Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, prosim o radu, nikde nemuzu najit maximalni rozestupy mezi hexou. Nechala jsem syna naockovat prvni hexou ve 3. mesicich (ted bych si za to nakopala) a na dalsi mame jit ted ve 4 mesicich. Muzu jit treba az za tri mesice po prvni davce? nevim jestli to ma souvislost s ockovanim, syn byl do te doby nez ji dostal hodne miminko, krasne usinal, ted vecer uspavame i tri hodiny, hystericky place, tak nechci aby se to treba jeste zhorsilo…
http://www.vakciny.net/…vani/DTP.htm#7A
Mně z toho vychází, že maximální rozestup je 6měsíců. V té poznámce dole píšou, že i když by se očkovalo po 6měsících, tak vzniká stejná imunita.
Povšimni si schématu 2+1, pokud mezi 1. a 2.dávkou nastane interval alespoň 2měsíce, tak stačí jen 2 dávky místo 3dávek a pak následná booster.
Sarusinka:
Chtela jsem ze zeptat kdy tak normalne se ta hexa ockuje?Jak ste dostaly 1 hexu tak bylo mimi neklidne…a jak dlouho to trvalo?Dekuji za odpovezeni mych blbych dotazu ![]()
Mně dětská doktorka tvrdila, že rozestup mezi první a druhou dávkou hexy je maximálně 8 týdnů.
@xmarge píše:
Mně dětská doktorka tvrdila, že rozestup mezi první a druhou dávkou hexy je maximálně 8 týdnů.
když mrkneš na ten odkaz, tak 2měsíce jsou tam uvedené, ale v závorce je maximum 6měsíců. Takže to určitě neznamená, že by očkování bylo „propadlé“, když třeba není kvůli nemoci možnost očkovat ani po 2m.
to je prave to, kazdej doktor tvrdi neco jineho. Tak ja mu zkusim zavolat, a reknu, ze ma malej rymu, kterou opravdu ma, ale uz od 1 mesice, jednou za dva dny odsajeme, ale porad se mu dela. Zkusim jeste zvlhcit vzduch, ma ji suchou.
vaneskahonzik: ja prave nevim jestli to mam pricitat k ockovani, ale reakce byla vecer a v noci teplota 38,5. a od te doby spatne usina, i pres den, vzdycky usinal sam v postylce, ted breci klidne 3 hodiny, hystericky plac, nejde vubec utisit, dudlika nechce, takze mu zkousim davat prso a nic… chovam celou dobu, nenechavam ho kricet, stridame se s manzelem. spatne spi pres den, vzdycky se jakoby lekne a zacne brecet, nevim jestli to je proste z ockovani, ale ma to od te doby co byl na Hexe… a ma to doted, proto se bojim, co udela druha davka.....
Jinak nekdo ockuje Hexu i od 2 mesice, to mi prijde brzo, ja bych nejradsi ockovala od 6-ti mesicu, ale precetla jsem si to pozde, az kdyz jsme byli na ocko, a doktor se nezminil, ze to jde takhle
i MMR chci dat az po 2 roce…
Příspěvek upraven 13.04.12 v 21:19
@vaneska honzik píše:
Sarusinka:
Chtela jsem ze zeptat kdy tak normalne se ta hexa ockuje?Jak ste dostaly 1 hexu tak bylo mimi neklidne…a jak dlouho to trvalo?Dekuji za odpovezeni mych blbych dotazu
Malý byl poprvé očkován ve 3 měsících. Ale narozdíl od zakladatelky byl malý po očkování hodně unavený a spavý. Jinak žádná negat. reakce.
To jsem asi moc nepomohla, ale já jen proto, že vidím, že máš měsíční mimčo a pokud chceš očkovat, nemusíš se vždycky bát, že na to bude špatně reagovat. ![]()
@vaneska honzik píše:
kdy tak normalne se ta hexa ockuje?
Podle nového očkovacího kalendáře od 9týdnů
Což je podle mě zvěrstvo, píchnout dvouměsíčnímu miminu kombinaci 6vakcín, nejlíp ještě zároveň s prevenarem/synflorixem a rotarixem ![]()
Já osobně jsem druhému synovi odložila očkování na 6m, má první dvě dávky, snášené velmi dobře a ke třetí se nějak nemůžem dohrabat, od února je to furt rýma-kašel-zuby-rýma… takže splnit požadavek, aby dítě bylo alespoň 14dnů před očkováním zdravé a bezinfekční se zatím nepovedlo. Pevně doufám, že to do května doočkujem, už tak je z nás dr celá našišato ![]()
sarusinko: Já jsem se normálně s doktorkou domluvila na odložení hexy na šestý měsíc dítěte a v pohodě. Člověk si za tím musí stát.
nebudu se vyjadřovat k očkování jako takovému, nicméně náš malej taky takhle začal blbnout okolo třetího měsíce (a hodně jiných dětí taky, domnívám se spíš, že je to tím, že prostě mimčo začíná vnímat co se kolem něj děje víc než předtím) a to měl první hexu až ve 4 měsících…
takže ono to může, ale taky nemusí mít souvislost ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
nebudu se vyjadřovat k očkování jako takovému, nicméně náš malej taky takhle začal blbnout okolo třetího měsíce (a hodně jiných dětí taky, domnívám se spíš, že je to tím, že prostě mimčo začíná vnímat co se kolem něj děje víc než předtím) a to měl první hexu až ve 4 měsících…
takže ono to může, ale taky nemusí mít souvislost
Děkuju
ja jak si porad ctu o te nezrale nervove soustave a hliniku obsazenem v hexe.....tak sem to k tomu prisuzovala…
a kdy jdete na 2.davku?
@sarusinka
ono záleží co čteš, když budeš číst články od jedné skupiny, tak se dočteš, že očkováním vlastně zabíjíme svý děti, když od druhé, tak že je tím zachraňujeme… ![]()
těžko říct, kde je více pravdy, ale očkuje se už dlouhá desetiletí a s úspěchem, takže já to beru tak, že pozitiva převažují nad negativy.
a na druhou hexu jdem teď 23. dubna. Běžně se nechává rozestup jeden měsíc, v případě nemoci se to pak dá posunout (zřejmě až těch zmiňovaných 6 měsíců).
Jinak malej na ní zareagoval úplně v pohodě, asi 20 minut po píchanci sem ho musela uklidňovat, páč řval jak turek, ale jinak pohoda, žádné změny v chování, teploty, otoky, prostě pohoda (a to sem mu jí nechala dát společně se synflorixem)
Ahoj,
podívej se na http://www.vakciny.net/…vani/DTP.htm#7A Platné očkovací schéma dovoluje maximální rozestup mezi první a druhou dávkou až 6 měsíců.
Pokud je malý nachlazený, tak to očkování určitě odlož.
Je tu nejaka maminka, ktera ma rozestup od 1. do 2. davky hexa vakciny jen mesic. A stejne mela schemd 2+1..?