Odložit očkování?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
767
27.3.12 10:34

Odložit očkování?

Ahoj, zítra mám jít se synem na očkování, je mu 14 měsíců. Manžel byl nemocný před 14ti dny a já od minulého týdne. Ještě mám trochu rýmu a kašel, jinak dobrý. Syn to stále od nás ještě nechytl. Tak nevím jestli to odložit a počkat, jestli to chytne nebo zítra očkovat. Co byste dělali vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60142
27.3.12 10:37
@Mata132 píše:
Ahoj, zítra mám jít se synem na očkování, je mu 14 měsíců. Manžel byl nemocný před 14ti dny a já od minulého týdne. Ještě mám trochu rýmu a kašel, jinak dobrý. Syn to stále od nás ještě nechytl. Tak nevím jestli to odložit a počkat, jestli to chytne nebo zítra očkovat. Co byste dělali vy?

KLidně bych to o pár dní odložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
27.3.12 10:41

Odlozila bych. Takhle jsem presne jednou nechala ockovat dceru a doted si za to nadavam. Zkombinovala se ji reakce s virozou a bylo to na tri nedele. Nikdy uz nenecham dite ockovat, kdyz ostatni clenove rodiny nejsou zdravi. Tretatko to bude mit u nas s ockovanim tezke :lol: . Nic se nestane, kdyz to odlozis, az budete vsichni fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
27.3.12 10:41

klidne odloz ale pokud by jo mel chytit uz by ji mel. inkubacka jsou dva dny. je super ze to nechytl my si to tu pekne predavame dokolecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.3.12 10:44

Odložila bych o týden. Dítě by mělo být 14dnů před očkováním zdravé a bezinfekční. Tak když to byla jen nějaká virozka, tak podle mě ten týden stačí, aby se to případně projevilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
27.3.12 10:46

Asi to fakt odložím. Díky. Já hlavně nechápu, proč to od nás vůbec nechytá. Já byla během těch 14ti měsíců nemocná snad 4× a manžel to samé. Syn ještě neměl rýmu ani kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
27.3.12 10:46

@marieondatra hele mi si tu predavame nejakou virozu po tydnu. Nemusi to prece chytnout hned prvni den. Ja tenkrat nechala ockovat mimino, kdyz mel syn po viroze, navic s celkem slabym prubehem, uz jen trochu smrkal. A mimi holka musela byt v inkubacce, reakce fakt hruza. Na zadne dalsi ockovani nemela zadnou reakci, tak docela verim, ze to tim opravdu bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
27.3.12 10:51

Podle mne je člověk nakažlivý po celou dobu nachlazení, když kašle, smrká.
Jenže, já počkám týden, on to od nás nechytne. Den před očkováním na něj někdo venku prskne a šup a bude nemocný. Jenže s tím člověk nic neudělá, že.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
27.3.12 10:55

@Mata132 S tim ale opravdu uz nic udelat nejde, ale kdyz jste doma nemocni, tak je to riziko urcite vyssi. A malej je teda sikula, ze je porad takhle zdravej. Dcera mela prvni rymu s kaslem ve trech tydnech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.3.12 10:55
@Mata132 píše:
Podle mne je člověk nakažlivý po celou dobu nachlazení, když kašle, smrká.
Jenže, já počkám týden, on to od nás nechytne. Den před očkováním na něj někdo venku prskne a šup a bude nemocný. Jenže s tím člověk nic neudělá, že.....

Jo, tohle je bohužel přesný. Udržet dítě zdravý na očkování je fakt umění, když člověk nežije na samotě u lesa :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
27.3.12 10:57
@Gladys píše:
Jo, tohle je bohužel přesný. Udržet dítě zdravý na očkování je fakt umění, když člověk nežije na samotě u lesa :?

V tomhle případě bych nejraději žila na samotě u lesa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
27.3.12 11:01

Ještě jeden blbý dotaz. Jak já jsem u něj ještě nezažila nachlazení. Jak to poznám ? :-( bude mít teplotu? bude mít hned rýmu? kašel? Protože mě třeba bolelo v krku. To u něj asi těžko nějak poznám, že ho bolí v krku. Teď mu třeba rostou zuby a když má dudlíka, tak mi přijde že tak jako chrochtá. Ale jen když má toho dudlu. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Může to být zadní rýma? Ale to by kašlal ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.3.12 11:03
@Gladys píše:
Jo, tohle je bohužel přesný. Udržet dítě zdravý na očkování je fakt umění, když člověk nežije na samotě u lesa :?

Tam jsou zas klíšťata, nachlazení jezevci, vzteklé lišky, nastydlí hejkalové… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
27.3.12 11:04

Vetšinou když děti bolí v krku, tak nechctějí polykat jídlo a pití…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.3.12 11:05
@Mata132 píše:
Ještě jeden blbý dotaz. Jak já jsem u něj ještě nezažila nachlazení. Jak to poznám ? :-( bude mít teplotu? bude mít hned rýmu? kašel? Protože mě třeba bolelo v krku. To u něj asi těžko nějak poznám, že ho bolí v krku. Teď mu třeba rostou zuby a když má dudlíky tak mi přijde že tak jako chrochtá. Ale jen když má toho dudlu. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Může to být zadní rýma? Ale to by kašlal ne?

urcite bych odlozila, dcera taky nebyla jeste nemocna, teda nepocitam tech par nudli u nosu, taky nevim, jak bych to poznala :)

jednou mela pred ockovanim zarudlej krcek, ale dle doktrorky to nevadilo a nedala se presvedcit o odkladu :cert: :zed: …takze se asi s necim obcas pere, ale jinak dobry. Od nas taky jeste nic nechytla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek