Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj =)
Chtěla bych se poptat zda jste někdo v blízké době nebyl na očkování proti neštovicím. Já jsem jako malá prodělala jen pásový opar, tak si chci nechat udělat rozbor na protilátky a pokud je mít nebudu asi se nechám očkovat. Na netu jsem našla že se očkuje 2× a jedna dávka stojí cca 1700,– ale bylo to v nějaké diskuzi neměnilo se to nějak? =)
Určitě mi to řekne pak lékař ale já jsem zvědavá
![]()
Budu ráda i za zkušenosti s tím pokud jste je měli už jako dospělí jaký byl průběh…Prý je velmi často těžký ![]()
Díky za informace ![]()
A moc moc prosím aby jsme tu neřešili záležitost očkovat nebo neočkovat já pokud to bude možné tak se jen tak ze srandy píchat nenechám DĚKUJU ![]()
prý ted do konce dubna je očkovací vakcína slevněná na cca 1400 jinak normálně stojí 1700. Mluvila jsem o tom s doktorkou se kterou jsem řešila svou sestru která neštovice ještě neměla.
@Hmarilla píše:
prý ted do konce dubna je očkovací vakcína slevněná na cca 1400 jinak normálně stojí 1700. Mluvila jsem o tom s doktorkou se kterou jsem řešila svou sestru která neštovice ještě neměla.
Jé tak to moc děkuju, to by bylo faj. Ikdyž na zdraví nešetřim ale pokud to tak je tak se to šikne =)
@Minnnie no, pokud přemýšlíš nad tím varilixem nebo jak se to jmenuje, tak mi tohle doktorka tvrdila.
@Hmarilla píše:
@Minnnie no, pokud přemýšlíš nad tím varilixem nebo jak se to jmenuje, tak mi tohle doktorka tvrdila.
Ono je asi víc možností že. To jsem ještě neprostudovávavla.
no, to právě nevím. mně pro dceru doktorka nabízela priorix tetra, ale to je spojené se spálou černým kašlem atd. spálu, černý kašel a takové nemoci nechám ráda dceři naočkovat, ale neštovice, těm nevěřím. taky jsme si jimi prošli jako malí. teda většina. Takže takže já vím jen o tomhle a tom varilixu. ale tak uvidíš co ti doktor nabídne.
mimochodem hezká profilovka. ![]()
@Minnnie píše:
Budu ráda i za zkušenosti s tím pokud jste je měli už jako dospělí jaký byl průběh…Prý je velmi často těžký
Ahoj, já je sice neměla jako dospělá, ale měla jsem je až v 15ti. Průběh byl v pohodě, jen to děsně svědilo, takže jsem se i přes pudr škrabala a zůstala mi sem tam jizvička.
Jestli jsi prodělala pásový opar, tak jsi před tím musela prodělat neštovice, je to stejný virus, poprvé způsobý neštovice a pak se projevuje jako pásový opar, ne. ![]()
@Hmarilla píše:
no, to právě nevím. mně pro dceru doktorka nabízela priorix tetra, ale to je spojené se spálou černým kašlem atd. spálu, černý kašel a takové nemoci nechám ráda dceři naočkovat, ale neštovice, těm nevěřím. taky jsme si jimi prošli jako malí. teda většina. Takže takže já vím jen o tomhle a tom varilixu. ale tak uvidíš co ti doktor nabídne.mimochodem hezká profilovka.
Jé děkuju. Jo na tuhle jsem taky koukala ale jsou tam ty 4 dětské nemoci což pro mě nebudu určitě vhodné. No uvidím, doktora mám celkem fajn tak snad poradí dobře a řekne jaké mám možnosti. No já byla nějaké odolná oboje sousedi je měli a já nic, až pak asi za rok ten pásovej opar no.
Děkuju moc za informace a já se tam budu muset vypravit a neodkládat to ![]()
@Hmarilla píše:
no, to právě nevím. mně pro dceru doktorka nabízela priorix tetra, ale to je spojené se spálou černým kašlem atd. spálu, černý kašel a takové nemoci nechám ráda dceři naočkovat, ale neštovice, těm nevěřím. taky jsme si jimi prošli jako malí. teda většina. Takže takže já vím jen o tomhle a tom varilixu. ale tak uvidíš co ti doktor nabídne.mimochodem hezká profilovka.
V priorixu terta není očkování proti spále a černému kašli.
@mag píše:
Jestli jsi prodělala pásový opar, tak jsi před tím musela prodělat neštovice, je to stejný virus, poprvé způsobý neštovice a pak se projevuje jako pásový opar, ne.
Když jsem se o tom s lékařem bavila tak mi řekl že to až taková podmínka není. Je taky možné že jsem je měla a ani to nepostřehla - i takové případy jsou. Ale stejně je lepší si nechat udělat rozbor zda protilátky mám to mi prý jen kuli tomu že jsem měla ten pásovej nezaručí ![]()
@Minnnie Mně to právě zase řekla dr. opačně, já ale jako malá neštovice měla. Pásový jsem měla před třemi lety. Ale tak zjištění protilátek je dobrý způsob, jak to zjistit ![]()
@Minnnie Ty protilátky si nech udělat,ale k tomu očku jsem já už skeptická.Dceru jsem očkovat nechala(jedna dávka asi za 1500 Kč) a za rok neštovice dostala a od ní je chytla ještě taky proočkovaná neteř,která byla dokonce zařazená do studie o očkování proti neštovicím.Takže mě teda ta vakcína nepřesvědčila ![]()
@Bella29 píše:
@Minnnie Ty protilátky si nech udělat,ale k tomu očku jsem já už skeptická.Dceru jsem očkovat nechala(jedna dávka asi za 1500 Kč) a za rok neštovice dostala a od ní je chytla ještě taky proočkovaná neteř,která byla dokonce zařazená do studie o očkování proti neštovicím.Takže mě teda ta vakcína nepřesvědčila
Děkuju za užitečné info
No já o tom očkování uvažuju jen kuli tomu že bych je nerada dostala ted jako dospělá nebo náhodou když budu těhotná. Ale jestli je lze chytit i přes to očkování tak to je teda pěkně na nic
Budu doufat že protilátky mít budu a tomuhle se vyhnu.