala a teď (druhý rok) je předškolačka, do aktivit se zapojuje vesele a na vystoupeních si to užívá. Buď v klidu, dcerku do ničeho nenuť, ona si na to přijde sama nebo prostě nepůjde vždy s proudem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16464
12.6.18 11:48

Normalne z toho vyroste. Takto se chova hodne deti, potrebuje trochu casu. Je fajn, ze ji ucitelka nemorduje (to je fakt milionova) a snad ji bude nenasilne zapojovat. Treba se stydi. Vsechno umi, tak se netrap. Ja bych vlajku na oblicej take nechtela, to prece o nicem nevypovida. Nevim, ale nazory na stadovitost a podobne mi prijdou dost kontraproduktivni pro uspesnost ditete ve skole. Dite chodi do skolky, aby se socializovalo a naucilo respektovat spolecne aktivity potrebne pro bezny zivot a skolu. Nerikam, aby byly deti jako opice, ale musi se i naucit zapojit se do aktivit, ktere dite nebavi, nudi a nechce je delat. Proste protoze s ukoly od ucitelek se bude potykat minimalne dalsich 13 let, tak je s vyhodou nejit hlavou proti zdi. Jestli dobre pocitam, tak bude jeste tri roky ve skolce, to je fura casu. Ja bych to nehrotila. Samo se to upravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí