Odmítání jídla a následky

Theodoula
5.11.12 10:42

odmítání jídla a následky

Ahoj, vím, že na toto téma je toho tu napsáno dost. Hodně rad jsme využili, vyzkoušeli ledacos. Dlouho doufám, že jíst opravdu začne, ale už mám nervy, protože se dá říct, že plně kojím 9měs. chlapečka. Do pusinky vezme jedině suché křupky, baby sušenky, rohlík… Jinak se mu vše hnusí a nedostanu do něho nic, ani pití. Všichni říkají, že jíst začne, ale jsou tu i miminka, která jen tak z ničehonic jíst nezačala a jaké to mělo následky? Děkuju za vaše zkušenosti. Veronika

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Scarlett2011
5.11.12 10:49

Vim, ze to neni vychovne, ale uz nas pomaha jen krmeni u televize. :oops:
Bohuzel se ale na 8 mesicich sprajcnul a od te doby odmital jist uplne. Takze to pro nas bylo jedine, i kdyz ne zrovna vychovne, reseni. :)
Jinak, pokud jen kojis, tak bych se bala. Muj syn byl na UM, takze jsem mela jistotu, ze ty potrebne latky dostava ve spravnem mnozstvi a tolik jsem se nestresovala. :think:

• Citovat
  • Upravit
6638
5.11.12 10:55

Mám doma to samé, tak když nejí mixované, uvař mu to vcelku, já dávám vařenou mrkev, tu si ohlodá, mixovanou plival :roll: dále můžeš dát do ruky oloupané jablko, švestky, banám, kůrku, já dávám i těstoviny a rýži, prostě má rád jídlo vcelku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
5.11.12 10:57
@suricata píše:
Mám doma to samé, tak když nejí mixované, uvař mu to vcelku, já dávám vařenou mrkev, tu si ohlodá, mixovanou plival :roll: dále můžeš dát do ruky oloupané jablko, švestky, banám, kůrku, já dávám i těstoviny a rýži, prostě má rád jídlo vcelku

Ano, pokud jsi to jeste nezkousela, tak nektere deti chteji opravdu jidlo jist samy a vcelku. Muzes udelat normalni obed a on si ho sni sam. Kamaradka davala i kousek kureciho masa 8 mesicni chlapecek ho snedl. :)
Ale pokud mate problem s ‚hyperaktivitou‘ jako my, tak to asi taky nepomuze. :think:

• Citovat
  • Upravit
7805
5.11.12 11:02

Mám ten samej problém, malá bude mít 8 měsíců a nechce nic jíst. Kusy bych jí nedávala, mohla by se udusit. Když vidím jak jí zakoučí i kousek rohlíku. :nevim: Příští týden jdeme k doktorce, tak jsem zvědavá co poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
5.11.12 11:03
@Scarlett2011 píše:
Ano, pokud jsi to jeste nezkousela, tak nektere deti chteji opravdu jidlo jist samy a vcelku. Muzes udelat normalni obed a on si ho sni sam. Kamaradka davala i kousek kureciho masa 8 mesicni chlapecek ho snedl. :)
Ale pokud mate problem s ‚hyperaktivitou‘ jako my, tak to asi taky nepomuze. :think:

A má nějaký oblíbený krmící pořad? Jinak maso jsem mu nezkoušela dát, dík za tip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
5.11.12 11:11
@suricata píše:
A má nějaký oblíbený krmící pořad? Jinak maso jsem mu nezkoušela dát, dík za tip :kytka:

No, my zijeme v Anglii, takze kouka jen na anglicke pohadky, ale krmime ho v podstate jen u pohadky - prasatko Papa. :mrgreen: Jenze ted je mu 18 mesicu a porad se naji jen u pohadky a uz me to trochu stve. :roll:
Ale lidi me presvedcuji, ze az se trochu uklidni a vydrzi i sedet a najist se sam, tak ho to pak odnaucim. :)

• Citovat
  • Upravit
Theodoula
5.11.12 11:15

Zkouším dávat i nemixované, ale jak to není úplně suché, do pusy to nedá… Ze začátku žužlal banán, brambor, namazaný chleba, ale už dlouho nic. Ani do ruky to už nevezme… Ale děkuju za typy a rady

• Citovat
  • Upravit
7213
5.11.12 11:17

Nejime od 8mesice normane, jedl krasne a jednoho dne se bez priciny sprajcl a bojujeme…vyzkousela jsem vse mozne…

castecne povzbuzuji chut k jidlu sirupy multivitaminove, osahuji vitamin B…

drz se, je to anrocny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
5.11.12 11:23

Jsem uz z toho na hlavu… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Theodoula
5.11.12 11:28

Jsem z toho taky na hlavu. Hlavně když máte dr., který vám na to, že nechce malej jíst řekně, že prostě MUSÍ! a hlavně hovězí! A konec. Jak to ale vysvětlit, ty hlavičce paličatý…

• Citovat
  • Upravit
233
5.11.12 11:33

Ahoj, podělím se o svou zkušenost. Syn byl dýchavec (žil prostě ze vzduchu) asi do 8let. Pak se to překlopilo do žravosti (nutno podotknout, že je pořád štíhlý a vůbec nesportuje, pokud se mezi sport nezačal počítat gaučink u PC). Když nejedl, taky jsem z toho byla na palicu a ve jménu hesla „účel světí prostředky“, bych se i houpala na lustru, jen aby papal. Paní dr. na to, že dnes děti hlady neumírají, ať jej nechám, on přijde - tak tři celé tři dny jen pil čaj a nepřišel… Takže jsem ho všelijak lákala a přesvědčovala, že jídlo je třeba. K ničemu mi to moc nebylo, prostě 2× kousl do chleba, pár lžiček polívky na oběd, atd. (pro rýpavé-jídlo se mu nenahrazovalo ničím jiným, než zase jídlem). Co se týká zdraví - ano je zdravý, dosud měl 1× angínu a asi 2× horečky, je mu 20let. Nezoufejte, oni ti nežravci prostě jiní nebudou, ten můj to pochopil časem a od té doby říkám, že je lepší ho šatit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
5.11.12 11:35

Jo a ještě jsem někde slyšela, že tohle nejezení, je prej zpravidla po některém z rodičů - ale jak jsem nakoupila, tak prodávám. Pevné nervy všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
5.11.12 11:42

Nenutit, idelane jist cela rodina u stolu, ja praktikuji, ze dostane jidlo a pokud nechce, tak seberu a dalsi dostane az za 3hodiny, kdy by dostala dalsi davku jidla, mezitim nic jineho…je to trosku drastak, ale dite pochopi brzo, ze proste jina moznost neni…hlavne at pije…pevne nervy, nenutit, krmeni v klidu, decka i zkousi, tak enukazovat sve nasrani.-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Theodoula
5.11.12 11:59

Tak to vidím zase trochu optimističtěji. Díky. Budeme dál trpělivě zkoušet, i u tv:-) a snad se to zlepší. Já mám hlavně obavy z toho, jak mě někdo říkal, že by mohl taky skončit na kapačkách…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko