Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, zdravím ![]()
tento měsíc nás čeká očkování první dávkou Priorixu.
Až teď jsem zjistila, že je možné toho očkování odložit /není zákonem stanovena doba pro její nejpozdější aplikaci/.
Chci odklad určitě.
Holky, co se v tom vyznáte- prosím, poraďte. ![]()
Je mi jasné, že je to živá vakcína, tudiž reakce na očkování mohou být bouřlivé.
Nějaké informace jsem tady četla, ale moc se neorientuji.
Jaké jsou další Vaše důvody pro odklad?
Jak to mám doktorce zdůvodnit?
Děkuji moc za rady a podporu. ![]()
Čím starší dítě, tím to lépe snáší… Já asi nechám naočkovat až do školky, možná i později.. Ale co tady čtu, tak máme docela „alternativní“ doktorku, takže u ní s tím problém asi nebude..
Gabriela82, díky za odpověď.
My máme spíš direktivní doktorku, tak bych potřebovala znát podrobnější důvody, abych si to obhájila.
To zas bude keců… ![]()
@daniela4 píše:
Gabriela82, díky za odpověď.
My máme spíš direktivní doktorku, tak bych potřebovala znát podrobnější důvody, abych si to obhájila.
To zas bude keců…
Jsem na tom naprosto stejně ![]()
Nejspíš řeknu dr., že jsem si o tom něco přečetla a chci očkovat až kolem 2 let ![]()
Nechali jsme očkovat vždy až před školkou, takžetak ve třech letech. Naše doktorka je ale moc fajn a neviděla v tom potíž. Některá vidí.
Klára + 3 miluny
Ahoj, taky bych tuto vakcínu chtěla u mladšího odložit. Četla jsem o ní ve spojitosti s autismem a moc důvěry ve mne ten článek nezanechal. První byl očkovaný normálně a snesl to dobře. U mladšího se ale bojím. Už takhle jsme si vytrpěli své
ale taky nevim jak na to dr. zareaguje, i když bych řekla, že ona bude v pohodě, horší to bude se sestrou, ta mi přijde jak kdyby tam velela ![]()
Pokud to budeš chtít zdůvodňovat, ona s tebou povede debatu kde ty brzo ztratíš kramfleky. Není třeba nic zdůvodňovat, stačí říct že jsi se rozhodla očkování odložit a konec debaty, případně to říkat pořád dokola, klidně jí to podepsat. Že neodmítáš, pouze odkládáš.
Měla jsem v očkováku lístek, abych jí ho případně ukázala, opíšu ti ho:
**Vyhláška (č.65/2009) ze dne 25.února 2009 o očkování proti infekčním nemocem §5 - Pravidelné očkování proti spalničkám, zarděnkám a přiušnicím
Já dala mladší očkovat první dávkou ve dvou letech, druhou dávku dostala ve třech letech před nástupem do školky.
Pokud se s ní nechceš „dohadovat“, můžeš to svádět vždycky na nachlazení
to ti dítko naočkovat nesmí.
Jinak se podívej na www.vakciny.net je tam spousta informací, sice hodně čtení, ale je tam u tohoto očkování zcela jasně napsáno že s věkem jsou ty reakce slabší.. a očkuje se sice od 15tého měsíce, ale to neznamená, že to musí být v 15tém měsíci ![]()
Radunko, děkuji za radu a čas, co jsi tomu opisu věnovala.
Jsi zlatá.
Udělám to, jak píšeš. Dík. ![]()
My sme mali odklad „neplanovane“… na poradnu sme dosli s rymou, a doktorka povedala ze sa mam na ockovanie vratit az bude po ryme… no a kym som sa tam dostala zas na poradnu, bez choroby, preslo pol roka ![]()
Doktorovi jsme prostě řekli, že očkování odložíme a že se ozveme, až to budeme chtít dát. Víc nic zdůvodňovat nemusíš, je to tvoje rozhodnutí.
Taky budeme odkládat (pokud vůbec nechám očkovat) a taky se chystám na kecy (hlavně od sestry), ale já sama jsem měla na toto očkování hnusnou reakci, kdy jsem dostala „zmutované“ příušnice, vykloubilo mi to čelistní kloub, 3 měsíce nevěděli co se mnou, nezabírala léčba, jedla jsem brčkem kašovitou stravu (první týden jsem nemohla ani polykat) a tělo se z toho nějak dostalo. Až po letech se moje mamka dozvěděla, že jsem byla v souboru dětí, na kterých se vakcína zkoušela. ![]()
Držím nám oběma palce.
![]()
Já byla srab a prostě jsem doktorce řekla, že má malá trochu rýmu a včera měla zvýšenou teplotu… na což doktorka sama řekla, že v tom případě očkovat nebude a že máme přijít, až bude aspoň týden úplně zdravá…
pak jsem u doktorky byla podruhé, to měla zánět středního ucha a pak na očkování až když jsem si „vzpomněla“ - někde po druhém roce…