Odklad Priorix

Napsat příspěvek
Velikost písma:
620
17.9.12 19:21

@daniela4 :mavam:
U první jsem nebyla informovaná, očkovali jsme podle kalendáře a to s neg. reakcemi :zed:
Teď jsem poučenější budu odkládat co se dá, právě s odvoláním, že starší to špatně snášela tak proč když je větší pravděpodobnost lepšího zvládnutí vakcíny to neodložit. S vymlouváním na nemoci mám spíš horší zkušenost než to takto říct na rovinu.
Náš dr očkuje i s rýmou :zed: a teď jedné mamině řekl, že klidně naočkuje dítě se zánětem v oku, takže to je fakt těžko… :,(

Takže se hájím oddalováním z obavy před reakcemi a že později apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.14 19:46

V březnu jsme objednaní s malým na 1.dávku Priorixu. Od té doby, co nás objednali vím, že to budu odkládat, měla jsem ale hrůzu, že doktor bude mít tisíc důvodů, proč neodkládat a bude mu to chtít za každou cenu píchnout. Pořád jsem vymýšlela, jak mu to nejlépe zdůvodním, že se bojím reakcí, že starší to lépe snášejí…dnes za mě tento problém vyřešila ségra-přišla s tím, že je těhotná :potlesk: Jak je zasvěceněnjším známo, není vhodné očkovat dítě živou vakcínou proti zarděnkám, je-li v blízkosti těhotná žena. Se ségrou se vídá denodenně, často ho hlídá několik hodin. Takže teď ten odklad s dr. v pohodě skoulím, já jsem tak nadšená :dance: Hlavně z toho, že budu teta a malej bude velkej bratránek :kytka: a taky jak mi to skvěle vyřešilo ten Priorix :* Nečekám rady, chtěla jsem si ulevit :lol: Anonymně proto, že ségra o těhotenství zatím nikomu jinýmu neřekla. Díky za pochopení a neodtajnění :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
14.1.14 19:50

Nechápu, je to nesmysl, normalne řekni, že zatím nechceš, není stanovena horní hranice. S tímhle se ti spíš vysmeje. Názory na to nejsou jednotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
14.1.14 20:06

Já myslím, že pro doktory to většinou není důvod k neočkování :roll: :nevim: řekni že nechceš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.14 20:14

Tak samozřejmě, že řeknu, že teď očkovat nechci, ale bála jsem se, že bude vyzvídat proč a zač a nač a mě dojdou argumenty. Tento argument mi ale ničím nepřebije-já nebudu vědomě ohrožovat těhotenství ségry, která se o dítě snažila 2 roky. A mám od kamarádek potvrzeno, že když mu řekly, že jsou těhotné, očkování bez keců odložil.

• Citovat
  • Upravit
2448
14.1.14 20:18
@Anonymní píše:
Tak samozřejmě, že řeknu, že teď očkovat nechci, ale bála jsem se, že bude vyzvídat proč a zač a nač a mě dojdou argumenty. Tento argument mi ale ničím nepřebije-já nebudu vědomě ohrožovat těhotenství ségry, která se o dítě snažila 2 roky. A mám od kamarádek potvrzeno, že když mu řekly, že jsou těhotné, očkování bez keců odložil.

To není argument, ale výmluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
14.1.14 20:41

To slyším poprvé, že očkování dítěte je nebezpečné pro těhotnou ženu, která je ve styku s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
14.1.14 22:18

No ono se na to nahlíží různě, Priorix se myslím očkuje, ale Priorix Tetra ne(ten to má teda 100% v příbalovým letáku, že se to nesmí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.14 08:54
@adam75 píše:
To není argument, ale výmluva.

Co je prosímtě výmluva??? Že jsou zarděnky nebezpečné pro nenarozené dítě je výmluva??? To je pak tedy výmluva, že dítě mělo reakci na hexu, a proto chceš odložit priorix. Výmluva je, že se bojíš, že bude mít horečky a febrilní křeče, proto to chceš odložit, až bude starší. Všechno jsou tedy jen výmluvy, žádné argumenty. Život nenarozeného dítěte je výmluva, no ty vole :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
15.1.14 09:03

Zde je odpověď samotného Petráše http://www.vakciny.net/…ta/P_MMR.htm
Jaké je riziko přenosu vakcinačních virů na těhotnou matku očkovaného dítě?

Velmi často se stává, že těhotná maminka má dítě ve věku plánovaného očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám. Riziko z přenosu vakcinačních virů všech tří virových infekcí je vysoce malé a v případě, že k němu dojde, pak riziko vlivu na plod není žádné. Zpravidla jsou dnešní matky již z minulosti očkované vůči všem třem nákazám, tj. dojde u nich po případném přenosu k zabránění dalšího šíření vakcinačního viru. Další informace jsou zde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.14 09:28
@Sibyla0 píše:
Zde je odpověď samotného Petráše http://www.vakciny.net/…ta/P_MMR.htm
Jaké je riziko přenosu vakcinačních virů na těhotnou matku očkovaného dítě?Velmi často se stává, že těhotná maminka má dítě ve věku plánovaného očkování proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám. Riziko z přenosu vakcinačních virů všech tří virových infekcí je vysoce malé a v případě, že k němu dojde, pak riziko vlivu na plod není žádné. Zpravidla jsou dnešní matky již z minulosti očkované vůči všem třem nákazám, tj. dojde u nich po případném přenosu k zabránění dalšího šíření vakcinačního viru. Další informace jsou zde.

Vždyť to vůbec není pravda, my jsme byly očkované jako malé děti a teď, když už je nám 25 nebo 30 let už na nás to očkování dávno nemá vliv! To očkování takto malých dětí proti zarděnkám je víceméně úplně k ničemu. Navíc zarděnky nejsou pro malé děti nebezpečné, jsou nebezpečné až pro těhotné ženy, které už ale v době jejich těhotenství proti nim z očkování nejsou chráněné!

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
15.1.14 09:31
@Anonymní píše:
Vždyť to vůbec není pravda, my jsme byly očkované jako malé děti a teď, když už je nám 25 nebo 30 let už na nás to očkování dávno nemá vliv! To očkování takto malých dětí proti zarděnkám je víceméně úplně k ničemu. Navíc zarděnky nejsou pro malé děti nebezpečné, jsou nebezpečné až pro těhotné ženy, které už ale v době jejich těhotenství proti nim z očkování nejsou chráněné!

Hele, evidentně nemáš problém s vyjadřováním a argumentací, tak pak nechápu, proč se s doktorem normálně nedomluvíš a raduješ se ze sestřinýho těhotenství (jakkoliv je to radostná zpráva ;) ). Já se nechci hádat, jen když je doktor evidentně proočkovací, tak se ti s tím může vysmát a pak je prostě lepší mu na férovku říct, že chceš odložit a ať se třeb po… Ty tím nic neporušuješ, protože vyhláška ukládá jen od kdy očkovat. Ne do kdy. Mě to příjde jako lepší a pravdivější argument než to, že sestra co hodně hlídá je těhotná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.14 09:46

@Sibyla0 já jsem se prostě bála, že on těch argumentů bude mít víc, než já a tohle mi prostě úplně vytrhlo trn z paty, navíc vím, že kamarádky, co to zrovna měly očkovat a byly těhotné, těm to bez problémů odložil. On by to možná v pohodě odložil i kdybych jen řekla, že to chci odložit, ale prostě jsem měla strach, že s tím bude mít problém. Já mu jen řeknu, že to chci odložit. Když se v tom bude chtít šťourat, jako poslední záchranu mám to těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
59390
15.1.14 09:54
@Anonymní píše:
@Sibyla0 já jsem se prostě bála, že on těch argumentů bude mít víc, než já a tohle mi prostě úplně vytrhlo trn z paty, navíc vím, že kamarádky, co to zrovna měly očkovat a byly těhotné, těm to bez problémů odložil. On by to možná v pohodě odložil i kdybych jen řekla, že to chci odložit, ale prostě jsem měla strach, že s tím bude mít problém. Já mu jen řeknu, že to chci odložit. Když se v tom bude chtít šťourat, jako poslední záchranu mám to těhotenství.

tohle bych neříkala aby ses do toho nezamotala, normálně řekni že ted očkovat nechce a až budeš chtít tak se ozveš, neni žádná hranice do kdy se musí naočkovat a víc bych neřešila, proč nechceš očkovat už je jen tvoje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
31.3.15 08:39

Ahoj holky,
tak zase další zoufalá matka a Priorix :) Přečetla jsem tu snad všechny diskuze…
Dneska mám jít s dcerou (18m) na očkování a pořád nevím, jestli si vydupat odklad, nebo jí to dát. Měla špatnou reakci na hexu a P13, neskutečně jí to oslabilo imunitu, laryngitida, rozlezl se atopický ekzém, na který nikdy netrpěla ona ani nikdo z rodiny, několik měsíců,,bublala", o řevu v noci ani nemluvě.
Doktorka mi řekla, že je to náhoda a ne reakce…nevím, nějak moc náhod najednou.
Každopádně je to chvilka, co jsem ji dala do kupy.
Jenže hodně chodíme do dětského kolektivu, plavání, hřiště, zpívání…
Tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek