V září nástup do práce, dítě poprvé do školky

185
9.6.18 07:46

V září nástup do práce, dítě poprvé do školky.

Prosím o radu. V září bych měla nastoupit do práce, a dcera jde do školky. Ale příjde my dost kruté jí tam nechávat hned od rana do té doby než jí vyzvednu. Určitě by tam měla být nejdřív na zvykačku, ale nemám nikoho kdo by jí mohl vyzvedávat dříve. Nebo bych měla být to září ještě doma a nastoupit až v říjnu? Ale co ten měsíc, kam se mám hlásit? Nějak si s tím nevím rady. ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26873
9.6.18 07:51

@janulikz A skolka je v srpnu zavrena? Pokud ne, zkus se domluvit, ze by tam dcera chodila na „zvykacku“ uz v srpnu.

Jinak te chapu, tyhle pocity zazivaji asi vsechny mamy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
9.6.18 07:55

Byla bych doma klidně ještě pár měsíců, abych si byla jistá, že dítě docházku zvládne. Bylo by mne hrozně, kdybych musela nechat celý den ve školce plačící dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
9.6.18 07:58

Mně tam dítě ten první den ani do odpoledne nenechali, že jdou všichni po obědě a ať si ho vyzvednu :nevim:
A novou práci jsem si domluvila tehdy až od října, ale oficiálně jsem ještě byla na rodicaku, tak jsem nemusela nic řešit.
Pokud nastupujes do staré práce a dítěti už byly 3 roky, tak můžeš zkusit požádat o měsíc neplaceneho volna, jak je to s pojištěním nevím, ale tak neměl by snad být problém si ho na jeden měsíc zaplatit sama, ne?
A nástup do nové práce bych se snažila domluvit třeba na půlku září, ať máte alespoň ty dva týdny na adaptaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674

Já jak budu dávat dceru do školky poprve budu si brát dovolenou abych ji odváděla až co nejpozdějí, a vyzvedávala nejdříve po obědě a po pár dnech krátce po spaní. tak pomalu na zvykačku, jenže já už pracují a mám tu možnost dovolené. A tohle náš čeká za rok. Ale asi bych se to taky snažila nějak zařídit at aspon 1-2 týdny máš možnost ji tam nenechávat uplně dlouho. My to pak budeme mít že já ji odvedu v 7:30 a muž vyzvedne po 15. To by asi hned od začátku bylo drsné si myslím. Záleží jak v práci, jestli můžeš nastoupit později. Stačilo by i o 14dní si myslím. Pak by nebyl problém s pojištěním, bylo by uhrazeno i za záři. Jinak asi na na pracovní úřad na ten měsíc aby byli odvody na zdravotní pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380

Radim posunout nastup na rijen. Dcrrka mi nastupovala v lednu a bylo to teda sileny. 3 tydny jsem si pro ni musela chodit na 10h, pac to nedavala vubec. Nerikam, ze to bude stejny, ale abys dystak mela nejakou rezervu a nemusela byt jeste ve stresu z prace :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122561
9.6.18 07:59

Neboj se, zvykne si. Jsi samoživitelka? Taky jsem na svou dcerku sám, taky od září půjdu do práce. Ale má dcerka si tam určitě vyhraje, protože je ráda s dětma. Myslím, že si tvé dítko brzy zvykne a ty máš akorát strach z něčeho nového. Máme to všichni. Kdyby byl nějaký problém, určitě by ti učitelka dala vědět. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
9.6.18 08:02

Z tohoto důvodu dávám syna na dva dny do placené školky od půlky května. od září bude muset na celý den. Baví ho to, těší se tam, je důležitý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85472

Posunula bych nastup na rijen, pokud to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
@TeSudička píše:
Radim posunout nastup na rijen. Dcrrka mi nastupovala v lednu a bylo to teda sileny. 3 tydny jsem si pro ni musela chodit na 10h, pac to nedavala vubec. Nerikam, ze to bude stejny, ale abys dystak mela nejakou rezervu a nemusela byt jeste ve stresu z prace :mavam:

hoch půjde taky v lednu. A jakým způsobem to nedávala? POřád plakala? Za jak dlouho se to zlepšilo, po těch 3 týdnech? Hrála si tam aspoň, nebo byla jen smutná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.6.18 08:05
@mrav píše:
Neboj se, zvykne si. Jsi samoživitelka? Taky jsem na svou dcerku sám, taky od září půjdu do práce. Ale má dcerka si tam určitě vyhraje, protože je ráda s dětma. Myslím, že si tvé dítko brzy zvykne a ty máš akorát strach z něčeho nového. Máme to všichni. Kdyby byl nějaký problém, určitě by ti učitelka dala vědět. :mavam:

Samozřejmě že si zvykne. Ale aspoň u nás je obvyklé, že nejdřív se chodí rodič s dítětem se školkou seznamovat do svačinky, na dvě hodiny. Postupně se tam dítě nechává. A samozřejmě se vyzvedává po „o“ minimálně do doby, než si zvykne. Adaptace prý trvá až tři měsíce. Taky to syna od září čeká, do práce už chodím rok a budeme se tam s ním střídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
9.6.18 08:09

V srpnu není otevřená školka? Zkusit ji tam vzít párkrát :think:. Já bych se nebála. Třeba vůbec brečet nebude a když jo, tak hlavně nepanikařit a nebrat po 3 dnech domů. Většinou ve školce brečívá tak 5 dětí (nováčků) ten první měsíc a pak jsou z nich vysmáté sluníčka ;).

• Citovat
  • Upravit
21722
9.6.18 08:10

No, a takto to dopadá, když se matky věnují dětem na 100% po celé tři roky a pak najednou musí do práce a rovnou na plný úvazek. Ideální by bylo, kdyby už nyní dítě chodilo na pár dní v týdnu do školky, aby bylo aspoň trošku zvyklé. Jinak pokud budeš hledat novou práci, hledej ji radši od poloviny září nejdříve. Uvidíš, jak ti dítě na školku zareaguje. Některé jsou v pohodě, některé si zvykají i dva měsíce. A pak samozřejmě počítej s klasickým kolotočem nemocí v podstatě přes celou zimu. Mě teda obě děti chodily už od roka do jeslí, takže při přechodu do školky rovnou spaly od prvního dne. Ale u nás to byl zase druhý extrém. Jinak zkušenost z jesliček od tet byla taková, že adaptaci lépe zvládaly roční děti než ty dvouleté. Stejně tak to bylo vidět ve školce při adaptaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
9.6.18 08:10

Já jsem na to taky zvědavá, nastoupit od září musím, ale co sme byli třeba na dnech otevřených dveří tak synek se rozběh mezi děti a na mě si ani nevzpomel, navíc je zvyklý že je často beze mě, tak si myslím že to zvládne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.6.18 08:12

Zvladne to, neboj se. Ale zmen sve myslenky. Deti rychle vyciti negativni pocity rodicu. Cim vic ty to budes resit a ty sama se hroutit, jak to zvladne, tim vetsi problem bude mit to dite.
U nas v satne ma problem jedna predskolacka, ze musi do skolky. Tady je problem ze strany rodicu, protoze tu emocni nestabilitu u ditete podporuji. Zamerne se zdrzuji v satne, delaji opicky, dlouze chlacholi a premlouvaji, okecavaji, takze skolka je top problem. Zadne jine dite problem nema.
Moje vlastni sestra udelala kravinu, kdyz ji prijali dite do skolky, tak ona brecela v satne, ze jde do skolky, ze bude bez ditete a pak se divila, ze mu sama skolku zprotivila, takze se dite stahlo. A probehne pokus dva po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí