Zaměstnání u expartnera
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nejsem právník, ale ten model chlapa je taková klasika - já ti ublížím, ale ty si poneseš následky ![]()
- Citovat
- Upravit
Ještě by mě zajímalo, jak je to s výpovědí u těchto brigádnických smluv? Jakým způsobem se může dostat to, co mám ve výpovědi ze strany zaměstnavatele, k možnému budoucímu zaměstnavateli?
- Citovat
- Upravit
No nevím, nevyznám se, ale společný účet bych po tomto vybrala… a úřady do problému zasvětila. Jak by zrovna on ji mohl poškodit tak, aby nesehnala práci, to mi není jasné? ale třeba mi to někdo vysvětlí…
Příjde mi to jako máslo na jeho hlavě a tak dělá bubu…
- Citovat
- Upravit
Podle mě jenom straší, protože ona přece musí mít u sebe taky smlouvu, vždycky je víc kopií a pročpak asi pán nechce aby do toho tahala úřady? Asi proto,že by neměl šanci, takže nebát se a jednat, přinést kopii, řešit to, stěžovat si, já bych to táhle klidně až k soudu. ![]()
- Citovat
- Upravit
@ArankaC.
Měli dvě, jednu má on v kanceláři, kam ona už nemá přístup, druhou měla doma, tu jí zničil. Jasně že straší, ale on je hlavně magor, mně by se do toho taky nechtělo. Když mu řekla, že ví, že má jinou a že už s ním nechce být, rozflákal jí půl kuchyně. Jeho nervy nejsou zcela v pořádku, na to jsem přišla taky, když jsem si od něj jedinkrát zkusila něco koupit.
@Lightsun
Prý jí napíše do výpovědi takové důvody, že už jí nikdo nezaměstná.
- Citovat
- Upravit
Do jaké výpovědi, když u něj přece nedělala a je na pracáku? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lightsun
No to jsem taky říkala ![]()
Prostě potřebuju kamarádku dokopat k tomu prvnímu kroku, kdy se bude bránit. Není to její první rozchod s ním a není to ani poprvé, kdy se takhle chová, ale teď jde o peníze na nájem, na dítě, na jídlo. Nedává jí ani alimenty, myslí si, že když jednou za čtrnáct dní doveze pytlík bonbonů, má vyřešeno.
Kamarádka je v tomhle ohledu dost blbá, to jsem jí taky říkala hodněkrát, spoustu věcí řeší na dobrý slovo, je naivní a věří, že to bude platit. Pak se hodně diví. To je ale jiná kapitola.
Jde o to, aby nám někdo poradil, kam má zajít jako první, co má dělat. Na právníka nemá. Přístup ke společným penězům taky ne.
- Citovat
- Upravit
No počkej, nemají náhodou společný účet, to jsi psala?
Pokud jí vyhovuje sedět v koutě a litovat se, tak s tím nic neuděláš. Holt musí přijít sama na to, že o její život se nikdo jiný než ona sama starat nebude.
Jsou i bezplatné poradny co já vím, jinak zajít na sociálku a pracák asi… tam řeknou co a jak. Jinak neporadím, toto jsem teda naštěstí řešit nemusela a snad ani muset nebudu
.
- Citovat
- Upravit
@Lightsun
Omylem jsem vložila příspěvek jako reakci na tvůj.
Jestli je na pracáku, ať se zeptá tam. Co já vím, tak když ti nezaplatí zaměstnavatel třeba odstupné, řeší se to následně přes pracák, ale jak to funguje u brigád, to nevím. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lightsun
Mají jednu kartu, tu má on. Certifikát k IB je v jeho počítači. Peníze dostávala v hotovosti. Teď už má jen to, co jí zbylo z posledního přídělu. Nemyslím, že se lituje, jen neví, kam má jít, co má vůbec požadovat. Na matriku s tím asi nepůjde.
Tak sociálka asi bude pro začátek dobrý místo, tak díky aspoň za to
Mně šlo hlavně o to, jestli někdo poradí přímo nějaký paragrafy ze zákoníku práce. Abych si to mohla pročíst a jí s tím seznámit.
- Citovat
- Upravit
Přeju všem pěkný den, dotaz vkládám anonymně, jedná se o mou dobrou kamarádku a nechci, aby ji zde přes můj profil někdo poznal.
Kamarádka si před lety ještě jako studenta našla cizince, který u nás podniká. Spolu vybudovali obchod (ona zařizovala, překládala, on jen platil), ve kterém ona figuruje jen jako administrativní pracovnice na brigádě. Mají na to s partnerem uzavřenou smlouvu (dohodu?? - nevím), přičemž ona je nadále evidovaná jako uchazeč o práci na ÚP. Peníze od partnera na ruku nikdy nedostala, vždy šly do společné kasy. Před dvěma měsíci však přišla partnerovi na nevěru, a protože to nebylo poprvé, požádala ho, aby se z jejího bytu odstěhoval. V tu chvíli ji začal dělat problémy. Zničil její smlouvu s tím, že ona žádnou nemá, a proto celou dobu makala na černo, výplatu jí také nedá, protože u něj přeci nikdy nepracovala a pokud do jejich problému zatáhne úřady, postará se, aby ji už nikdy nikdo nezaměstnal. Kamarádka je tak bez peněz, bez práce, bez vidiny, že nějakou sežene, protože má malé dítě, blbou adresu a nedostatečné vzdělání.
Snažíme se zjistit, co může dělat, jak se dostat ke svým penězům, které si u něj vydělala a které jí stále nezaplatil. Mám dojem, že z něj má po téhle stránce docela strach, navíc je dost roztěkaná a sama neví, z jakého konce problém uchopit a začít řešit. Věřím, že se mezi vámi najde někdo, kdo pracovnímu právu rozumí a poradí.
Děkuji všem