Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, zítra mám jít se synem na očkování, je mu 14 měsíců. Manžel byl nemocný před 14ti dny a já od minulého týdne. Ještě mám trochu rýmu a kašel, jinak dobrý. Syn to stále od nás ještě nechytl. Tak nevím jestli to odložit a počkat, jestli to chytne nebo zítra očkovat. Co byste dělali vy?
@Mata132 píše:
Ahoj, zítra mám jít se synem na očkování, je mu 14 měsíců. Manžel byl nemocný před 14ti dny a já od minulého týdne. Ještě mám trochu rýmu a kašel, jinak dobrý. Syn to stále od nás ještě nechytl. Tak nevím jestli to odložit a počkat, jestli to chytne nebo zítra očkovat. Co byste dělali vy?
KLidně bych to o pár dní odložila.
Odlozila bych. Takhle jsem presne jednou nechala ockovat dceru a doted si za to nadavam. Zkombinovala se ji reakce s virozou a bylo to na tri nedele. Nikdy uz nenecham dite ockovat, kdyz ostatni clenove rodiny nejsou zdravi. Tretatko to bude mit u nas s ockovanim tezke
. Nic se nestane, kdyz to odlozis, az budete vsichni fit.
klidne odloz ale pokud by jo mel chytit uz by ji mel. inkubacka jsou dva dny. je super ze to nechytl my si to tu pekne predavame dokolecka.
Odložila bych o týden. Dítě by mělo být 14dnů před očkováním zdravé a bezinfekční. Tak když to byla jen nějaká virozka, tak podle mě ten týden stačí, aby se to případně projevilo
Asi to fakt odložím. Díky. Já hlavně nechápu, proč to od nás vůbec nechytá. Já byla během těch 14ti měsíců nemocná snad 4× a manžel to samé. Syn ještě neměl rýmu ani kašel.
@marieondatra hele mi si tu predavame nejakou virozu po tydnu. Nemusi to prece chytnout hned prvni den. Ja tenkrat nechala ockovat mimino, kdyz mel syn po viroze, navic s celkem slabym prubehem, uz jen trochu smrkal. A mimi holka musela byt v inkubacce, reakce fakt hruza. Na zadne dalsi ockovani nemela zadnou reakci, tak docela verim, ze to tim opravdu bylo…
Podle mne je člověk nakažlivý po celou dobu nachlazení, když kašle, smrká.
Jenže, já počkám týden, on to od nás nechytne. Den před očkováním na něj někdo venku prskne a šup a bude nemocný. Jenže s tím člověk nic neudělá, že.....
@Mata132 S tim ale opravdu uz nic udelat nejde, ale kdyz jste doma nemocni, tak je to riziko urcite vyssi. A malej je teda sikula, ze je porad takhle zdravej. Dcera mela prvni rymu s kaslem ve trech tydnech…
@Mata132 píše:
Podle mne je člověk nakažlivý po celou dobu nachlazení, když kašle, smrká.
Jenže, já počkám týden, on to od nás nechytne. Den před očkováním na něj někdo venku prskne a šup a bude nemocný. Jenže s tím člověk nic neudělá, že.....
Jo, tohle je bohužel přesný. Udržet dítě zdravý na očkování je fakt umění, když člověk nežije na samotě u lesa ![]()
@Gladys píše:
Jo, tohle je bohužel přesný. Udržet dítě zdravý na očkování je fakt umění, když člověk nežije na samotě u lesa
V tomhle případě bych nejraději žila na samotě u lesa…
Ještě jeden blbý dotaz. Jak já jsem u něj ještě nezažila nachlazení. Jak to poznám ?
bude mít teplotu? bude mít hned rýmu? kašel? Protože mě třeba bolelo v krku. To u něj asi těžko nějak poznám, že ho bolí v krku. Teď mu třeba rostou zuby a když má dudlíka, tak mi přijde že tak jako chrochtá. Ale jen když má toho dudlu. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Může to být zadní rýma? Ale to by kašlal ne?
@Gladys píše:
Jo, tohle je bohužel přesný. Udržet dítě zdravý na očkování je fakt umění, když člověk nežije na samotě u lesa
Tam jsou zas klíšťata, nachlazení jezevci, vzteklé lišky, nastydlí hejkalové… ![]()
Vetšinou když děti bolí v krku, tak nechctějí polykat jídlo a pití…
@Mata132 píše:
Ještě jeden blbý dotaz. Jak já jsem u něj ještě nezažila nachlazení. Jak to poznám ?bude mít teplotu? bude mít hned rýmu? kašel? Protože mě třeba bolelo v krku. To u něj asi těžko nějak poznám, že ho bolí v krku. Teď mu třeba rostou zuby a když má dudlíky tak mi přijde že tak jako chrochtá. Ale jen když má toho dudlu. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Může to být zadní rýma? Ale to by kašlal ne?
urcite bych odlozila, dcera taky nebyla jeste nemocna, teda nepocitam tech par nudli u nosu, taky nevim, jak bych to poznala ![]()
jednou mela pred ockovanim zarudlej krcek, ale dle doktrorky to nevadilo a nedala se presvedcit o odkladu
…takze se asi s necim obcas pere, ale jinak dobry. Od nas taky jeste nic nechytla.