Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky prosím o radu. V pondělí byl syn ockovany poslední hexou. Do té doby všechno v pořádku, jedl jak zběsilý. V pondělí večer už mi odmítl večer kaši. Porce má pořád stejný jako před ockovanim, ale obědu nechá půlku, svaciny taky nedoji. Zoubky žádný nerostou. Má teda zvýšenou teplotu asi 37,5. Chci se zeptat může být nechutenství způsobené ockovanim? Pitny režim je katastrofa odjakživa, proto jsem spoléhala na ridsi obědy, jogurty, ovoce, ale teď takhle blbne
![]()
Já myslím, že mu po očkování není dobře a proto moc nejí. Když mně není dobře, taky jím míň. Jestli se bojíš nedostatku tekutin, co mlíko (kojení nebo UM)? To náš neodmítl nikdy, ani nemocný. To byl vždycky prakticky jen na mléku.
Ono mu ale kromě té teploty nic není, je veselej, normálně si hraje, jen to jídlo a v noci špatně spí
Jinak kojim ráno, večer a v noci, přes den už nechce ![]()
Syn, když je nemocný, tak se projevuje stejně. Řádí jako drak, teplotu zjistím jen proto, že na něj sáhnu a je teplejší (to samozřejmě neplatí o opravdu vysoké horečce). A v noci špatně spí. Loni jsme to měli podobně jak píšeš, tedy ne po očkování. Teploty už neměl vůbec, byl v pohodě, ale nejedl. Byla jsem s ním u dr. a ta řekla, že to má v krku. Trvalo to asi dva týdny, kdy kromě mléka nejedl skoro nic, pak se to najednou zlomilo a naopak začal dohánět
Takže třeba syna taky bolí v krku. Já věřím, že v těchto situacích i dětské tělíčko pozná, co je pro něj nejlepší, takže bych se tím netrápila.
U nás je to to samý - přes den sní jen trochu ovoce, oběd nic, kaši taky odmítá.. Už několikátý den.. Předtím se mezitím několikrát kojila a teď se nakojí stěží jednou ráno a jednou odpoledne.. Dohání to v noci - kojila jsem snad pětkrát-šestkrát? Očkovaná nebyla, tak já doufám, že to budou zuby a ne nějaká změna režimu na noční krmení
![]()
Tak budu doufat, že se to srovná, stejně mi asi nic jiného nezbývá ![]()
Nechutenství a poruchy spánku jsou,,běžné,, vedlejší účinky Hexy..
@peggy.sl píše:
Nechutenství a poruchy spánku jsou,,běžné,, vedlejší účinky Hexy..
koukala jsem do pribaloveho letáku
asi jsem to přehlédla
No další ocko až po druhém roce, priorix má na mou žádost odlozeny Děkuju za info ![]()