Odmítnutí očkování v 5 letech

215
16.4.12 21:40

Odmítnutí očkování v 5 letech

Přeji všem příjemný večer.

Potřebovala bych poradit. Chceme odmítnout přeočkování syna v 5 letech a nevíme, jak to realizovat (vzhledem ke změnám, které od 1.4. ve zdravotnictví nastaly). Máme sepsat negativní revers, jak to bylo ještě nedávno v praxi možné? Nebo jak se to teď s pediatry řeší?
Moc díky za Vaše odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
16.4.12 21:49

Já zrovna dneska podepisovala papír, že ještě nebudem dávat MMR, dr to sama připravila a já jen podšrábla. Stejně si myslím, že tam měl být podpis obou rodičů, tak na to brejlila, prý né, tak jsem se nepřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
28.3.17 20:28

Obnovuji diskusi, nechci dceru nechat přeočkovat, jak postupovat? Rady, zkušenosti, argumenty lékařce atd. Díky všem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
29.3.17 06:21

Nikdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
22.4.17 21:46

Muzu se zeptat jak jste s odmítnutím dopadli? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.17 21:53

My jsme pětileté očkování odmítli a dobrý. Ve školce už jsme byli, takže bez problémů, a do školy nás přijali taky bez problémů. Nelituji.
Prosím o anonym, osobní a citlivé.

• Citovat
  • Upravit
6024
22.4.17 21:59

Odmitnout to muzes, to je ok. Dite ale nesmi na tabory a svp :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
22.4.17 22:02
@Vemas píše:
Odmitnout to muzes, to je ok. Dite ale nesmi na tabory a svp :zed: :zed: :zed:

Moje dítě bylo i bez pětiletého přeočkování na dvou ŠVP, letních táborech, plaveckých kurzech. Vždy bez problému. Teď v deseti jsem ho nechala přeočkovat, protože už mu téměř vymizela hladina protilátek proti tetanu. Další přeočkování předpoklávám v ranné dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
22.4.17 22:04

@Aghata a to nechteli potvrzeni od pediatra? 8o my sme museli vsechno dokladat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
22.4.17 22:09

@Vemas na tom potvrzení pediatr napíše, že je očkován dle indivinduálního očkovacího kalendáře a vypíše absolvovaná očkování. MMR taky ještě nemá ani jednu dávku.

Já jsem to ve škole nijak nevypichovala, neupozorňovala jsem na to - nevidím jediný důvod, proč by neočkované dítě, které tráví se spolužáky několik let denodenně ve třídě nemohlo jet na švp :-). Nebo aby nemohlo jít s nimi do bazénu, když mimo školu tam se mnou může kdykoliv kamkoliv.
A nikdo z toho nikdy problém neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
22.4.17 22:14

@Aghata vidim to stejne. Akorat to zalezi na pediatrovi no. Nase byvala by snad nepustila
Batole na tanecky bez ockovani na vsechno co existuje. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
22.4.17 22:17

@Vemas podle zákona potřebuješ to potvrzení na pobytové akce, které trvají déle než pět dnů nebo se jich účastní více než myslím dvacet dětí. Je to přesně definované.
Takže vlastně ani na to plavání by to neměli chtít (tam je to obzvlášť absurdní), natož na jakýkoliv jiný kroužek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
24.4.17 09:54
@Vemas píše:
Odmitnout to muzes, to je ok. Dite ale nesmi na tabory a svp :zed: :zed: :zed:

Na pětidenní smí i bez očkování. Můj syn byl i na delších, protože měl dostatečné hladiny protilátek i bez přeočkování v pěti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
24.4.17 09:59
@Aghata píše:…Já jsem to ve škole nijak nevypichovala, neupozorňovala jsem na to - nevidím jediný důvod, proč by neočkované dítě, které tráví se spolužáky několik let denodenně ve třídě nemohlo jet na švp :-)
A nikdo z toho nikdy problém neměl.

Pokud by kontrola hygieny zjistila, že škola vzala na šestidenní školu v přírodě neočkované dítě, tak škole může napálit pokutu tuším 30 000 Kč. Totéž se týká táborů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek