Očkování Synflorix, rotavir

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7.4.12 09:40

očkování dítěte

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda-li synflorix obsahuje vakcínu proti
rotaviru? Můj syn měl první očkování hexa a synflorix a dostal průjem s krví tak
jsme jeli na pohotovost a tam si nás nechali,řekli že má zánět tlustého střeva
ale v nemocnici chytil bacil rotavir a jak jsme odcházeli z nemocnice tak paní doktorka nám řekla že ten synflorix už očkovat nemáme že ten rotavir už prodělalale když jsem to říkala paní doktorce obvodní tak mi řekla že to paní doktorka
spletla že synflorix není proti rotaviru ale proti meningitidě tak proto se ptám protože sama nevím a zpátky v nemocnici být se synkem nechceme…Předem děkuji za radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101547
7.4.12 09:46

Ne, synflorix opravdu není proti rotavirům, proti těm je rotarix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3119
7.4.12 10:12
@bublinečka píše:
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda-li synflorix obsahuje vakcínu proti
rotaviru? Můj syn měl první očkování hexa a synflorix a dostal průjem s krví tak
jsme jeli na pohotovost a tam si nás nechali,řekli že má zánět tlustého střeva
ale v nemocnici chytil bacil rotavir a jak jsme odcházeli z nemocnice tak paní doktorka nám řekla že ten synflorix už očkovat nemáme že ten rotavir už prodělalale když jsem to říkala paní doktorce obvodní tak mi řekla že to paní doktorka
spletla že synflorix není proti rotaviru ale proti meningitidě tak proto se ptám protože sama nevím a zpátky v nemocnici být se synkem nechceme…Předem děkuji za radu…

Jak už psala jana tak nee proti rotavirům je rotarix synflorix je proti pneumokokům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.12 10:56

poděkování za informaci

Maminky moc Vám děkuji za informaci,já si to myslela taky ale ta paní doktorka z nemocnice mě kapku zmátla tak se raději ještě ptám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
7.4.12 11:40

To mělo miminko jako reakci na očkování ten zánět? 8o U nás tedy bez problémů a rotarix jsme nedávali. Podle naší dr. stačí standartní hygiena a v případě nutnosti příjem tekutin. Prý jí tak dvě až tři děti ročně skončí v nemocnici kvůli rotavirům a to jsou vždycky váhově spíše podprůměrné děti, takže nám to nedoporučovala, že by to zbytečně malého zatěžovalo. Oni vůbec ty nejnovější očkování jsou spíš psychologický, v lepším případě nepomůže-neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101547
7.4.12 11:54

@MuffinkaM Nemyslím, že by proti rotavirům stačila standardní hygiena, je to virová infekce, takže je to podobně jako s chřipkou, taky ji člověk může chytit kdekoliv, hygiena, nehygiena…
Což nic nemění na tom, že jsem to taky nedávala, protože vážný průběh má jedno dítě z několika stovek až tisíc a i tak to není nic, co by to dítě nějak extra ohrožovalo nebo hrozily následky, prostě když holt bude mít člověk tu smůlu, tak stráví několik dní v nemocnici… Ale může tam skončit kterékoliv dítě, mám dokonce kamaráda, který tam skončil coby dospělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
7.4.12 12:03
@j.a.n.i1 píše:
@MuffinkaM Nemyslím, že by proti rotavirům stačila standardní hygiena, je to virová infekce, takže je to podobně jako s chřipkou, taky ji člověk může chytit kdekoliv, hygiena, nehygiena…
Což nic nemění na tom, že jsem to taky nedávala, protože vážný průběh má jedno dítě z několika stovek až tisíc a i tak to není nic, co by to dítě nějak extra ohrožovalo nebo hrozily následky, prostě když holt bude mít člověk tu smůlu, tak stráví několik dní v nemocnici… Ale může tam skončit kterékoliv dítě, mám dokonce kamaráda, který tam skončil coby dospělý.

Ona to spíš myslela tak, že pokud by se v okolí tohle vyskytlo, tak je samozřejmý, že tu hygienu zvýšíme a nepolezeme na návštěvu ke kamarádce, jejíž dítě to bude mít. Ale přesně jak píšete, je to ojedinělé ten závažný průběh. A to očkování má prý účinnost max.půl roku - rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.12 12:43

No,zánět nevím jestli měl malej reakci na injekci ale ten průjem krví prý vyvolal zánět tlustého střeva a bylo mi i řečeno že malýho i přecpávám,je sice kapku baculatější ale to pak vyběhá a jídlo od pusinky mu brát nebudu :) a ten rotavir sme chytili v nemocnici i když hygiena u nás je až přehnaná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek