Odmítnutí brigády kvůli rodinnému příslušníkovi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
odmítnutí brigády kvůli rodinnému příslušníkovi
ahojky holky, potřebovala bych poradit… ![]()
dostala jsem nabídku fakt dobré brigády, vedoucí té prodejny by o mě fakt stála, já jsem na MD a fakt bych to brala - dostala bych se mezi lidi a i penízky navíc by se hodili, bylo by to na 2× až 3× týdně, ve všem by mi vyšli vstříc i ohledně prcka, jen to ztroskotalo nakonec na tom, že v té stejné firmě dělá moje švagrová stejného jména (příjmení) a prý mají ve směrnicíc, že na stejném pracovišti nesmí pracovat rodinný příslušníci
![]()
máte s tím některá zkušenost ??? můžu se někde třeba odvolat ???
mě to až zavání diskriminací, přece nemůžu za to, jak se jmenuju no né???? nebo jestli někdo neví o nějaké skulince v zákonu ??? klidně bych jim písla na centrálu a odvolala se, jen nevim, abych zas nebyla za histerku a neudělala ze sebe blbce.....
děkuji všem za případné odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podle mě je to blbost, dle zákona není švagrová žádný rodinný příslušník a v zákoníku práce jsem našla jen tohle:
§ 318
Základní pracovněprávní vztah uvedený v § 3 nemůže být mezi manžely nebo partnery.
Plus vím, že tam ještě někde bylo, že pokud jsou v dané firmě zaměstnaní třeba manželé, tak jeden nesmí být nadřízeným druhého, ale určitě tam mohou oba pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda, já nevím, ale já pracovala na jednom místě se švagrovou a sousedkou (švagrové sestřenicí), všechny jsme měli stejné příjmení a byly na stejné směně. Nikdy s tim nebyl problém, holky mě dokonce doporučily, spíš právě byla výhoda, že se za mě zaručily…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja dokonce pracovala ve firme spolecne s manzelem. A ty i firma prijmula do jedny divize manzelsky par a nebyl nikde problem. Takze si myslim ze spis jde o to ktery blbec tam sefuje…
- Citovat
- Upravit
Hmm, já mohla pracovat v knihovně - kousek od baráku, od školky, bylo by to super, ale dělá tam máma, takže jsem taky měla smůlu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky děkuju za Vaše reakce, každopádně to nenechm jen tak, mrzelo by mě , že jsem nevyčerpala všechny možnosti. taky mi spíš přijde, že jde jen o konkrétního člověka,prý to smetla ze stolu manažerka regionu, že neexistuje !!!! odvolám se na jejich centrálu a uvidime
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš se orientačně zeptat i na Úřadu práce, tam by měli mít pracovněprávní vztahy v malíčku. Ale oporu v zákoně to skoro určitě nemá, jestli je to protizákonná diskriminace, těžko říct…
Jako kdyby šlo o větší peníze, tak myslím za 1000 Kč si můžeš nechat změnit příjmení na dívčí a po konci brigády zase zpět
To by mě zajímalo, jak by jinak než vaším přiznáním zjistili, že jste švagrové. A do jakého stupně příbuznosti tam lidi nesmějí pracovat spolu? Protože všichni lidé bratry jsou, žejo.
Znám manželské páry pracující v jedné (dokonce státní) firmě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás na gymplu byly min. 2 učitelské páry - manželé. Nemluvě o fabrikách, kde kolikrát pracují celé rodiny
Druhá věc je nějaký jejich vnitřní předpis, ale zdá se mi to jako divné nařízení… Už jenom jak by to zjistili, kdyby švagrová měla příjmení jiné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua píše:
U nás na gymplu byly min. 2 učitelské páry - manželé. Nemluvě o fabrikách, kde kolikrát pracují celé rodinyDruhá věc je nějaký jejich vnitřní předpis, ale zdá se mi to jako divné nařízení… Už jenom jak by to zjistili, kdyby švagrová měla příjmení jiné.
právě, že je to celé na hlavu, prý kdyby ona byla provdaná a jmenovala se jinak, tak není problém, aspoň tohle jí řekla ta manažerka. Ona provdaná není, já jo za jejího bratra a je problém na střeše. No právě jsem poslala dotaz na jejich centrálu i zájem o pracovní místo - brigádu, ta jsem zvědavá, jestli se ozovu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
T oje teda zvláštní… Takže spíš vadí to stejné jméno? To se tam nikdo nejmenuje stejně?
Jsem zvědavá, co ti řeknou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua píše:
T oje teda zvláštní… Takže spíš vadí to stejné jméno? To se tam nikdo nejmenuje stejně?Jsem zvědavá, co ti řeknou.
no to já taky, jsem se ptala na to samé, kdyby tam někdo měl stejné jméno, což tedy u mojeho není zas tak neobvyklé a prý by si kdyžtak prověřovali spojitost s rodinou. Mi to fakt hlava nebere
no uvidime ...... ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nevim proč, ale prostě si myslim, že je problém v té manažerce, tak proto jsem se ozvala na tu centrálu, jsem taky zvědavá, jestli se ozvou, kdyžtak tam zavolám v pondělí a hotovo !!!!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asi záleží, jestli nemáte nějakou odpovědnost… moje mamka třeba dělala ve firmě, kde můj bratr rozvážel zboží.. čili teoreticky se mohlo stát, že by mamka vyřizovala jeho papíry a mohlo by dojít ke střetu zájmů… což jim zatrhli a on vždycky musel papírovat s někým jiným
to třeba dovedu pochopit..
jinak ne.. vždyť můžeš pracovat třeba se svou ségrou, obě se můžete jmenovat jinak a oni nemusí vědět, že jste příbuzné ![]()
- Citovat
- Upravit