Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
při prohlídce porodnice jsem se dověděla, že se přestalo očkovat proti Tuberkulóze. Přesto bych asi byla klidnější, kdyby můj očekávaný drobeček očkovaný byl. Tvrdí se, že se neočkuje z důvodu příznivé epidemiologické situace. Ale jak to bude vypadat třeba za deset nebo dvacet let?
Ockovani proti tbc se zrusilo ze dvou duvodu…kvuli ty epidemiologicky situaci, cos psala… a protoze ta vakcina je k hovnu a bylo hrozne moc nezadnoucich ucinku…navic, pokud vic, jak se tahle nemoc prenasi, tak budes uplne v klidu…
za dvacet let se velkej prcek muze naockovat sam
Já jsem ráda za zrušení, byla to zbytečně velká zátěž na tak malé miminka. Později lze naočkovat na kalmetizační stanici, nebo ne? Řekne ti to i pediatr, nebo přímo někde na té kalmetizaci.
Přesně tak, všude píšou, že k nákaze dochází až při dlouhodobějším přímém kontaktu!
Přesně tak, všude píšou, že k nákaze dochází až při dlouhodobějším přímém kontaktu! Ještě bych dodala s otevřenou formou TBC. Pokud tedy i přesto očkovat, tak do jednoho roku dítěte, pak uz nema udajne účinnost. Za mě: dítě lze chránit přirozenými prostředky, např. kojením. Relevantni informace o očkování: Martin Hirte: Očkování pro a proti. Toto je asi nejvyvazenejsi publikace k dane problematice a autorem je lékař.
Děkuju za příspěvky
Jen si říkám, aby to nedělalo problém třeba při cestě do zahraničí. Ale budu doufat, že se s takovou nemocí nikdy nepotkáme ![]()
@Sane píše:
Děkuju za příspěvkyJen si říkám, aby to nedělalo problém třeba při cestě do zahraničí. Ale budu doufat, že se s takovou nemocí nikdy nepotkáme
A budete často na Ukrajině, dál východněji? Že by jste vůbec měli šanci naTBC narazit?
@Sane píše:
Máme na Ukrajině přátele, za kterými pravidelně jezdíme…
pokud chceš dobrovolně očkovat proti TBC, je vhodné očkovat po 3.dávce hexavakcíny, tj. někdy po 6m věku standardně, s tím, že po poslední hexe by mělo standartně být měsíc, lépe dva. dále pak 6m před další hexvakcínou, i když pediatři trdí 3m, resp. do kontroly jizvy, sám výrobce doporučuje 6m, složka hexy - hepatitida B je to, co pak dělá problémy s hojením jizvy…
je dobré si zavolat na kalmetizační stanici v místě bydliště, oni ti poradí.
přednostně, tj v šestinedělí, se hexou očkují dnes jen děti, které spadají dle dotazníku, který dostaneš vypnit v porodnici, mezi rizikovou skupinu k očkování.
my jsme dobrovolně očkovali, v 9měsících věku, přes kalmetizaci dětské nemocnice Ke Karlovu.
@Sane píše:
Máme na Ukrajině přátele, za kterými pravidelně jezdíme…
Než tam pojedete poinformuj se jaká je tam situace, proočkovanost, zda se choroba vyskytuje apod. jinak ta kalm. stanice určitě poradí…
@Sane píše:
Děkuju za příspěvkyJen si říkám, aby to nedělalo problém třeba při cestě do zahraničí. Ale budu doufat, že se s takovou nemocí nikdy nepotkáme
Někde jsem četla, že jeden z důvodů, proč se přestalo očkovat TBC bylo právě to, že očkování chránilo před jinými kmeny, než se teď vyskytují. ![]()
Lepší než očkování je dostatečně silný imunitní systém, který se se všemi bacily vypořádá. A že jich kolem lítá a ani se proti všem neočkuje. ![]()
Holky chtěla bych nechat oočkovat dcero proti TBC. Platí se za to a kolik asi?
Pokud není z rizikové skupiny, tak platí (aspoň u VZP, nevím, jestli jiné pojišťovny to stále proplácejí), cca 800,– myslím
@kaštinka píše:
Přesně tak, všude píšou, že k nákaze dochází až při dlouhodobějším přímém kontaktu! Ještě bych dodala s otevřenou formou TBC. Pokud tedy i přesto očkovat, tak do jednoho roku dítěte, pak uz nema udajne účinnost. Za mě: dítě lze chránit přirozenými prostředky, např. kojením. Relevantni informace o očkování: Martin Hirte: Očkování pro a proti. Toto je asi nejvyvazenejsi publikace k dane problematice a autorem je lékař.
Pro zájemce:
http://www.vakciny.net/…_2010_05.htm
Tolik k propagaci uvedené knihy.
Jinak s tím očkováním proti TBC souhlas.
Ahoj, já nechávala očkovat na začátku 8 měsíce. Za testovací látku jsem platila 150Kč a za očkování 250Kč, takže dohromady 400 Kč a celé mi to VZP proplatila, tak jsme to měli zadarmo.