Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zajímalo by mě jaký máte názor na očkováni na rotaviry?A zda ste je očkovaly?Děkuji za odpovědi ![]()
můj první syn rotavir měl i s pobytem v nemocnici a stejně jsem druhému očkování nedala
Podle mě zbytečné, při správné péči a sledování jsou rotaviry zvládnutelné. Nejnebezpečnější jsou kvůli dehydrataci pro dítě do roka, ale zase do roka je toho očkování nejvíc, přijde mi to jako další zátěž pro dítě.
Ne, nedala jsem je ani jednomu dítěti - rotaviry jsou sice prevít, ale zvládnutelné, i kdyby je dítě dostalo. Očkují se strašně malinká miminka, pro která to považuji za zbytečnou zátěž.
dala jsem, často když se o očkování rozmýšlím, dívám se sem http://www.vakciny.net/…ani/rot.html
Příspěvek upraven 07.04.12 v 15:16
Souhlasím, i při těžkém průběhu se jedná maximálně o hospitalizaci z důvodu dehydratace, ale žádné následky nehrozí, takže jsem nedávala.
Očkování proti rotavirům jsem nedala, protože vakcína je jenom proti jednomu druhu, ale ono jich existují desítky. Navíc je to velká zátěž pro miminko
Kdybych věděla, co mě čeká, tak ano. Starší dcera poprvé chytla ve 4 letech malá měla rok - lehký průběh, parkrát zvracely a dobrý. O rok později starší dcera přinesla ze školky a skončila 3 dny na kapačkách - mladší na kyslíku, kapačkách- stavy , které se prolínaly s bezvědomím - a to jsme jeli do nemocnice , když zvracela 3×. potom měla chvilku pauzu a poté začala zvracet pěnu a krev a upadat do bezvědomí. Je tam u toho rychlý nástup. Minulý rok znovu, starší dcera to zvládla se středním průběhem - zvracela jenom 2× - mladší opět - celý den zvracela, navečer už jsme jeli opět na kapačky. a to jsme čistotoní , ale tomu nezabráníš.
@ivulka Na druhou stranu, pokud to dostali několikrát, tak by stejně očkování nepomohlo, když nepomohlo ani prodělání nemoci…
Kdybych věděla co nás potká tak bych dal ted čekáme třetí a hodně o tom uvažuju nehodlám zažít aby se to opakovalo
S očkem jsme problémy neměli, ale rotaviry jsem nedávala, přišly mi zbytečný.